Annak vizsgálata, hogy a Fintech óriásai és a COVID-19 hogyan hatnak a kriptográfiai kiadásokra

A kriptovaluta felhasználhatóság a figyelem középpontjába került, miután az elmúlt hetekben a hagyományos fintech óriások és a kriptográfia-központú vállalatok közötti partnerségek sora került elő..

Július 20-án Mastercard bejelentett terve a Master Accelerate program továbbhaladására az első fő tagsági engedély megadásával a határok nélküli kriptovaluta fizetési platform számára Wirex, ezzel a londoni székhelyű vállalat az első kriptográfiai platform, amely közvetlenül bocsátja ki a Mastercard hálózatában elfogadott kártyákat. Ezenkívül a PayPal – leányvállalatával, a Venmóval együtt – az állítólag közvetlen kriptográfiai értékesítést kínál a Paxos kriptográfiai közvetítésén keresztül.

Míg állítólag mind a Mastercard, mind a PayPal behatol a kriptopénz világába, ez konkrétan mit jelent a kriptopénz-fizetések elfogadása szempontjából? Az OKEx Insights megvizsgálja a kriptográfia felhasználhatóságának jelenlegi állapotát – és annak jövőjét.

A kriptovaluta felhasználhatósága

A kriptovaluta fizetéseket kétféleképpen lehet vizsgálni:

  1. Hozzáférhetőség, vagy mennyire egyszerű kriptovalutákat vásárolni vagy fogadni.
  2. Kiadhatóság, vagy mennyire egyszerű kriptopénzeket költeni árukra és szolgáltatásokra.

Elemzésünk során a kriptovaluták felhasználhatósága lesz a fő hangsúly.

Offramps a kriptovaluta tőzsdéken

Amikor az egyének kriptovalutát akarnak költeni, általában egy kriptovalutát fiatra cserélik. Sok esetben a felhasználók ezt a konverziót egy pénzváltó használatával hajtják végre, majd a fiatot bankszámlára utalják. Ennek a közös módszernek a fő hátránya, hogy a felhasználók nem tudják időben elérni a kriptovaluták értékét, mert az egész folyamat hosszabb időt vesz igénybe. Például a Coinbase akár egy-két munkanapon belül befejezheti a kriptovaluta-off-ramping folyamatot az Egyesült Államok ügyfelei számára.

Kriptopénz betéti kártyák

A kriptovaluta betéti kártyák egy másik módszer a kriptovaluták felhasználhatóvá tételére.

Általánosságban elmondható, hogy a felhasználók kétféle módon költhetik el a kriptopénzeket kriptopénz-betéti kártyákkal:

  1. A felhasználók vásárlás előtt feltölthetik fiat számlájukat.
  2. A felhasználók a vásárláskor engedélyezhetik az automatikus konverziót a kriptográfia és a fiat között.

A meglévő Wirex Visa betéti kártya kiadási mechanizmusa példa erre a feltöltési megközelítésre. A felhasználóknak először banki átutalással kell feltölteniük GBP, EUR vagy USD számláikat, vagy a Wirex-en keresztül fiatvá kell váltaniuk a kriptovalutákat..

Az automatizált kriptovaluta-konverzió egy másik megközelítés a kriptovaluták betéti kártyákkal történő kiadására. A vásárláskor a fizetés a kriptovaluta egyenlegből automatikusan fiat lesz az elszámoláshoz. A Coinbase Card egy példa erre az automatizált konverziós megközelítésre.

A kriptokártyák nagyobb kényelmet kínálnak, mint a hagyományos offrampok, mivel lerövidítik a hosszadalmas fiat-crypto konverziós folyamatot.

Cryptocurrency point-of-sale terminálok

A kriptovaluta-eladási terminálok elfogadása a kriptovaluta-fizetések piacának másik szempontja, amelyet érdemes megvizsgálni, mivel ezek lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy kriptovaluta-fizetéseket – többnyire általában Bitcoin-ot – közvetlenül fogadjanak ügyfeleiktől..

A fiatban teljesített fizetésekkel szemben a blokkláncon rögzített kriptovaluta tranzakciók megfordítása gyakorlatilag lehetetlen. Mint ilyen, kriptovaluta értékesítési pont terminálok véd kereskedők azon veszteségek miatt, amelyeket a tisztességtelen ügyfelek okoznak, akik megpróbálják megfordítani a törvényes ügyleteket.

Azonban a hagyományos POS rendszerekkel való kompatibilitás hiánya jelenti a fő akadályt a kereskedők kriptográfiai elfogadásában. Felix Mago, a Dash Next társalapítója az OKEx Insights-nak elmondta, hogy a kereskedők vonakodnak integrálni a kriptográf POS-rendszereket. Elmagyarázta:

„A kriptovaluta POS terminálok méretezéséhez a legjobb módszer az, ha a POS szolgáltatókat és a nagy felvásárlói hálózatokat fel akarjuk vonni. Néha azonban három ok miatt nehéz ezeket a kulcsfontosságú játékosokat felvenni. Először is, a kriptovaluták nem váltak fővé fizetési eszközként. Másodszor, a kereskedők számára nehéz decentralizált hálózatokban gyűjteni a felhasználói adatokat, amelyek vonzó üzleti felhasználási esetet mutatnak. Végül a kereskedőknek különféle megfelelőségi kérdésekre kell válaszolniuk, mielőtt átvennék a kriptovaluta POS terminálokat. ”

Az OKEx Insights-hoz fűzött megjegyzéseiben a PundiX vezérigazgatója, Zac Cheah a kereskedők hálózati hatásának fontosságát a kriptovaluta POS-terminálok általános elfogadásában is kiemelte, kijelentve:

„Végül minden új megoldás elindulásához sikeres kereskedői hálózati effektusra van szükség. A kriptovaluta POS termináloknak két frontra kell összpontosítaniuk a tömeges elfogadásra: fedélzetre kell venni annyi partnert, akiknek erős kereskedelmi hálózata van, és finomítaniuk kell a terméket, hogy biztonságos és felhasználóbarát legyen.

Dee Duncan, a PundiX egyesült államokbeli disztribútora hozzáfűzte megjegyzéseit arról, hogy a kereskedelem oktatása továbbra is kulcsfontosságú a kriptovaluta POS terminálok tömeges elfogadásához, elmondva az OKEx Insights-nak:

„A kereskedők oktatása és tudata továbbra is kulcsfontosságú. Ha meg akarjuk erősíteni a kereskedők elfogadását a kriptovaluta fizetésekben, akkor hagynunk kell, hogy a kereskedők megértsék a kriptográfia használatának előnyeit, szemben a hagyományos fizetési módokkal. Például, hogy a kriptofizetések elfogadása segít-e a kereskedőknek csökkenteni a költségeket és plusz profitot termelni? ”

Hogyan befolyásolta a COVID-19 a kriptográfia felhasználhatóságát

A COVID-19 globális járvány a digitális fizetések iránti kereslet növekedéséhez vezetett – a globális vásárlók közel 50% -a költekezés online a pandémiát megelőzően. Ez viszont fokozta az érdeklődést a kriptovaluták iránt. Áprilisban a fintech egyszarvú Revolut jelzett 57% -os értéknövekedés a kriptopénzek vásárlásában.

A PundiX munkatársa, Duncan az OKEx Insights-nak adott megjegyzéseiben megjegyezte, hogy a COVID-19 kitörése az alternatív fizetési megoldások növekedését ösztönözte – ami viszont fellendítette a kriptovaluta-fizetések lehetőségét:

„Látunk kereskedőket, akik alternatív fizetési megoldásokat keresnek az érintés nélküli fizetési POS hardver frissítéséhez. A kiskereskedők már készen állnak a készpénz nélküli fizetések elfogadására, beleértve az Apple Pay, a Google Pay, a Samsung Pay és a QR-kódot támogató megoldásokat. Ez megnyitotta a kaput a kriptovaluta felé a fizetési iparban. ”

A COVID-19 érkezése óta a kriptovaluta fizetések kiskereskedelmi alkalmazása lassan növekszik. Július 22-től a kriptográfiai statisztikák szolgáltatója, a Coinmap.org jelzett hogy 19 495 helyszín fogadja el a kriptofizetéseket – ez 6,8% -os növekedést jelent 2020 eleje óta.

A kriptofizetési helyszínek száma 2020-ban. Forrás: Coinmap.orgA kriptofizetési helyszínek száma 2020-ban. Forrás: Coinmap.org

A kriptovaluta kiadások korlátai

Összehasonlítva a hatalmas piacméret a digitális fizetési piacok közül (38 milliárd dollár 2018-ban) a kriptovaluta-fizetési piac jelenlegi mérete továbbra is csekély (2019-ben 754 millió dollár). Ezt szem előtt tartva három akadály áll a kriptovaluta-fizetések tömeges elfogadása felé vezető úton:

  • Lassú feldolgozási idő
  • Magas kriptovaluta-ár volatilitás
  • Szabályozási / megfelelési aggályok

A hagyományos digitális fizetésekkel ellentétben a kriptovaluta fizetések feldolgozását lassúnak érzékelik – mivel minden tranzakciót blokkláncon kell érvényesíteni. A Bitcoin körülbelül másodpercenként négy tranzakció, mivel Visa követelések 24 000 feldolgozására.

A kriptopénzek magas volatilitása újabb akadályt jelent a kriptopénz-fizetések tömeges bevezetése előtt. Sok kereskedő habozik elfogadni egy olyan fizetési eszközt, amelynek értéke akár 10% -kal is csökkenhet csak egy óra alatt – ami köztudottan még a BTC / USD piacon is hirtelen megtörténik. Emiatt néhány kriptovaluta POS terminál szolgáltató lehetővé teszi az azonnali átalakítást kriptográfiáról fiatra a vásárlás után.

A kriptovaluta szabályozásának kétértelműsége, például az adózás kezelése, szintén gátolta a digitális eszközök fizetési eszközként rejlő lehetőségeit. Az egyik példa arra, hogyan adóznak a kriptovaluták az Egyesült Államokban. A Internal Revenue Service szerint a kriptovaluták fiat pénznemekké történő átváltása potenciális tőkenyereségként adóztatható. Az IRS is azt jelzi hogy a kriptovaluták áruk és szolgáltatások vásárlására történő felhasználása, sőt a kriptográfia birtoklása „általában adókövetkezményekkel jár”. Ez problémát okozhat az Egyesült Államok és más, hasonló adópolitikával rendelkező országok adófizetői számára.

Blockchain, nem crypto

A globális kártyakibocsátók fokozott érdeklődése a kriptovaluta világ iránt nemrégiben figyelmet kapott. Érdeklődésük elsősorban két okból fakad:

  1. Üzleti hálózatuk kibővítése kriptotársaságokra.
  2. Blockchain technológia alkalmazása központosított hálózati működésük optimalizálása érdekében.

A globális kártyakibocsátók versenyben állnak olyan kulcsfontosságú területeken, mint a határokon átnyúló tranzakciók. A versenyt megelőzve arra törekszenek, hogy csökkentse a határokon átnyúló ügyletek díját, amelyet az ügyfelek fizetnek. Devizában teljesített tranzakciók esetén a Mastercard a tranzakció összegének 1% -át számolja fel díjakként. A Visa viszont nemzetközi szolgáltatásértékelési díjat (0,8% –1,2%) és nemzetközi vevői díjat (0,45%) számított fel a határokon átnyúló tranzakciókért.

A blockchain technológiában rejlő költségcsökkentési lehetőség felgyorsította a Visa és a Mastercard közötti versenyt. A levél társul 2019 szeptemberében az R3-mal egy blockchain alapú határokon átnyúló fizetési platform kifejlesztésére, amelynek célja a súrlódásmentes valós idejű fizetések megkönnyítése a Mastercard hálózatán belül. Vízum elindult Connect hálózata 2020 júniusában, amely elosztott főkönyvi technológiát alkalmaz a bankok közötti közvetlen tranzakciók megkönnyítésére.

Bár a Visa és a Mastercard közelmúltbeli lépései figyelemre méltóak, a fizetési óriások folyamatosan szabadalmakat nyújtanak be, amelyek a blockchain technológiára összpontosítanak. A 2019 blockchain szabadalmi rangsor az IPR daily és az incoPat Innovation Index Research Center által a Mastercard és a Visa 101, illetve 51 blokklánc szabadalmi kérelmet nyújtott be 2019-ben..

A Fintech óriásai nem teszik jobban felhasználhatóvá a kriptot

Noha a Mastercard és a PayPal a legújabb kriptográfiai hírekben szerepelt, a fintech egyszarvúak 2017 óta lépnek be a kriptopénziparban. Például a Revolut kihívó bank nemrégiben kínálni kezdte kriptovaluta-eladások az Egyesült Államokban a Paxosszal való partnerség révén. Eközben a Robinhood tőzsdei kereskedési alkalmazás rendelkezik felajánlott kriptovaluta kereskedelem 2018 februárja óta.

Míg a fintech óriások belépése megkönnyíti a kriptopénzek értékesítését, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kriptopénz jobban elkölthetővé válik. A Revolut esetében a felhasználók nem fizetés kriptovalutában a Revolut kártya használatával. Ehelyett csak fiat pénznemben fizethetnek a kártyával. Ezenkívül a felhasználók nem vihetik át a kriptovalutát a Revolut alkalmazásból, és nem helyezhetik el a meglévő kriptovaluta-állományokat benne. Ugyanez a helyzet a Robinhood esetében is, ahol a felhasználók csak kriptovalutákat vásárolhatnak és adhatnak el az alkalmazásban – a betétek és a kifizetések Nem támogatott

A kriptovaluta fizetések jövője

Úgy gondolják, hogy a Wirex a Mastercard Accelerate részévé válik, és a PayPal bejelentett partnersége a Paxos-szal javítja a kriptovaluták elérhetőségét. Korlátozott vita folyik arról, hogy a kriptovaluták jobban költhetőek-e ennek eredményeként.

Bár a kriptovaluták kiadási képessége továbbra is korlátozott, Chaeh a PundiX-nél elmondta az OKEx Insights-nak, hogy a kriptovaluta térbe belépő hagyományos fizetési óriások legfontosabb eredménye a tudatosság:

„Ahogy egyre több hagyományos vállalat érkezik a kriptográfiai térbe, ez csak a tudatosság növelését segíti elő a kriptográfia fizetés során történő felhasználásával és az általa nyújtott előnyökkel. A kriptográfia meghatározása tágabbra tágult, mint az általunk ismert szokásos altcoinok. A stabil pénznemek és a jegybanki digitális valuták egyre hangsúlyosabbak. Világszerte számos központi bank kezdett el foglalkozni a saját digitális pénznemének létrehozásával a blokkláncon, vagyis a CBDC-n, így arra számítunk, hogy a blokklánc-alapú fizetés a közeljövőben jobban elkölthetővé válik. “

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner