Öt tény, amelyet tudnia kell a DCEP-ről

A DCEP a közelmúltban a blokklánc tér egyik kulcsszavává vált, a Kínai Mezőgazdasági Bank (ABC) által kínált digitális jüan nyomfelülete az elmúlt hetekben rengeteg címet ragadott meg itthon és külföldön.

Míg a Facebook által támogatott Mérleg projekt már leépítés eredetiből és megpróbálja udvarol globális szabályozók, Kína egyre növekszik a digitális valuta területén és állítólag kiadta első DCEP-alkalmazási forgatókönyvét Suzhou-ban.

A kripto-barátságtalan ország merész lépései nemcsak azt mutatják, hogy a digitális valuta globális trenddé válik, hanem szilárd bizonyítéka annak is, hogy a blokklánc-technológia a jövőben a globális pénzügyi rendszer kritikus része lesz.

A végső kérdés az, hogy mi a DCEP, és miért akarta Kína fejleszteni? Dőljön hátra, és élvezze, amikor elkülönítjük az öt legfontosabb tényt, amelyek ismeretében meg kell ismernie ezt a zavaró technológiát.

Mi a DCEP?

A DCEP, más néven Digital Currency Electronic Payment, a Central Bank Digital Currency (CBDC) projekt, amelyet a Kínai Népi Bank vezet. A terv része a válasz Xi Jinping elnök szószólójának, hogy a blokklánc-technológiát „megragadja az alkalmon”. A digitális jüan az strukturált kétszintű monetáris rendszeren. (1) Központi bank által kibocsátott CBDC kereskedelmi bankok számára és (2) Kereskedelmi bankok által kibocsátott CBDC a nyilvánosságra összpontosított.

Nyilvánvalóan a képernyőkép ez azt mutatja, hogy az ABC kezelőfelülete azt sugallta, hogy a próba a fogyasztók használatára összpontosult.

Miért fejlesztette Kína?

A kínai DCEP projekt kezdete 2014-től kezdődött, amikor a PBOC alapított egy kriptovalutára szakosodott kutatócsoport és alapított a Digitális Pénznem Kutatóintézete 2017-ben.

Lehet, hogy vajon miért fejlesztette ki a kínai kormány a digitális pénznemét, amikor a kínai fizetés sok kínai állampolgár számára a mindennapi élet része volt. A PBOC fizetési osztályának igazgatóhelyettese, Mu Changchun, adott válasza: „Monetáris szuverenitásunk és törvényes pénznemstátusunk védelme. Esős ​​napot kell terveznünk. ” Mu azt is hangsúlyozta, hogy a DCEP-t nem a Mérleg másolására tervezték, és 1: 1 arányban kötődik az RMB-hez.

A profik

A fizikai pénzhez képest a DCEP-nek megkülönböztető előnyei vannak. A kormány számára egy digitális jüan megszüntetheti a pénznyomtatási költségeket.

A kereskedelmi bankok számára a DCEP megkönnyítheti több pénzügyletet alacsonyabb költségekkel, növelheti az üzleti innovációt, miközben minimalizálja a kockázatokat.

A nyilvánosság számára a DCEP megtakaríthatja őket a bankközi átutalások közvetett tranzakciós díjai alól. A belföldi és a határokon átnyúló fizetések is kevésbé súrlódnak.

Természetesen sokkal több előnye lehet, amelyet a DCEP hozhat, és magunkévá kell tennünk a valuta változását és jövőjét.

Mit jelent a kriptovaluta piacok számára?

Talán ez jelenti a legnagyobb gondot a kriptopiacokon. El tudjuk képzelni, hogy a DCEP elindítása kiszélesíti a társadalom elfogadását a blokklánc-technológiában és csökkenti az emberek előítéleteit ellene. Ennek az úttörő technológiának a jobb megértése és valós alkalmazásai révén a hagyományos befektetési közösség nyitottabb lehet a blokkláncos beruházásokra. Ez a potenciális szemléletváltás pozitív hatással lehet a meglévő kriptotérre. Bár aggodalmak merültek fel a jelenlegi stablecoin tér miatt, úgy tűnik, hogy túl korai hozzáférni ahhoz, hogy a DCEP hogyan befolyásolja a stablecoin piacait.

Amire számíthatunk a CBDC szempontjából?

Előre láthatjuk, hogy Kína után több ország és régió ugrik be a CBDC sávjára, és az USA is ezek közé tartozhat. A legutóbbi COVID-19 járvány fényében egyes amerikai törvényhozók ezt megtették megbeszélték arról, hogy a digitalizált dollár hogyan lehet az ösztönző csomag része. Az EKB szintén proaktívabb megközelítés amikor egy blockchain-alapú EUR-val kapcsolatos tanulmányról van szó. Közben Hongkongban a HKMA volt vezérigazgatója javasolta elő kell mozdítani a négy régiót (Kína, Japán, Korea és Hong Kong) lefedő digitális valutát. Úgy véli, hogy ez a kezdeményezés nem csak csökkenti a vállalkozások számára a határokon átnyúló fizetések okozta kellemetlenségeket. Ezenkívül jobban kezelni fogja a kelet-ázsiai gazdasági stagnálást.

Következtetés

Most, hogy a DCEP hivatalos bevezetése a sarkon van, jobban fel kellene készülnünk egy digitálisabb, kényelmesebb és jobb jövőre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner