Redefiniranje ekosustava OKExChain bez granica

Ubrzo nakon izlaska našeg dugo očekivanog javnog blockchaina OKExChain, napokon je postao open source i njegov je kôd prenesen na Github 16. travnja 2020. Kako to doprinosi cjelokupnom ekosustavu OKExChain?

Cross-chain tehnologija: ključ za ekosustav OKExChain

OKExChain dizajniran je na temelju izvornih tehnologija i koncepata kao što su cross-chain tehnologija i OpenDEX rad s punim čvorovima peer-to-peer blockchain mreže. Nakon što postane otvoreni izvor, OKExChain će moći pružiti učinkovit, besplatan i neograničen javni lanac ekosustava za svoje čvorove..

Arhitektura OKExChain razvijena je na vrhu Cosmos SDK-a i prihvaća Tendermint-ovu mrežu i konsenzusni kôd. Ono po čemu se OKExChain izdvaja jest sposobnost omogućavanja neometane integracije više ekosustava. Kako bi udovoljili jedinstvenim zahtjevima decentraliziranih razmjena (DEX-ova) izgrađenih na OKExChainu, upravljački i izborni moduli OKExChaina redizajnirani su kako bi podržali raznoliku poslovnu logiku.

Što se tiče odabira tehnologije, odvojeno upravljanje OKExChainom nakon unakrsnog lanca i trenutne potvrde na temelju DPoS konsenzusa pomaže u ostvarivanju vrijednosti i prijenosa podataka između više izomernih lanaca. The "set višestrukih alata" koji trenutno pruža OKExChain, sadrži različite protokole s više lanaca, što učinkovito prekida zatvaranje i razdvajanje između lanaca. Primjerice, trenutno je OKExChain ostvario vezu s ekosustavom Cosmos putem IBC protokola releja. U budućnosti će također implementirati cross-chain rješenja s glavnim javnim lancima kao što su Bitcoin i Ethereum s raznovrsnijim lančanim alatima.

Što je još važnije, protokol za međusobnu komunikaciju OKExChain-a realizirao je izravne transakcije i prijenos informacija kroz različite lance, a pritom je zadržao neovisnost. Ne samo da ruši barijere između blockchain-a i održava cjelovitost ekosustava s više lanaca, već također osigurava da institucije i pojedinci koji sudjeluju mogu pokrenuti svoje aplikacije.

Na temelju ove posebne ideje o višestrukim lancima formiran je OKExChain tri jedinstvene i prepoznatljive tehničke značajke:

  1. Razvijen kao ključna zagonetka OKEx-ovog globalnog plana ekosustava, OKExChain se presijeca iz temeljne blockchain arhitekture kako bi optimizirao za različite scenarije financijske primjene;
  2. Uz Cosmos IBC protokol, svaka važna aplikacija razvijena na OKExChainu može posjedovati svoj ekskluzivni blockchain uz održavanje interoperabilnosti;
  3. Zahvaljujući slojevitom dizajnu podataka, OKExChain smanjuje troškove blockchain podataka i poboljšava učinkovitost, podržavajući time objavljivanje velikih aplikacija.

Doista decentralizirani blockchain

OKExChain prakticira visok stupanj otvorenosti i temeljite decentralizacije, dajući svim čvorovima koji sudjeluju jednak status i prava. Svaki pojedinac koji sudjeluje može u potpunosti igrati svoje sposobnosti, neometano objavljivati ​​i pokretati razne decentralizirane programe.

Za razliku od "sustav prijedloga" tradicionalnih javnih lanaca, u kojima svaka radnja čvorova zahtijeva podnošenje prijedloga guverneru, OKExChain krši ovo pravilo usvajanjem "OpenDEX" koncept.

Prvo, svaki korisnik može izgraditi svoju decentraliziranu platformu za trgovanje na OKExChainu i može u potpunosti odlučiti koje će kriptovalute i trgovinske parove navesti na popisu.

Drugo, kada trkači čvorova žele izgraditi decentralizirane aplikacije ili DEX ili navesti trgovačke parove na OKExChain, nije potreban nikakav prijedlog za podnošenje. Svi DEX-ovi koji se temelje na OKExChain-u rade na peer-to-peer mreži blockchaina, čineći ga istinskim ekosustavom bez dopuštenja.

Činjenica da se većina DEX-ova razvijenih na tradicionalnim javnim lancima obično izvodi na centraliziranim poslužiteljima ne samo da odstupa od decentralizacije prirode blockchaina, već i stavlja imovinu pohranjenu na čvorove izložene velikim sigurnosnim rizicima. Kao prvi u industriji, OKExChain je postigao da omogući svim DEX-ovima rad na peer-to-peer blockchain mreži, što nesumnjivo ima ogroman revolucionarni utjecaj na industriju.

Potpuna primjena koncepta "OpenDEX", OKExChain je također prvi put predložio koncept "DEX operater" (portretni čvor na slici).

Ako DEX ima samo jednog operatera, ekologija javnog lanca nesumnjivo je zatvorena i njegov će razvoj biti uvelike ograničen. Ako želite izgraditi otvoreni DEX ekosustav, javni operateri lanca ne mogu poduzeti sve DEX operacije. Uvođenje operatora izazov je i inovacija u dizajnu javnog lanca. OKExChain omogućio je svim DEX operaterima da koriste resurse OKExChaina na pošten i razvijen način.

Ekološko partnerstvo – "Savez trgovačkih lanaca “

Zasnovan na tehnološkom dizajnu s više lanaca, OKExChain želi promovirati ekološku primjenu komplementarnih aplikacija i pionirski je koncept poslovnog saveza. Promovirat će se velika primjena blockchain tehnologije. Trenutno je završena prva faza izgradnje ekološkog partnera, koja uključuje 5 glavnih pravaca ekološke suradnje, uključujući javni lanac, novčanik, istraživač, rudarski bazen i vrijednosne papire.

Što se tiče javnih lanaca, OKExChain je pokrenuo dubinsku integraciju na polju tehnologije više mreža, zajednice programera, BTC cross-chain alijanse i drugih. Među njima, ukupno 10 svjetski poznatih javnih lanaca i institucija, uključujući Bytom, Certic, Conflux i Ontology, sletjelo je u ekosustav OKExChain.

U prostoru novčanika, ekološki će partneri podržati pohranu OKB-a i OKT-a, funkcije mapiranja OKT-a, glasanje čvorova, prijedlog OKExChain, DEX, itd. Ukupno 5 tvrtki udružilo se s OKExChain-om. Što se tiče blockchain istraživača, partneri će podržati prikaz visine blokova, transakcija i drugih podataka, podataka o supernodelu (agentu) OKExChain, funkciji prijedloga OKExChain i podacima trgovanja u openDEX-u OKExChain-a.

Što je s rudarskim bazenima? Trenutačno postoje tri ekološka partnera koji postaju super čvorovi OKExChaina i pružat će povezane proizvode za ulaganje. Osim toga, na popisu ekoloških partnera OKExChain nalazi se i nekoliko poznatih sigurnosnih institucija.

Slijedite OKEx na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner