Provenijencija olakšava sekuritizaciju i izdavanje 150 milijuna USD obveznica

150 milijuna dolara

Skupina poduzetnih tvrtki uspješno je sekjuritizirala i izdala kao obveznice investitorima na Provenance grupu zajmova, strukturiranih kao HELOC-ovi. Taj je postupak prošao kroz ovaj postupak vrijedan 150 milijuna USD, u potpunosti uz upotrebu blockchaina.

Figure Technologies, koji je predvodio pothvat, vjeruje da je ovo prvi primjer obveznica koje se izdaju isključivo korištenjem blockchaina.

Grupni napor

Iako su ovom pothvatu možda predvodile tvrtke Figure Technologies, one nisu jedine koje su imale ulogu. Sljedeće su tvrtke sudjelovale u sekuritizaciji u različitim kapacitetima:

  • Lik
  • Grupa Jeffries
  • Nomura vrijednosni papiri
  • Glavni grad Tilden Park

Podrijetlo

Blockchain koji je omogućio ovu sekuritizaciju poznat je kao Provenienca. Kada opisuje prednosti njihove platforme, tvrtka navodi,

“Distribuirane, nepovjerljive i nepromjenjive značajke blockchaina eliminiraju troškove posrednika, automatiziraju neučinkovite operativne procese, smanjuju rizik pouzdanošću podataka i omogućuju inovativne nove proizvode.”

Kratki pogled na provenijencijski blockchain

Slika | Upoznajte BlockchainSlika | Upoznajte Blockchain

Pogledajte ovaj video na YouTubeu

Dok je Provenance započeo život kao proizvod tvrtke Figure Technologies, tvrtka je prošla emancipaciju 2019. To se dogodilo po završetku unosnog i uspješnog STO-a, koji je vidio da je tvrtka generirala 20 milijuna dolara ulaganja.

Od ovog događaja, Provenance je jasno stavila do znanja da će njihov fokus biti promjena načina upravljanja nekretninama. U trenutku završetka svog STO-a, izrazili su želju da budu prvi u postizanju sljedećeg:

  • hedge fond na blockchainu
  • naslov nekretnine u cijelosti na blockchainu
  • digitalna hipoteka na blockchainu

Jasno je da su današnje vijesti o sekuritizaciji skupine HELOC-a upravo na njihovom putu.

Provenance.io dovršava ponudu sigurnosnih tokena u iznosu od 20 milijuna dolara

Komentar

Nakon što su najavili uspješan završetak sekuritizacije, predstavnici više tvrtki koje su sudjelovale uzeli su vremena za komentare. Slijedi ono što je svatko imao reći po tom pitanju.

Izjavio je Mike Cagney, izvršni direktor tvrtke Figure,

“Blockchain ima gotovo neprocjenjiv potencijal za otključavanje vrijednosti za svjetska financijska tržišta i predvodimo tu transformaciju prihvaćajući velike izazove poput sekuritizacije … Do sada je industrija sporo prelazila s bijelih knjiga i dokaza konceptualnih projekata. Ali ovo prvo postizanje blockchain ABS-a na razini proizvodnje ikada bitno naglašava da se vrijeme mijenja. “

Sanil Patel, Izjavio je generalni direktor Nomura Securities International,

“Nomura je ponosna što je bila vodeći obveznik osiguranja Figurine inauguralne sekuritizacije na Provenance … Provenance vodi prema stvaranju pristupačnijeg tržišta sekuritizacije, onom na kojem manji izdavatelji mogu sekuritizirati imovinu po nižoj cijeni od tradicionalnog modela.”

Brian McGrath, Izjavio je generalni direktor Jefferies Group,

“Sretni smo što se udružujemo s tvrtkom Provenance kako bismo na tržište donijeli posao koji zadovoljava potrebe naših klijenata koristeći njihovu inovativnu tehnologiju.”

Tehnologije slika

Osnovan 2018. godine, tvrtka održava poslovanje u San Franciscu u Kaliforniji. Iznad svega, tvrtka nastoji iskoristiti blockchain i DLT, nastojeći transformirati FinTech. Današnja rasprava primjer je ove provedbe.

Izvršni direktor, Mike Cagney, nadgleda poslovanje tvrtke.

Slika | Upoznajte ured Reno!Slika | Upoznajte ured Reno!

Pogledajte ovaj video na YouTubeu

HELOC

Izraz “HELOC” jednostavno se odnosi na kreditnu liniju domaćeg kapitala. To su u osnovi kreditne linije koje omogućavaju da se kapital iskoristi u njihovom domu radi financijske fleksibilnosti – u osnovi zajma s imovinom. Iako se standardi kvalifikacije mogu razlikovati, ovisno o regiji, koncept ostaje isti.

Slika | HELOC vs Osobni zajamSlika | HELOC vs Osobni zajam

Pogledajte ovaj video na YouTubeu

Do danas su mnogi i dalje oprezni prema HELOC-ima. Iako mogu pružiti velike koristi ako se pravilno koriste, nisu bez rizika. Tijekom stambene krize, otprilike prije 10 godina, obveznice temeljene na HELOC-u bile su vrlo popularne. Kad se tržište srušilo, mnogi su zbog svojih domova dugovali više nego što su vrijedili. Kao rezultat, istodobno je došlo do kolapsa povezanih obveznica.

Obveznice s podrškom HELOC-a više su godina izlazile iz mode, ali nedavno su doživjele ponovni rast.

U ostalim vijestima

Ako vam ideja spajanja blockchaina i DLT-a s obveznicama zvuči poznato, možda je to djelomično posljedica sljedećih slučajeva. Tijekom prošle godine razne su banke uvidjele zasluge ove infuzije tehnologije i dale su sve od sebe da je isprobaju. Svakako pročitajte sljedeće članke kako biste saznali više o tome kako napreduju banke širom svijeta.

Santander otkupljuje ranu sigurnost duga

Horizon Tech Stack čini izdavanje obveznica Piemonte stvarnošću

Societe Generale SFH obraća se Ethereumu za izdavanje sigurnosnog tokena

Svjetska banka prikupila je 33,8 milijuna dolara putem tokeniziranih obveznica

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner