Kína kitolja a blokklánc-kísérleteket, a TRON alapítója betiltották a Weibót (ismét)

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

Mozgalmas hét volt a kínai szabályozók és a központi bankok számára, amikor a blokklánc-fejlesztés előmozdításáról van szó. A Kínai Államtanács bejelentést tett közzé a blokklánc elfogadásának ösztönzésére négy szabadkereskedelmi kísérleti zóna között. A JD Digital, a JD.com kínai e-kereskedelmi óriáscég digitális karja partnerséget jelentett be a Kínai Népi Bank Digitális Pénznem Kutató Intézetével az ország digitális pénznemének, a DCEP-nek a kutatására. Eközben a TRON alapítójának, Justin Sunnak negyedszer betiltották Weibo-fiókját. 

Itt van minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről (és még sok másról) az OKEx Insights kínai piacfigyelőjének e heti kiadásában.

A Kínai Állami Tanács négy szabadkereskedelmi kísérleti zónában tolja el a blokkláncot

A Kínai Államtanács kiemelte a blokklánc-technológia fontosságát azáltal, hogy elősegítette négy szabadkereskedelmi kísérleti zóna fejlődését Kínában:

  • Peking
  • Hunan
  • Anhui
  • Zhejiang

Az Államtanács szerint közlemény, a blockchain technológia használata megkönnyíti a papírmentes határokon átnyúló kereskedelmi környezetet, és segít műszaki és szabályozási standardok megfogalmazásában a szabadkereskedelmi kísérleti övezetekben.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A blokklánc-alkalmazások célja kissé eltér az egyes szabadkereskedelmi kísérleti zónákban. A pekingi kísérleti zóna célja egy digitális kereskedelemfinanszírozási ökoszisztéma felépítése, valamint a DCEP kutatásának és elfogadásának támogatása. A Hunan kísérleti zóna esetében a pénzügyi szolgáltatások kínálatának növelése a cél. Az Anhui kísérleti zóna célja az adminisztratív folyamatok ésszerűsítése, míg a Zhejiang kísérleti zóna blokklánc-technológiával igyekszik létrehozni egy szabályozási homokozót a fintech projektekhez.
  • A szabadkereskedelmi kísérleti zónák tovább szemléltetik Kína azon törekvését, hogy világelső legyen a blokklánc-megoldások terén.

Justin Sun Weibo-ját negyedszer tiltották be

A TRON alapítója, Justin Sun rendelkezett Weibo-fiókjával kitiltva negyedszer. Weibo hivatalos beszámolója szerint a Sun számlatiltása a weibói közösségi szabályok megsértését követi.

A Sun személyes fiókjának tiltása ellenére Weibo beszámol a kriptoprojektjeiről – mint pl TRON és a DeFi projekt JustSwap – maradjon normál üzemben.

Kulcs elvihető

  • Sun közismert agresszív (és vitathatatlanul elhanyagolt) marketing stratégiájáról a kriptográfiai térben. Szeptember 19-én, vasárnap állította hogy a JustSwap az első helyen álló decentralizált csereprogram, és fontolgatja a JustSwap felhasználók számára airdrop indítását. Továbbá a TRON Alapítvány nemrégiben bocsánatot kért a nyilvánosság számára a Sun téves kijelentése miatt, miszerint a TRON elérte a 10 milliárd felhasználót – ez a szám nagyobb, mint a bolygó lakossága. Személyes Weibo-fiókjának negyedik tiltása tehát nem meglepő.

A JD Digital együttműködik a PBoC-vel a DCEP kutatásban

A JD Digital, a JD.com kínai e-kereskedelmi óriáscég digitális karja, bejelentett partnerség a Kínai Népi Bank Digitális Valutakutató Intézetével Kína hivatalos digitális pénznemének, a DCEP-nek a kutatására.

A közlemény kijelentette, hogy a JD Digital elő fogja mozdítani a DCEP kutatását a blokklánc-infrastruktúrák fejlesztése és a mobilfizetéses esetek használata szempontjából. Például a partnerség felhasználhatja a JD Digital szakértelmét egy digitális pénztárca fejlesztésére a DCEP számára.

Kulcs elvihető

  • A JD Digital nemrégiben a kínai pénzügyi piacok részéről figyelemre méltó figyelmet kapott IPO alkalmazás a sanghaji tőzsde STAR piacán szeptember 11-én. Amint azt a társaság bemutatja tájékoztató, A JD Digital részt vett a digitális valuta innovációval kapcsolatos kutatási jelentésben, amelyet a PBoC és a Kínai Fizetési és Elszámolási Szövetség vezetett..

A HSBC részvényárfolyama 25 éves mélypontra zuhant

Ezen a héten a kínai tőzsde kissé visszaesett, a hongkongi tőzsde zuhanása miatt. A sajtóidőig a Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3.280 és 4652 árfolyamon kereskednek, heti veszteségük pedig 0.13%, illetve 0.6%. Hongkongban a Hang Seng index 4,01% -kal esett a héten, és jelenleg 23 734-en áll.

A kínai tőzsde kissé visszaesett, míg a hongkongi tőzsde zuhant. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A tőzsdei résztvevők a HSBC (HKG: 0005) zuhanó részvényárfolyama felé fordították figyelmüket a héten. A HSBC árfolyama zuhant 25 éves mélypontra, 27,90 HK dollárra. Ezt a kiszivárgott FinCEN dokumentumok vezérlik, amelyek állapot hogy a világ néhány legnagyobb bankja gyanús, több mint 2 billió dolláros pénzátutalásban vesz részt.

Emellett arról számoltak be, hogy a HSBC potenciális jelölt a "megbízhatatlan entitáslista" a kínai kormány.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A HSBC-n kívül a világ néhány neves bankja szenvedett hatalmas árfolyamcsökkenés a FinCEN fájlok szivárgását követően. Például a Standard Chartered részvényei 6,18% -kal zuhantak. A Deutsche Bank (ETR: DBK) részvényei több mint 8% -kal, a JPMorgan Chase (NYSE: JPM) részvényei több mint 3% -kal csökkentek.
  • Vállalkozások a "megbízhatatlan entitáslista" tilos Kínában befektetési, import és export tevékenységet folytatni. Emellett munkatársaik nem léphetnek be Kínába.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner