Az első valaha elfogadott Bitcoin ETF, és a Stablecoin piac új mérföldkövet ér el

A kriptovaluta világ legnagyobb történetei, amelyeket esetleg hiányoltál.

Mint általában, egy újabb mozgalmas hét volt a blockchain és a kriptovaluta iparban. A várva várt Bitcoin ETF végül az év végéig egy szabályozott tőzsdére kerül, mivel az Európai Unió és az Egyesült Államok is komolyabban veszi a stabil állományokat – amelyek összességében 20 milliárd dollárt értek el..

Olvassa el ezekről a történetekről és a további részletekről az OKEx Insights Heti kriptohírek ezen kiadásában!

Az első kriptográfiai tőzsdén kereskedett alapot Bermudán jegyzik

Évekig tartó várakozás után végre megvan a világ első Bitcoin ETF-je.

A nagyon várt tőzsdén kereskedett alap a Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF formájában jelenik meg, amely fel lesz sorolva a bermudai értéktőzsdén a brazil Hashdex alapkezelő részéről.

Hárommillió részvényt bocsátottak rendelkezésre zártkörűen, részvényenként 1000 dollár áron.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A kriptovaluta tőzsdén kereskedett alapok első bevezetése valószínűleg megerősíti annak esélyét, hogy a Bitcoin ETF megszerezze a szabályozási jóváhagyást az Egyesült Államokban – ami még nem történt meg, az Értékpapír és Tőzsde Bizottsága rendszeresen a piaci manipulációt említi meghatározó tényezőként gyakori elutasításaiban.
  • A Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF valószínűleg nagy érdeklődést fog tapasztalni az intézményi befektetők részéről is, akik teljes mértékben szabályozott kitettséget szeretnének elérni a BTC-vel szemben.

Az amerikai bankok tartós tartalékokat tarthatnak

Az Egyesült Államok Pénzügyi Ellenőrző Hivatala ismét megerősítette a kriptopénzipart új iránymutatás kiadásával, amely lehetővé teszi a nemzeti bankok és szövetségi takarékszövetségek számára, hogy tartson tartalékalapot az állományok számára – azaz a kriptovaluták fiat pénznemekhez kötöttek.

Természetesen az iroda útmutatása nem kifejezetten jóváhagyja a stabil pénztárcákat, és a bankoknak, akik a stablecoin-kibocsátók számára nyújtanak szolgáltatást, továbbra is be kell tartaniuk a pénzmosás elleni gyakorlatokat, például az Ismerd meg az ügyfeleket követelményeket.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának hatoldalas értelmező levele független irodája nagymértékben növeli a bizalmat azokban a stablecoin-kibocsátókban, amelyek úgy döntenek, hogy tartalékeszközeiket a nemzeti bankszámlákon helyezik el, mivel ez biztosítja, hogy a kibocsátott állampénzeket valóban teljes mértékben támogassák..
  • Az új útmutatás azt is szemlélteti, hogy az OCC továbbra is hajlandó labdázni a szabályozott kriptovaluta-iparral, miután a közelmúltban szövetségi alapon jegyzett bankoknak engedélyezték a kriptopénzek tartását.

Az Európai Bizottság a kriptovaluták szabályozási keretét javasolja

A legutóbbi hír után, miszerint az Európai Bizottság javaslatot tett a kriptovaluták szabályozási keretének előterjesztésére, az Európai Unió végrehajtó hatalma csütörtökön éppen ezt tette 168 oldalas ideiglenes javaslat.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A javaslat kiemeli, hogy a stabil pénznemek, valamint a kriptopénzek széles körben elfogadottá válhatnak, és ezért megkövetelik "szigorúbb követelmények." Ennek az érzésnek meg kell erősítenie azokat, akik abban hisznek, hogy a digitális pénznemek az általános bevezetés útján vannak.
  • Mivel a javaslat a bizottság digitális pénzügyi csomagjának része, bemutatja, hogy az EU mennyire kívánja tartani a blokklánc és a fintech szféra legújabb, ha nem a legújabb trendjeit.

Ethereum skálázási megoldás Az optimizmus kiadja a testnetet

Az Ethereum hálózat hírértékes DeFi által kiváltott torlódása után egy Optimism nevű Ethereum Layer-2 méretezésű induló kiadta korlátozott teszthálózatát. Az optimizmus kifejezetten az úgynevezett eszközt használja "Optimista összesítés" annak érdekében, hogy egy második rétegű megoldást nyújtson, és ezzel csökkentse a gázdíjakat a világ legnépszerűbb intelligens szerződéses platformján.

A szintetikus eszközcsere, a Synthetix decentralizált alkalmazás már integrálódott az Optimism teszthálózatába, és SNX token jutalmakkal ösztönzi majd a felhasználókat..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A vezető decentralizált tőzsde, az Uniswap várhatóan a közeljövőben integrálódik az optimizmusba – aminek segítenie kell csökkenteni a DEX használatával kapcsolatos hihetetlenül magas díjakat. A Chainlink (LINK), a legnépszerűbb Ethereum-alapú DeFi token várhatóan szintén integrálódik az Optimism rendszerbe.
  • Az Ethereum-alapú DeFi-projektek gázdíjának csökkentése nagyban hozzájárulna a kialakulóban lévő ipar megerősítéséhez.

Az Ethereum hálózat átlagos tranzakciós díjai megugrottak az új DeFi tokenek kibocsátása mellett. Forrás: Blockchair

A Stablecoin piac új mérföldkövet jelent, meghaladja a 20 milliárd dollárt

A stablecoin piac összesített értéke új mérföldkőhöz érkezett azáltal, hogy túllépte a 20 milliárd dolláros határt csütörtökön. Ez csak négy hónappal azután következik be, hogy a stabil gyógyszerek összértéke elérte a 10 milliárd dollárt.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A stabilpénz-kibocsátás folyamatos növekedése jelzi a befektetők és kereskedők azon követelését, hogy fedezzék kockázatukat a folyamatban lévő COVID-19 járvány és annak globális gazdasági következményei közepette..
  • Ezenkívül a stablecoin kibocsátásának növekedése részben a decentralizált finanszírozás agresszív növekedésének tudható be, amelyben a stablecoineket gyakran használják magas hozamok létrehozására.

A stabil állományok teljes piaci kapitalizációja meghaladta a 20 milliárd dollárt. Forrás: Érme metrika, kibontva, Twitter

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner