Objašnjeno prepolovljenje Litecoina: što je to i kako to može utjecati na njegovu cijenu?

Litecoin (LTC), jedna od najstarijih i najpopularnijih kriptovaluta na tržištu, doživjet će svoju drugu polovinu 5. kolovoza. Mnogi analitičari i izvještaji govore o tome, ali što znači prepolovljenje? Kako to može utjecati na cijenu Litecoina? Koliko često se događaju prepolovljeni događaji? Na ova i još pitanja odgovorit će se u ovom članku.

Objašnjeno prepolovljenje Litecoina

Na tržištu postoje različite virtualne valute koje rade s različitim algoritmima konsenzusa. Jedan od njih poznat je kao Proof-of-Work (PoW), kojeg su popularni i Bitcoin (BTC). PoW mreže poput BTC-a i LTC-a zahtijevaju da rudari obrađuju transakcije mreže pružanjem rudarske snage.

To se postiže hardverskim uređajima koji troše velike količine energije i koji održavaju mrežu sigurnom. Potvrđujući da su transakcije stvarne i da nisu promijenjene, rudari zarađuju nagrade za svoju potrošnju energije i vrijeme potrebno za miniranje te digitalne imovine.

U ovom slučaju, Litecoin rudari dobivaju 25 LTC kovanica po bloku, u usporedbi s BTC rudarima koji primaju 12,5 BTC po bloku. Svakih 840 000 blokova na mreži Litecoin i 210 000 na bloku Bitcoin, nagrade rudarima smanjuju se prepolovljene. To znači da će u sljedećem prepolovljavanju koje će doživjeti Litecoin rudari biti nagrađeni sa 12,5 LTC-a svake 2,5 minute. Rudari bitcoina bit će nagrađeni sa 6,25 BTC svakih 10 minuta, s obzirom da su vremena blokade Litecoina četiri puta brža od blokova Bitcoina.

Hoće li to utjecati na cijenu Litecoina?

Izvor: http://blog.abrok.eu/inflation-rates-of-crypto-currencies/

Bitcoin i Litecoin su valute s inflatornom shemom koja se smanjuje svake četiri godine. Inflacija Litecoin smanjit će se s 8,72% godišnje na 4,26% godišnje, bliže onome što središnje banke širom svijeta obično uspostavljaju kao “zdravu stopu inflacije” za svoja gospodarstva.

Kriptovalute su različite. Jasno je da postoji ograničena ponuda koja se ne može promijeniti, stvarajući sigurnost o tome što će se dogoditi i kako će se inflacija razvijati. S nižim izdavanjem LTC-a mjesečno, tržištu će biti puno lakše apsorbirati novi tiskani LTC. To bi moglo imati vrlo pozitivan učinak na cijenu.

Kako se virtualne valute šire, potražnja za njima raste. Tijekom posljednjih godina postoji veća potražnja većih ulagača i institucija, u usporedbi s prethodnim godinama kada su digitalni valuti uglavnom trgovali mali ulagači. Očekuje se i rast interesa za Litecoin, ali niže izdavanje LTC-a moglo bi na kraju utjecati na cijenu četvrte po veličini kriptovalute.

Bitcoin je već doživio nekoliko prepolovljenja, u 2012. i 2016. Sljedeće prepolovljenje očekuje se u svibnju sljedeće godine. Prije i nakon ova dva prepolovljenja, cijena popularnog digitalnog materijala pratila je pozitivan trend.

Izvor: https://www.tradingview.com/

Razlika je s Litecoinom. Digitalna valuta puštena je na tržište tek 2011. godine, što znači da će kriptovaluta doživjeti svoj drugi prepolovljeni događaj, a ne treći. Stoga se ocjenjuje utjecaj na imovinu težim nego s Bitcoinom. Unatoč tome, očekuje se da će se Litecoin ponašati na sličan način kao i Bitcoin, čak i kada LTC nije imao dobru izvedbu nakon prvog iskustva s prepolovljavanjem u 2015..

25. kolovoza 2015. Litecoin je doživio svoj prvi događaj prepolovljavanja u kojem su rudari počeli dobivati ​​25 LTC, a ne 50 LTC kao što je bilo od 2011. Grafikoni pokazuju da je digitalno sredstvo imalo cijenu od 306% mjesec dana prije prepolovljenja, što je bilo zasigurno vođen činjenicom da je tržište bilo uzbuđeno zbog ovog događaja.

Izvor: https://www.tradingview.com/

Unatoč tome, euforija je završila za samo nekoliko tjedana, a cijena Litecoina ostala je nepromijenjena više od 1 godine, trguje se oko 2,73 i 4,7 dolara uz kratko razdoblje u kojem je LTC skočio iznad te razine i dosegao 5,7 dolara.

Ove godine možemo vidjeti da je Litecoin započeo s bikovima u prosincu 2018., nakon medvjeđeg tržišta koje je trajalo godinu dana. Budući da je dosegao dno, Litecoin je već narastao za 550%, što sugerira da je prepolovljenje već određeno. Cjenovna akcija koju smo vidjeli u ovih šest mjeseci slična je onoj koju je cijena slijedila 2015. kada je narasla za preko 600% sa 1,18 na 8,79 dolara..

Izvor: https://www.tradingview.com/ Izvor: https://www.tradingview.com/

Iako se PoW valute ponašaju s nižom korelacijom s drugom digitalnom imovinom kad se prepolove, očekuje se da se Litecoin ponaša nekako u skladu s cijelim kripto tržištem. To znači da će, u nižoj mjeri, bik ili medvjedičnost u prostoru imati utjecaja na digitalnu valutu prije i nakon događaja prepolovljenja 5. kolovoza.

U UseTheBitcoin napisali smo članak o predviđanju cijena Litecoin koji je napravljen uzimajući u obzir različite događaje, uključujući nadolazeće prepolovljenje.

U vrijeme pisanja ovog članka dijeli nas 11 dana od događaja prepolovljenja. Litecoin ima cijenu od 95,55 dolara i tržišnu kapitalizaciju od preko 6 milijardi dolara, prema podacima CoinMarketCap-a.

Stopa opskrbe i raspršivanja Litecoina

Litecoin ima maksimalnu opskrbu od 84 000 000 LTC-a, od čega je već iskopano preko 62 840 000 LTC-a. To je jednako 75% ukupnog Litecoina za koji se očekuje da će biti iskopan u povijesti. Preostalo je 21.160.000 LTC-a za miniranje.

Trenutno se dnevno generira 14.400 LTC-a, a broj novih LTC-a smanjit će se na 7.200 s približno 576 blokova generiranih svaki dan.

Litecoin hash stopa također ima dosegla novi vrhunac svih vremena prije nekoliko dana s oko 300 GH / s. Zbog toga su se i poteškoće u rudarstvu Litecoina značajno povećale dosežući nove rekorde. Iako se čini da su rudari voljni budućnosti mreže, jasno je da će nakon prepolovljenja biti manje isplativi.

Tijekom intervjua s Mickeyem 10. srpnja Charlie Lee, osnivač Litecoina, spomenuo je da će to imati neke implikacije na Litecoinov rudarski ekosustav.

Po tom pitanju, on komentirao:

“Kad se nagrade za rudarstvo prepolove, neki rudari neće biti profitabilni i isključit će svoj stroj. Ako to učini veliki postotak, blokovi će se usporiti neko vrijeme. Za litecoin su tri i pol dana prije sljedeće promjene [u poteškoći], pa možda poput sedam dana sporijih blokova, a onda će se nakon toga poteškoća prilagoditi i sve će biti u redu. “

Moguće je započeti rudarenje Litecoina kupnjom potrebne opreme i povezivanjem s rudarskim bazenom koji bi nudio dobre usluge u nadležnosti rudara. Drugi način da pristupite Litecoinu je kupnja. U UseTheBitcoin napisali smo koji su top 5 načina za kupnju Litecoina ove godine.

Zaključak o prepolovljavanju Litecoina

Litecoin će se prepoloviti 5. kolovoza. Ovo je jedan od najvažnijih događaja koje je doživjela PoW mreža. Prema onome što smo analizirali, čini se da je tržište već prepolovilo, što se poklopilo s oporavkom u prostoru kriptovaluta.

Čini se da se rudari ne brinu zbog smanjenja nagrade, što je nekako bikovito s obzirom na to da očekuju rast cijene. Ako se to ne dogodi, uslijedit će kratko razdoblje u kojem će doći do egzodusa rudara s mreže. Jednom kada se poteškoće prilagode, stvari bi se trebale vratiti u normalu.

Dugoročno, prepolovljenje je uvijek pozitivno za cijenu virtualne valute. S nižim izdavanjem LTC-a, ali većom potražnjom za kriptovalutom, ako postoji bik tržište, očekuje se rast cijene digitalne imovine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner