Az Ant Group IPO terve, a pekingi Blockchain Blueprint és a CSRC részvénykereskedelmi kísérletének jóváhagyása – China Market Watch

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

A kínai és hongkongi tőzsdén enyhe fellendülés tapasztalható a héten. A Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg fuss 3325 és 4712 ponttal 3,86, illetve 4,34 százalékos visszapattanással a héten. A Hang Seng Index heti értéke 3,58% -kal emelkedett, jelenleg 25 203.

A Hang Seng Index a héten korai lendületet kapott a közlemény a július 27-én debütáló Hang Seng Tech Index indexéből, amely nyomon követi a Hongkongban jegyzett 30 legnagyobb technológiai vállalatot. Néhány ilyen nagy név az Alibaba, a Tencent Holdings, a Meituan Dianping, a Xiaomi és a Sunny Optical. Az Ant Group egyidejű IPO-tervének július 20-i bejelentése szintén újabb lendületet jelent mind a hongkongi, mind a kínai tőzsde számára.

Éppen ellenkezőleg, a héten ismét nőtt a diplomáciai feszültség Kína és az Egyesült Államok között. Az Egyesült Államok parancsolt Kína július 22-én bezárja houstoni konzulátusát, állítólag az amerikaiak szellemi tulajdonának és magáninformációinak védelme érdekében. Kína elítélte ezt, és úgy vélte, hogy a lépést a „politikai provokációra kell irányítani." Cserébe az ország postázással vádolta az Egyesült Államokat halálos fenyegetéseket a kínai követségre. Ezek a folyamatos feszültségek napi 0,24% -os, illetve 0,22% -os csökkenést eredményeztek a Shanghai SE Composite és a CSI 300 esetében.

Eközben az SZSE Blockchain 50 index jelenleg 4064, heti 3,68% -os emelkedést mutat. Az indexben szereplő 50 részvény közül a Jiangsu Akcome Solar Science & A Technology (002610.SZ) a napi legnagyobb nyereség, 10,16% -os növekedéssel, míg a Client Service International (300663.SZ) a legnagyobb vesztes, heti értéke -5,38%.

A kínai piaci indexek teljesítménye. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A hét hírei

Az Ant Group egyidejű nyilvános ajánlattételi tervétől kezdve a pekingi blokklánc tervig és a Kínai Biztonsági Szabályozó Bizottság blokklánc-kísérleti részvénykereskedelemben való jóváhagyásáig az OKEx Insights áttekinti a hét legfontosabb három kriptohírét Kínából és Hongkongból.

Az Ant Group egyidejű IPO-t tervez Hongkongban és Sanghajban

Az Ant Group, az e-kereskedelmi óriás Alibaba leányvállalata állítólag egyidejű IPO lebonyolításának tervezése a Hongkongi tőzsde és a STAR Board Shanghai tőzsdéjének. Ismert mérföldkőnek számító New York-i IPO Az Alibaba 2014-ben 21,77 milliárd dollárból második tőzsdei jegyzését hajtotta végre Hongkongban, 12,9 milliárd dollár összeggel. Hogy jobban tükrözze a cég üzleti modelljét, az Ant Financial átnevezett a Hangya csoportnak júniusban.

Az Alipay – Kína egyik legnépszerűbb digitális fizetési alkalmazásának tulajdonosa, több mint 900 millió felhasználóval – az Ant Group ajánlatok egyéb digitális pénzügyi szolgáltatások a vagyonkezelés, hitelek és biztosítások stb. területén. A pénzügyi év március 31-i állapotában ezek a digitális pénzügyi szolgáltatások az Ant-csoport teljes bevételének több mint 50% -át tették ki.

Alipay volt egy korai mozgató 2015 óta a blockchain technológiában. Anyavállalata, az Alibaba az űrben tevékenykedik és tetején a globális blokklánc szabadalmi bejelentések rangsora 2019-ben.

A fent említett szakértelemre és az R-re épült&A blokklánc-technológiában a hangcsoui csoport áprilisban elindította a blockchain-as-a-service platformját, az OpenChain-t, amely lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára decentralizált alkalmazások, más néven DApps építését. Zhuhai tárgyi eszköz nyilvántartási központja lehet az OpenChain legújabb felhasználója, ahogyan a közelmúltban is aláírva az Ant Group-tal kötött megállapodás a jelzálogkölcsön-alkalmazások ésszerűsítésére a blockchain segítségével.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az Ant Financial júniusban márkanévre váltott Ant Group egyidejű IPO-t keres Hong Kongban és Sanghajban.
  • Az Ant Group az Alibaba technológiai óriás leányvállalata, és az anyavállalat Alipay.
  • Az Ant Group a blokklánc térben is aktív, áprilisban elindította saját BaaS platformját, az OpenChain-t.

Peking kiadta első blokklánc-alkalmazási tervét

Július 16-án a pekingi kormány megjelent az első blockchain tervrajz a kormányzati szolgáltatásokról – miszerint Kínában 140 kormányzati szolgáltatási alkalmazás használja a blokkláncot, hogy átlagosan 40% körüli költségmegtakarítást érjen el.

A terv az alkalmazások három kategóriáját emeli ki: adatmegosztás és -csere, üzleti együttműködésen alapuló feldolgozás és elektronikus tanúsítványok tárolása.

Az utolsó kategória esetében a terv a befektetett eszközök nyilvántartásának esetét szemlélteti. A blockchain technológia használata miatt a releváns információk átláthatók és nyomon követhetők a kormányzati hatóságok, például az önkormányzati tervbizottság, az adóügyi és a közbiztonsági iroda részéről.

A blokklánc terv összhangban van Peking folyamatos blokklánc-nyomásával, a „pekingi önkormányzati blokklánc-innováció fejlesztési cselekvési terv (2020–2022)” nyomán. megjelent július 2-án. A pekingi kormány négy blokkot azonosított a blokkláncban a gazdasági növekedés támogatása érdekében: innováció a blokklánc-technológiában, az ipari fejlesztés, a blokklánc-használati esetek és a tehetséggondozás.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A pekingi kormány kiadta az első blokklánc tervezetét a kormányzati szolgáltatásokban.
  • Átlagosan a kormányzati szolgáltatások blokklánc-használatának esetei 40% -os költségmegtakarítást eredményeznek.
  • Három kiemelt kategória van a tervben: adatmegosztás és -csere, üzleti együttműködésen alapuló feldolgozás és elektronikus tanúsítványok tárolása.

A CSRC öt részvénykereskedelmi központot hagyott jóvá egy blokklánc-kísérleti számára

Július 7-én a Kínai Biztonsági Szabályozási Bizottság kiadott egy nyilatkozatot, amelyben jóváhagyta öt regionális részvénykereskedelmi központ blokklánc-pilotjait. Az öt régió Peking, Sanghaj, Jiangsu, Zhejiang és Shenzhen. Ez a bejelentés volt az első nyilvánosságra hozta a pekingi helyi pénzügyi felügyelet és adminisztráció július 21-én.

Mint a közleményben elhangzott, a pekingi részvénykereskedelmi központ állítólag a "viszonylag tökéletes" infrastruktúra a részvény nyilvántartásba vételéhez, letétkezeléshez és ügyletátadáshoz.

A pekingi részvénykereskedelmi központ 2017 óta a blockchain technológia korai felfedezője. A központ társul a Sencsen Értéktőzsdével blokkláncot indít a részvénypiaci közvetítők hitelreferenciájának nyomon követésére.

Ezenkívül a pekingi részvénykereskedelmi központ együttműködni fog a Kínai Értékpapír Letétkezelővel és az Elszámoló Társasággal a háttér-infrastruktúra kísérleti bevezetése érdekében.

Június 30-án a pekingi részvénykereskedelmi központ összesen 21,07 milliárd RMB (3 milliárd USD) őrizetben volt. A központ kilenc kereskedelmi bankot és több mint 1000 tőzsdén nem jegyzett részvénytársaságot szolgál ki.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A CSRC blokklánc-kísérleti kísérleteket hagyott jóvá Pekingben, Sanghajban, Jiangsuban, Zhejiangban és Sencsenben működő részvénykereskedelmi központok számára.
  • 2017 novemberében Peking részvénykereskedelmi központja társul a Shenzhen Tőzsdével elindít egy blokkláncot, amely nyomon követi a részvénypiaci közvetítők hitelreferenciáját.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner