Ulaganje u zvjezdane lumene (XLM)

Dok ulažete na kripto tržište, ne prođe puno vremena prije nego što pretrčite Stellar Lumens. Ova jedinstvena kriptovaluta odlikuje se raketnim brodom koji eksplodira kao njen logotip i dopadljivo ime zbog kojeg zamišljate futuristička svemirska putovanja. Osim pametnog marketinga, Stellar puno toga donosi i u sektor kriptovaluta.

Zvijezda je distribuirana platna infrastruktura koji sadrži kod otvorenog koda. Platforma je ušla na tržište s ciljem da olakša pojednostavljeniji pristup međunarodnim transferima novca poput plaćanja doznakama. Danas je ekosustav Zvijezda poznat po pristupačnim, brzim i pouzdanim mogućnostima prijenosa. Konkretno, platforma omogućuje prekogranične transakcije bez trenja.

Što su Zvjezdani lumeni?

Za razliku od glavnog konkurenta na tržištu, Mreškanje, Stellar se usredotočuje na potrebe pojedinca, a ne na velike financijske institucije. Na taj način platforma je u mogućnosti neprimjetno povezati pojedince, institucije i platne sustave širom svijeta. Danas se platforma sastoji od međunarodnog konzorcija pojedinaca i entiteta smještenih u svakoj regiji.

Zvjezdana početna stranica

Zvjezdana početna stranica

Kako djeluje Zvjezdani?

Zvijezda koristi decentralizaciju kako bi poboljšala postojeće sustave prijenosa koji se koriste. Platforma uključuje distribuiranu knjigu za poboljšanje učinkovitosti i transparentnosti za korisnike. Ova knjiga održava sve podatke mreže, uključujući povijest transakcija, za prijenos sustava u upotrebi. Ova knjiga održava neprekinuti zapis svih transakcija od prvog dana.

Korištenje platforme Stellar jednostavno je. Slično popularnim procesorima plaćanja kao što je Paypal, postupak započinje kada uplaćujete sredstva na mrežu. U ekosustavu Zvijezda, ta se sredstva prenose na Sidra. Sidro funkcionira kao medij između fiat-a i Stellarove distribuirane knjige. Na taj način, Sidra imaju ključnu svrhu u ekosustavu Zvijezda.

Kad su vaša sredstva dostupna na Stellarovoj distribuiranoj knjizi, lako ih je poslati bilo gdje u svijetu. Na primjer, recimo da ste prijatelju u EU htjeli poslati 1000 USD. Vi biste samo prenijeli svoj USD na sidro tvrtke Stellar da biste na mreži dobili USD u kredit.

Dalje, svoj kredit možete prenijeti na svog pratioca iz EU-a. U trenutku prijenosa, Stellar će automatski pretvoriti vaš USD u EUR u EUR. Važno je da platforma automatski traži najniži tečaj. Nakon što se sredstva pretvore, deponiraju se na račun vašeg prijatelja. Ovdje mogu izravno povući financiranje.

Nevjerojatno je da se cijeli ovaj proces odvija u nekoliko sekundi i potpuno iza kulisa. Na taj je način Stellar u stanju ispuniti svoj cilj da pojednostavni sustave prijenosa novca za prosječnu osobu. Platforma pruža uistinu pojednostavljeni pristup tržištu.

Podrška za više Fiat valuta

Impresivno je da je Stellar u stanju izvršiti ovaj zadatak pomoću tri specifična protokola. U prvom scenariju, zvijezda pretvara vaša sredstva iz knjige narudžbi i jednostavno olakšava razmjenu. U sljedećem postupku Stellar pretvara vaša sredstva u XLM. Zatim se vaša sredstva prenose na međunarodni račun. Kada stignu na odredište, XLM se prodaje i lokalna fiat valuta. U ovom se scenariju XLM koristi kao posrednik.

Kritično je to što slanje kriptovaluta globalno košta samo djelić troškova tradicionalnih sustava za prijenos novca. U trenutnoj tržišnoj infrastrukturi, korisnik bi na kraju mogao izgubiti preko 7% svojih sredstava tijekom prijenosa. Ova izgubljena sredstva koriste se za pokrivanje niza trećih strana uključenih u fiat transakciju.

Lančane transakcije

Stellarova platforma djeluje na pametan način koji omogućuje postizanje složenih lančanih reakcija. Na primjer, možete otkriti da ne postoji izravni valutni par za vašu željenu trgovinu. U ovom je slučaju Stellar u mogućnosti izvršiti višestruku trgovinsku transakciju. Zamislite da se vaš USD prvo pretvara u GBP, a zatim GBP u EUR.

Zvjezdana razmjena

Sljedeći jedinstveni aspekt Stellar-a je sposobnost postavljanja naloga za zamjenu izravno unutar platforme. Te naredbe odmah idu na javnu knjigu. Ovdje možete birati između niza drugih valuta. Važno je da pomoću ovog sustava možete zamijeniti svoja sredstva za Fiat i kriptovalute.

Što je XLM?

Iako je Stellar dizajniran za rukovanje digitalnim prikazima bilo koje valute, programeri i dalje odlučuju stvoriti vlastiti izvorni kripto zvani XLM. U stvari, svi korisnici Stellar moraju imati malo XLM-a da bi sudjelovali u mreži. Ovaj zahtjev želi spriječiti da se knjiga napuni neželjenom poštom ili nekom drugom beskorisnošću.

Odluka o stvaranju jedinstvene valute za ovaj zadatak proizlazi iz želje Stellar da ostane slobodan od bilo koje određene valute općenito. Na primjer, ako Stellar zahtijeva da držite određeni iznos USD, tada bi platforma bila donekle vezana uz performanse USD, ili bi, u najmanju ruku, bila vezana uz američko tržište. To je situacija koju su programeri željeli izbjeći.

Za razliku od većine kriptovaluta, Stellar Lumens ne zahtijeva čvorove za iskopavanje blokova transakcija. Niti sudionici mreže ne dobivaju nagrade za svoj napor da provjere blockchain. Ovaj je pristup u potpunoj suprotnosti s kriptovalutama poput Bitcoina. Važno je napomenuti da je tvrtka odlučila da je bolje izdati 100 milijardi XLM tijekom lansiranja platforme. Odatle bi opskrba Stellara bilježila rast od 1% svake godine oko 6 godina.

Kritično je da su programeri izmijenili ovaj pristup u listopadu 2019. Programeri su zaključili da je to više pogodovalo njihovim ciljevima da smanje naprijed ponudu XLM-a. Kao takvi, smanjili su količinu XLM-a na 50 milijardi. Uz to, sada ne planiramo više izdavati XLM u budućnosti.

Ova strategija trenutno ostavlja na tržištu oko 20 milijardi XLM, a dodatnih 30 milijardi zadržava tvrtka. Ova zadržana sredstva usmjerena su na širenje XLM ekosustava. Zadaci poput razvoja i marketinga glavna su upotreba sredstava prema Stellarovom planu.

Kratki uvid u Stellarove mogućnosti i lako je prepoznati da je ova platforma potekla iz uma iskusnog blockchain profesionalca. Osnivač Stellara nije nitko drugi nego Crypto teškaš Jed McCaleb. McCaleb je najpoznatiji po tome što je utemeljio sada već nepostojeći Mt.Gox razmjena.

U jednom je trenutku Mt.Gox kontrolirao 70% svjetskog volumena trgovine Bitcoinima. Međutim, glavni hak doživio je rast burze nakon gubitka 450 milijuna dolara u Bitcoinima. Važno je reći da je McCaleb već napustio tvrtku i prodao svoj udio prije hakiranja.

Značajno je da je McCaleb osnovao i glavnog konkurenta Stellara, Ripple. Međutim, napustio je tvrtku 2013. godine navodeći nepomirljive razlike u smjeru tvrtke. Nije iznenađujuće što dvije kriptovalute dijele mnoge aspekte, uglavnom, njihov cilj je olakšati prekogranična plaćanja na jednostavniji način.

Stellarov odbor uključuje neka od najvećih imena u industriji. Tvrtka je uspjela osigurati izvršnog direktora Stripea, Patricka Collisona, osnivača WordPressa, Matta Mullenwega i osnivača AngelLista, Naval Ravikanta.

Kako kupiti XLM tokene

Ulaganje u Stellar Lumens lako je kad znate gdje potražiti. Prvo, ključno je da razumijete da Lumens trguje i pod XLM i STR oznakom, ovisno o platformi na kojoj se nalazite. Tvrtka je prije godina odlučila promijeniti svoj tiker iz STR u XLM, ali neke su burze odlučile zadržati izvorni tiker bez obzira na izbor.

Većina prometa XLM potječe s tri glavne burze – Bittrex, Poloniex, i Binance. Ključno je što sve ove platforme podržavaju XLM do BTC trgovačke parove. Ako želite pretvoriti USD u XLM, prvo morate kupiti BTC od svoje omiljene burze, a zatim ga pretvoriti u XLM. Ako želite kupiti XLM izravno u USD, morat ćete prijeći na burzu Kraken kako biste izvršili kupnju.

Ulaganje u zvjezdane lumene (XLM) Ulaganje u zvjezdane lumene (XLM) Ulaganje u zvjezdane lumene (XLM)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni korisnici

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Europski trgovci

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

1,00 USD

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Gdje čuvati XLM

Što se tiče pohrane vašeg XLM-a, morate uzeti u obzir neke mogućnosti. Ako planirate kontinuirano trgovati svojim Stellarom, bit će prikladnije, ali manje sigurno, da svoj XLM zadržite na omiljenoj burzi. Sve dok ne trgujete previše, razmjene poput Binance pružaju pristojnu razinu sigurnosti za vaše posjede.

Jednom kada budete spremni zaustaviti dnevnu strategiju trgovanja, svoj XLM uvijek možete poslati u mobilni novčanik kao što je Jaxx. Ovim je platformama najlakše upravljati i koristiti ih. U većini slučajeva možete preuzeti aplikaciju novčanika i početi je koristiti za manje od deset minuta. Najbolje od svega je što uvijek imate pristup svom XLM-u ako vam zatreba.

Ako želite sigurniji pristup XLM pohrani, razmislite o korištenju Strongholda. Stronghold je distribuirana razmjena za Stellar mrežu. Postoji čak i desktop klijent koji podržava vaše potrebe za pohranom.

Ako želite investirati u XLM ili planirate HODLing na duži vremenski period, hardverski novčanik je najbolja opcija. Hardverski novčanici čuvaju vašu kripto mrežu izvan mreže u “hladnom prostoru”. Ova strategija onemogućava mrežnim prijetnjama pristup vašem posjedu. The Ledger Nano S ili napredniji Knjiga Nano X obje podržavaju Stellar Lumens (XLM).

Sažetak

S obzirom na ogromnu razinu stručnosti koju Stellar posjeduje i njihov jedinstveni pristup tržištu, ne čudi da je XLM danas jedna od najpopularnijih kripto valuta na svijetu. Možete očekivati ​​da će ova popularnost rasti kako sve više ljudi ulazi u blockchain sektor. Za sada možete osvijetliti svoju strategiju kripto ulaganja na bilo kojoj burzi navedenoj u ovom vodiču.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner