Befektetés a készítőbe (MKR) – minden, amit tudnia kell

A Maker (MKR) a decentralizált hitelezési platform, a Maker fő segédprogramja és irányítási tokenje. A Maker egy Ethereum alapú decentralizált autonóm szervezet (DAO), amely lehetővé teszi, hogy bárki hitelellenőrzés nélkül kölcsönözhessen és kölcsönözhessen kriptovalutát. A hálózat ötvözi a fejlett intelligens szerződéseket egy egyedi kötésű stabilpénzzel ennek a feladatnak a teljesítéséhez.

Mi a Maker (MKR)?

Az MKR egy decentralizált ERC-20 token, amely befektetést jelent a Maker Projektbe. A hálózat régóta úttörő a piacon. Például a platform az Ethereum hálózat egyik első forgalomképes tokenje volt. Ma a Maker az egyik legnépszerűbb elérhető ETH-alapú platform. Nevezetesen, több mint 2,1 millió ETH van rögzítve a Maker CDP-szerződésekben.

Maker (MKR) - Twitter

Maker (MKR) – Twitter

Decentralizált Autonóm Szervezet

A Maker egyben az első DAO is. A DAO-k átveszik a vállalatok funkcióit, és minden szempontot intelligens szerződésekké alakítanak. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a közösség számára, hogy átlátható módon irányítsa a szervezetet. Manapság a piacon elterjedtek, részben a Maker sikere miatt. 

Milyen problémákat old meg a Maker (MKR)?

A Maker megkísérli orvosolni a hagyományos pénzügyi szektorban felmerült több problémát. A platform egyesíti a saját technológiák egyedülálló választékát ennek a feladatnak a teljesítéséhez. Ma a Maker a DeFi közösség kritikus részeként működik. A DeFi a decentralizált pénzügyi intézmények folyamatosan növekvő szektorára utal. A DeFi célja életképes megoldások biztosítása a nyilvánosság számára elérhető, jelenleg központosított pénzügyi szolgáltatások számára.

Átláthatósági kérdések

Az egyik fő probléma, amelyet a Maker megpróbál kijavítani, az átláthatóság. A hálózat intelligens szerződéseket alkalmaz, hogy kiküszöbölje a felek bizalmát. Jelenleg a nagy stabil érmék, például a Tether USD megkövetelik, hogy bízzon a hálózat tartalékaiban. A legtöbb esetben hagyja, hogy külső könyvvizsgálókra támaszkodjon a vállalat részesedésének ellenőrzésében. 

A Maker kiküszöböli ezt az igényt a központosított szervezetek bizalmára. Nem kell megvárni a külső ellenőrzéseket vagy a céges kimutatásokat. A teljes hálózat nyomon követhető a blokkláncon keresztül. A Maker egy lépéssel tovább megy. Például a vállalat munkatársai minden találkozó felvételeit közzéteszik a SoundCloud céges oldalán, hogy minden felhasználó átnézhesse őket. 

Volatilitás

Az MKR alapvető feladata annak biztosítása, hogy a DAI továbbra is a dollárhoz legyen kötve. Ez a kettős titkosítási stratégia segít megelőzni a volatilitást, és nagyobb biztonságot nyújt a felhasználók számára a projekt ellenálló képessége szempontjából.

A Maker (MKR) előnyei

A Maker továbbra is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mert rengeteg előnnyel jár a piacon. Ez az egyedi token több célt szolgál a Maker ökoszisztémán belül. Ezek a funkciók növelik a token általános használhatóságát. Íme néhány fő előny, amelyet akkor szerez, amikor MKR-t tart.

Közösségi kormányzás

Az MKR-tulajdonosok részt vehetnek az ökoszisztéma irányításában. A közösségi irányítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobban ellenőrizzék a hálózat jövőjét. A Maker ökoszisztémában a decentralizált irányítási mechanizmus az Active javaslat intelligens szerződéseire támaszkodik. Ezek a szerződések úgy vannak felépítve, hogy a felhasználók irányíthassák a rendszert, és hogy nagyobb fokú átláthatóságot biztosítsanak az egész platformon.

MKR - Honlap

MKR – Honlap

Deflációs

Az MKR deflációs protokollt alkalmaz, hogy elősegítse értékének fenntartását az idő múlásával. Ennek a rendszernek a részeként egy kis kamatdíjat kell fizetni az MKR-ben, amikor egy CDP intelligens szerződés lezárul. Ennek a díjnak egy része megég. Ily módon a rendszer egészséges egyensúlyt tud fenntartani e digitális eszköz kereslete és kínálata között.  

A deflációs protokollok a DeFi szektorban szokásossá válni és jó okkal. A korai DeFi platformok jutalomjelző kibocsátási politikájuk miatt hajlamosak az inflációra. A Maker fejlesztői megértették, hogy nem adhat ki folyamatosan tokent az érték romlása nélkül. 

Hogyan működik a Maker (MKR)?

Az MKR sok célt szolgál a Maker rendszerben. Például az MKR segítségével értéket küldhet globálisan, például a Bitcoinhoz. A toker használatával a Maker rendszeren is fizethet tranzakciós díjakat. Különösen az MKR küldhető és fogadható bármely Ethereum számlán, vagy bármely okos szerződésen, amely az MKR átviteli funkció használatára van beállítva 

Nincs bányászat

A legtöbb kriptovalutával ellentétben az MKR csak a DAI áringadozásainak hatására jön létre vagy pusztul el. A rendszer külső piaci mechanizmusokat és gazdasági ösztönzőket alkalmaz annak érdekében, hogy a DAI értéke szorosan 1 dollárhoz legyen kötve. Érdekes módon a DAI általában soha nem pontosan 1 dollár. A legtöbb esetben a token értéke 0,98 és 1,02 USD között van. Nevezetesen, amikor az intelligens hitelszerződés végrehajtása befejeződik, az MKR token megsemmisül. 

Új stratégia

A Maker úttörő stratégiájának részeként két egyedi kriptovalutát mutat be, a DAI-t és az MKR-t. A hálózat három elsődleges mechanizmust is alkalmaz a DAI stabilizálására, még a súlyos piaci visszaesések idején is. A DAI stabilizálásához használt első protokollt célárnak nevezzük. Ez a rendszer kiszámítja az ERC-20 token értékét az amerikai dollárhoz képest.

Célsebesség-visszacsatolási mechanizmus (TRFM)

A második protokoll, a TRFM megszakítja az USD rögzítését, hogy mérsékelje a DAI volatilitását súlyos piaci körülmények között. Pontosabban, a protokoll funkciói megváltoztatják a célárat idővel. Van egy érzékenységi paraméterrendszer is. Ez a rendszer követi a DAI árváltozásának ütemét az amerikai dollár mozgásához viszonyítva. Használható a TRFM leválasztására is a piac összeomlása esetén.

Biztosított adósságpozíció (CDP)

A CDP-szerződések teszik autonómvá a Makert. Ezek a fejlett intelligens szerződések egyedülállóak a Maker ökoszisztémában. A CDP-szerződés akkor kezdődik, amikor DAI-tokenekért cserébe ERC20 tokent küld a Maker platformra. 

Ezek a tokenek egy biztosítékkal kapcsolatos okos szerződésbe vannak zárva. Ezután a felhasználóknak ki kell adniuk a DAI-t a befizetett összegekkel összhangban. A CDP intelligens szerződések automatikusan felszabadítják a fedezett eszközöket, amikor a hitelt visszafizetik. Nevezetesen, valahányszor a felhasználó befejezi a CDP-t, az megsemmisíti a DAI mennyiségét, amely megegyezik a felhasználásával létrehozott összeggel.

Maker (MKR)

Az MKR a hálózat fő irányítási jelzőjeként is működik. A felhasználók beleszólhatnak a kockázatkezelési tevékenységekbe. A szavazatok a fejlesztések széles skáláját ölelhetik fel, ideértve az új CDP-típusok hozzáadását, az érzékenység, a kockázati paraméterek módosítását és a globális elszámolás aktiválását vagy sem..

DAI

A DAI az a stabil pénztár, amelyet az MKR támogat. A MakerDAO DAI érméket állít elő CDP intelligens szerződések felhasználásával. Lenyűgöző, hogy a DAI volt az első decentralizált stabil érme az Ethereum blokkláncon. Különösen az MKR, a DAI és az ETH közötti cserék történnek az Oasis Direct rendszer használatával. Az Oasis Direct a MakerDAO decentralizált tokencsere-platformja.

A Maker története (MKR)

A Makert (MKR) 2015-ben fejlesztették ki, hogy a befektetők és a hitelfelvevők számára lehetőséget biztosítson a Maker ökoszisztémában való részvételre. A platform központja Dániában található, a hálózatot egy Rune Christensen nevű programozó alapította. A mai napig a vállalat vezérigazgatójaként működik.

Felügyeleti csoportok MKR

Felügyeleti csoportok MKR

Bevezetése óta a Makernek sikerült partnerkapcsolatokat kialakítania a Digix, a Request Network, a CargoX, a Swarm és az OmiseGO-val. Ez utóbbi partnerségek az OmiseGO DEX számára népszerű és megbízható stablecoin opciót biztosítottak DAI formájában. Azóta több csereprogram is támogatta ezt az egyedülálló projektet.  

Maker (MKR) vásárlása

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy regisztráljon egy új fiókot egy MKR-t kínáló tőzsdén. A legtöbb esetben fiat devizával kell finanszíroznia számláját, és ezeket az alapokat BTC-re vagy ETH-ra kell cserélnie. Most válassza ki a BTC / MKR vagy ETH / MKR kereskedési párost, és adja meg a kereskedni kívánt összeget.

A Maker (MKR) elérhető Binance és Kraken.

Befektetés a készítőbe (MKR) - minden, amit tudnia kell Befektetés a készítőbe (MKR) - minden, amit tudnia kell Befektetés a készítőbe (MKR) - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó kereskedők

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Egyszerű használat

Kereskedési díjak

0,10%

Kereskedési díjak

0,16%

Kereskedési díjak

0,125%

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

 

A Maker (MKR) tárolása

A DAI és az MKR bármilyen pénztárcában tárolható, amely kompatibilis az ERC-20-tal. A ma elérhető egyik legnépszerűbb lehetőség a Metamask. Ez a pénztárca ingyenesen letölthető a Chrome és a Brave böngészőben, és a beállítás csak 5 percet vesz igénybe. 

Ha jelentős befektetésre törekszik az MRK-ban, vagy ha hosszú távra tervezi a kriptográfia HODLingjét, akkor a hardveres pénztárca a legjobb megoldás. A hardvertárcák offline állapotban tárolják a titkosítást a „hűtőtárolóban”. Ez a stratégia lehetetlenné teszi az online fenyegetések hozzáférését az Ön gazdaságához. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkettő támogatja a Makert (MKR).

Maker (MKR) – Komplex DeFi ökoszisztéma, amely folytatja a piac átalakítását

Minél többet tanulmányozza az MKR-t, annál jobban megérti, hogy ez a token milyen fontos szerepet játszik és játszik a piacon. Az első kereskedhető Ethereum token és DAO, a Maker bebizonyosodott, hogy megelőzi a görbét. Ma ez a hálózat népszerűbb, mint valaha. Következésképpen az MKR ára a közelmúltban új csúcsokat ért el.

Arra számíthat, hogy ez a növekedés folytatódik, mivel a DeFi szektor bővül, és több befektető ismeri meg ennek a tokennek az előnyeit. Mint ilyen, könnyen elképzelhető, hogy a Maker (MKR) még nagyobb piaci penetrációt tapasztal. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner