A Big Money megtalálja a Bitcoin-t 2020-ban – Fedezeti alapok, szolgáltatók, hírszerző cégek és kiemelt befektetők

Amióta a kriptopénzpiacok hónapokkal ezelőtt újjáéledni kezdtek, többször előfordult, hogy a „nagy pénz” bekerült az akcióba. Erre különféle szinteken lehet példákat találni, beleértve a kiemelt befektetőket, hírszerző cégeket, fedezeti alapokat és szolgáltatókat. Ma megvizsgáljuk mindegyiket, és hogy miért készül most a bejárat.

MicroStrategy

Az első példánk egyben a legfrissebb esemény. Csak napokkal ezelőtt, a szoftveróriás és hírszerző cég, a MicroStrategy, bejelentett hogy a világ jelentős mennyiségű bitcoinot vásárolt. Pontosabban, a MicroStrategy 21 454 BTC-t vásárolt, ami nagyjából 250 millió USD-nek felel meg.

Miért most?

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója kijelenti,

„A Bitcoinba történő befektetésünk része az új tőkeallokációs stratégiánknak, amelynek célja a hosszú távú érték maximalizálása a részvényeseink számára … Ez a befektetés azt a meggyőződésünket tükrözi, hogy a Bitcoin, mint a világ legelterjedtebb kriptovaluta, megbízható értékraktár és vonzó befektetési eszköz, amelynek hosszú távú felértékelődési lehetősége van, mint a készpénz birtoklása. Több mint egy évtizeddel ezelőtti megalakulása óta a Bitcoin a globális pénzügyi rendszer jelentős kiegészítőjeként jelent meg, olyan jellemzőkkel, amelyek mind az egyének, mind az intézmények számára hasznosak. A MicroStrategy legitim befektetési eszközként ismerte el a Bitcoint, amely felülmúlhatja a készpénzt, és ennek megfelelően a Bitcoin-t tette kincstári tartalékstratégiájának elsődleges részévé. “

Megismételve, a világ legnagyobb hírszerző cége megjegyzi, hogy a Bitcoin…

  • megbízható értéktároló
  • hosszú távú megbecsülési potenciállal rendelkezik
  • mind magánszemélyekhez, mind intézményekhez fordul
  • jogos eszköz
  • felsőbbrendű lehet a készpénznél

Amint azt a fent említett adatok jelzik, a MicroStrategy ezt teljes mértékben hiszi, mivel pénzét oda tette, ahol a szája van – 250 millió dollár erejéig

Paul Tudor Jones

Amikor egy fedezeti alapkezelő közel 6 milliárd USD értékben mozog, az emberek észreveszik. Tehát amikor Paul Tudor Jones májusban bejelentette, hogy a Tudor BVI-alap „alacsony egyjegyű” százalékát allokálja a Bitcoin-ba, a kriptográfia rajongói érthető módon izgultak. Bár az „alacsony egyjegyűek” nem tűnnek soknak, az 5 milliárd dolláros alapból elkülönített néhány százalék csak kiadós összeget jelent.

“A legjobb profitmaximalizálási stratégia a leggyorsabb ló birtoklása … Ha kénytelen vagyok előrejelezni, akkor a tétem az, hogy Bitcoin lesz.” – Paul Tudor Jones, a Tudor Investment Corp. Vezérigazgatója.

Miért most?

Infláció. A látszólag soha véget nem érő FIAT-nyomtatással sokan a biztonságos menedékhely felé igyekeznek, mint fedezet a várható inflációval szemben. A Bitcoin nem az egyetlen eszköz, amely profitálhat ebből az érzésből – az arany és más nemesfémek is virágzik.

Dave Portnoy

Dave Portnoy nem csupán egy népszerű online személyiség, hanem a Barstool Sports alapítója és elnöke. Az elmúlt hónapokban Portnoy sokak figyelmét lekötötte, amikor élő közvetítésével élt napi kereskedési tevékenységével. Mint sikeres vállalkozó, nagyjából 100 millió dollár értékű, erős online jelenléttel, függőben lévő belépése a Bitcoin-ba sokakat izgatott.

Portnoy legutóbb a Winklevoss ikrek nyilvános meghívásával hívta fel sokak figyelmét. Ez a meghívó körülölelte a Bitcoin kívánt bevezetését és annak részvételének módját. Ez nem maradt észrevétlen, mivel a Winklevoss ikrek meglátták ezt a meghívást, és elfogadták.

Miért most?

Több mint 1,3 millió követővel Portnoy a korábbi videókban jelzi, hogy érezte a nyomást a Bitcoin és a mögötte rejlő lehetőségek átértékelésére. Bár a Bitcoin közösség időnként túl buzgó lehet prédikációiban, úgy tűnik, hogy ez a tulajdonság ebben a konkrét esetben megtette a trükköt. Követői nyomása egyszerűen aláhúzza sok befektető jelenlegi kedvét, mivel magas potenciális eszközöket keresnek az inflációs kockázatok mérséklése érdekében.

PayPal

Noha a PayPal még nem tett közzé szándékával kapcsolatos hivatalos nyilatkozatokat, egyre világosabbá vált, hogy a vállalat arra készül, hogy a közeljövőben kriptovaluta szolgáltatásokat indítson. Ennek spekulációjára akkor került sor először, amikor a vállalat kriptovaluta szakembereket kezdett alkalmazni termékfejlesztés céljából.

A pásztortehetség mellett több forrás is rendelkezik megosztva információ a hírekkel, feltüntetve a között létrejött partnerséget Paxos Crypto Brokerage és a PayPal – nem ellentétben a nemrégiben bejelentett partnerséggel a Paxos Crypto Brokerage és a Revolut US között. E partnerségek lehetővé tennék egy API-alapú szolgáltatás zökkenőmentes integrálását, amely lehetővé teszi rengeteg kriptovaluta adásvételét..

Miért most?

Korai napjaiban a Bitcoin áthúzta a határt a pezsgés és az elismert eszközzé válás között. Gyors előrelépés 2020-ig, és ha a Bitcoin egy dolgot világossá tett, akkor az az, hogy maradandó erővel rendelkezik. Elérkeztünk egy olyan időponthoz, ahol elegendő fejlesztés és elfogadás történt az ágazat körül, hogy a Bitcoin kiesésének esélye csak nulla.

Mivel ez a helyzet áll fenn, ki használhatja ki jobban a Bitcoin-t, mint egy bevált FinTech szolgáltató? A Revolut elfogadta. Square elfogadta. A WealthSimple elfogadta. RobinHood elfogadta. Ha valami, a PayPal lehet, hogy egy kicsit késik a buliból.

Egyre növekvő tempó

Ezen esetek mindegyike önmagában nem teheti fel a piacot. Halmozottan azonban pozitív irányú elmozdulásra utalnak a kriptovaluták felé. Míg a „miért most” minden új belépő között változhat, a Bitcoin piacait már nem kizárólag spekulatív kiskereskedők népesítik be, hanem a különféle szektorok résztvevői. Jogos eszköznek tekintik, függetlenül attól, hogy a szolgáltatókat, a fedezeti alapokat, a hírszerző cégeket stb. Nézi – az örökbefogadás egyre nagyobb ütemben történik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner