AMA összefoglaló: Ismételten felfedezzük a DeFi-t a Compound-nal

Május 21-én nagy örömmel töltöttük el, hogy Calvin Liu a Compound for a Ask-Me-Anything (AMA) beszélgetésen különféle témákról szólt, ideértve a DeFi alapvető előnyeit és főbb akadályait, hogy mitől lesz jó a DeFi projekt és hogyan működik az Compound protokoll.

A Compound egy algoritmikus, autonóm kamatláb-protokoll, amelyet a fejlesztők számára fejlesztettek ki a nyitott pénzügyi alkalmazások univerzumának feloldására. A Calvin, mint a Compound stratégiai vezetője, minden üzleti fejlesztési és növekedési kezdeményezést irányít.

Ez az AMA két részre oszlik Calvin rövid bemutatása után, majd felkérték, hogy ossza meg véleményét a DeFi-ről és annak jövőjéről, majd hihetetlenül szenvedélyes élő Q&A csoportunkban.

Bevezetés

Coco @ OKex: Mindenkit kérünk, üdvözölje az összetett stratégiai vezetőt, Calvin Liu!

Calvin Liu: Sziasztok mindenkinek, öröm, hogy itt lehetek, köszönöm, hogy meghívott.

Coco @ OKEx: Nagyon jól érezzük magunkat, hogy ma AMA-ban vagytok. Tehát, mielőtt rúgnánk az AMA-val. Mesélnél egy kicsit többet magadról? És hogyan lépett a kriptográfia felé?

Calvin Liu: Izgatottan várom a kérdéseit! Természetesen. A stratégiai vezető vagyok a Compoundnál. 2,5 éve vagyok ott, mióta a cég elindult. Bármivel foglalkozom üzleti szempontból: adománygyűjtéssel, műveletekkel, növekedéssel és örökbefogadással. A kaliforniai San Franciscóban élek, ahol a cégünk székhelye található. Először 2013 végén kerültem a kriptográfiába; Egy tanácsadó cégnél dolgoztam, amelynek olyan ügyfelei voltak, mint a Coinbase, a Ripple, a Kraken, a Bitstamp, a Gemini San Franciscóban, és bevezettek a Bitcoin-ba. Vettem egy keveset, de a kriptográfia területén csak 2016 végén végeztem rendkívül aktív tevékenységet.

Coco @ OKEx: Hű, nagyon jó tudni, hogy Ön is a kriptó korai alkalmazója.

Calvin Liu: igen, és valószínűleg karrierem hátralévő részében kriptóban leszek.

1. rész: Twitter Q&A

1. Coco @ OKex: 10 kérdést készítettünk a Twitter-felhasználóktól is. Kezdjük ezzel: "Most mi a DeFi legfontosabb előnye?" írta: @ SPADE_1

Calvin Liu: Köszönjük, hogy mindenkinek kérdéseket küldött! A DeFi-nek számos előnye van, de három fő előnyre fogok összpontosítani, amelyek megkülönböztetik a hagyományos pénzügyektől:

1 – A DeFi teljesen nyitott hozzáféréssel rendelkezik. Nincs szüksége fiókra, nem kell regisztrálnia; a legtöbb ilyen DeFi termékhez bárki hozzáférhet, amíg hozzáfér az Ethereum blokklánchoz. Ez nagyon különbözik a hagyományos bankokétól, ahol nagyon nehéz hozzáférni a különböző típusú pénzügyi lehetőségekhez – például gondolja át, mennyi erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy hitelt kapjon bankjától!

2 – A tranzakciók átláthatók. Megtekintheti a projekten folyó tevékenységet, csak az on-chain adatokra figyelve. Ez rendkívül erős; a legtöbb hagyományos pénzügyi termékben fogalmad sincs, mi történik a pénzeddel.

3 – A DeFi programozható; könnyen integrálható más rendszerekbe. Ideális esetben egyszerűen szoftver, amely nem támaszkodik az emberekre. Ez azt jelenti, hogy bármikor hozzáférhet hozzájuk, akárcsak a szoftverhez – telefonján vagy laptopján keresztül. Soha nem kell bankot látogatnia, űrlapokat kitölteni, szerződéseket tárgyalni vagy ügyfélszolgálatot hívni.

Azt hiszem, ez a 3 legfontosabb előny.

2. Coco @ OKex: Nagyszerű tudni, hogy a Defi hozzáférhetőbb a hagyományos bankokhoz képest. Itt a @ Yoosinoona 2. kérdése: "Szakértő vagy, gondolsz-e egy kezdőre a kriptovalutában, mi akadályozza a Defi elérését?"

Calvin Liu: Ma sajnos még nem túl könnyű elkezdeni használni a DeFi-t, de minden nap könnyebbé válik! Vegyük figyelembe a DeFi 1 évvel ezelőtti állapotát – alig létezett! Először is meg kell találnia egy pénzváltót, amely lehetővé teszi a fiat pénz befizetését a bankszámlájáról, és Ether-re (Ethereum) való átváltását. Ezután használhat egy Ethereum pénztárcát, mint például a MetaMask vagy a Ledger, és elláthatja Etherrel. Végül meg kell látogatnia az egyes DeFi projektek webhelyét (a Compound esetében ez a https://compound.finance), és meg kell tanulnia az alkalmazás használatát..

Reméljük, hogy a jövőben több olyan alkalmazás és csereprogram, mint az OKEx, integrálja azokat a projekteket, mint a Compound, hogy a felhasználók könnyebben hozzáférhessenek a DeFi-projektekhez. Az OKEx esetében végül lehetséges, hogy kriptot helyez el az OKEx pénztárcájába, és egy gombra kattintva kamatot szerezhet a Compound-tól az OKEx pénztárcájából..

3. Coco @ OKex: Nagyon jó tudni. Lenyűgöző a passzív jövedelem megszerzéséhez. A @ cody123 3. kérdése: "A DeFi termékek és projektek iránti növekvő kereslettel a DeFi-nél, hogyan lehet azonosítani a minőségi projekteket, és mi ad előnyt a piacnak?"

Calvin Liu: Ó, igen, izgalmas. Van egy A legfontosabb, hogy ne felejtsd el összpontosítani a csapat minőségét, és megértsd, mennyire elkötelezettek az alapod biztonságának megőrzése mellett. újjá minden nap olyan sok új projektet! Tényleg nagyon robbant a lehetőség. A Compound 1. napja óta az alapok biztonsága az első számú prioritásunk, mindig. 12 biztonsági auditon vettünk részt, és 150 000 dolláros hibajárattal járunk, ha valaki hibát fedez fel. SOHA nem fordult elő, hogy egyetlen felhasználó is elveszítette volna a pénzét – az alapok 100% -ban biztonságban vannak. Úgy gondolom, hogy a biztonság iránti elkötelezettség az erős projekt azonosításának első számú módja. Ez azt jelenti, hogy nagyon törődnek a felhasználóikkal, és azt jelenti, hogy nagyon keményen átgondolták, mit építenek, így biztonságos lehet.

4. Coco @ OKex: Félelmetes, úgy tűnik, hogy a vegyület nagyon sokat tett a felhasználók biztonságának védelme érdekében. "Mi akadályozza meg a Defi fejlődését, és milyen akadályokat lehet leküzdeni? Hol látja Defi jövőjét 20 év múlva?" 4. kérdés: @ SPADE_1

Calvin Liu: Remek kérdés. Valóban most kezdtük el a DeFi-t. Két évvel ezelőtt alapvetően nem létezett. Egy évvel ezelőtt a Compound valószínűleg az 5 projekt egyike volt. Most mintegy 100 projekt van a DeFi-ben. Ez fantasztikus. A legfontosabb dolog, amire szükségünk van, még TÖBB projekt (és fejlesztő / mérnök), és nagyobb befektetői érdeklődésre van szükségünk a tér iránt is. Jövőre remélhetőleg 1000 DeFi projekt lesz. Minden új projekt a DeFi egész iparát érdekesebbé és hasznosabbá teszi. Továbbá, ahogy az Ethereum és más kriptográfiai eszközök ára emelkedik, nagyobb lesz az érdeklődés a DeFi képességei iránt, ezért remélem, hogy a piac is erős. 20 év alatt azt gondolom, hogy a DeFi az okostelefon minden egyes pénzügyi alkalmazásának része lehet. Ez a mindennapi élet része lehet. Hatalmas globális bankokkal beszélgettünk a DeFi-ről. Egy napon ők is elfogadják. időbe telik!

5. Coco @ OKex: Most már tudjuk, hogy a vegyület a DeFi ipar egyik úttörője. Számú kérdésünk. Az 5 "Hogyan működik a Compound protokoll?" írta: @ SPADE_1

Calvin Liu: Spade jó kérdéseket tett fel. A legkönnyebben megismerheti a Compound működését, ha ellátogat blogunkba vagy dokumentációinkba. Megtalálhatja blogunkat a Medium-on, és a weboldalunk a compos.finance. De itt is elmagyarázom. A Compound lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kamatot szerezzenek titkosítással. Bármilyen ideig kamatozhat – 15 másodperc, 15 perc, bármilyen hosszú ideig akarja -, majd felveheti pénzét és kamatát. A Compound lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptot kölcsönözzenek. Ha egy hitelfelvevő biztosítékot szolgáltat a Compoundnak, azonnal kölcsönözhet kriptot a Compoundtól, amikor csak akarja, bármilyen hosszú ideig akarja. Tehát a Compound egy nagyon rugalmas platform a kripto iránti érdeklődés megszerzésére vagy kölcsönvételére – ma támogatja az ETH, WBTC, DAI, USDC, USDT, REP, ZRX, REP és még sok más támogatást nyújt a jövőben. A beszállítók kriptot tesznek a "likviditási pool" a hitelfelvevők pedig a "likviditási pool" – ez nem "ponttól-pontig".

6. Coco @ OKex: Nagyszerű ismerni a vegyület átvételének rugalmasságát. A 6. kérdés az "A MakerDao platform kiadja a DAI-t. Most a Compound Financenél van egy "cToken" amely kiadja a cUSDC-t. Hogyan működik?" írta: @Ferlee

Calvin Liu: Igen, igen. ez egy kicsit elmélyül a Compound működésében. Amikor a Compoundnak szállít eszközöket, a Compound egy adott cToken-t ad vissza. Például, ha étert szállít, a Compound cETert ad. A cEther egy token, amelyet bármikor fel lehet cserélni az éterre, beleértve az Ön által megszerzett kamatokat is. Úgy gondolhat rá, mint „igénylési nyugtára”, amelyet bármikor visszavihet a Compoundhoz, hogy visszakaphassa éterét. Kivéve, hogy ez is egy token, amelyet átadhat vagy kereskedhet bizonyos tőzsdéken.

7. Coco @ OKex: Szuper. 7. kérdés: "Több lehetőséget lát-e a fedezett USD hitelezésében, mint bármilyen érmét?" írta @ agu3000

Calvin Liu: Igen, jelenleg ez a legvonzóbb lehetőség, ha csak kamatra akar szert tenni. Ma a kriptovaluta piacon történő hitelfelvétel fő felhasználási esete az, hogy több kriptot vásároljon! Annak érdekében, hogy minél több tőkeáttétel és kitettség érje a titkosítást. Ezért a legtöbb ember stabil papírokat akar kölcsönkérni (fedezett USD), majd BTC-vel, ETH-val vagy bármely más eszközzel kereskedni olyan tőzsdéken, mint az OKEx. Ez azt jelenti, hogy a kiskereskedők kamatlába általában magasabb, mint a többi érme kamatlába. Mindenki kölcsönözni akar stabil papírt; nagyon kevesen akarnak más kriptovalutát kölcsönözni. Tehát igen, ebben az esetben a stabil állományok kölcsönének kamatlába (fedezett USD) általában magasabb, mint a többi kriptovaluta kamatlába.

8. Coco @ OKex: Rendben. A csoport sok befektetőjét a következő kérdés érdekelheti: "Mi az összetett token szerepe az összetett projekt ökoszisztémájában??" írta: @typhucrypto

Calvin Liu: Igen, ez egy hatalmas kezdeményezés, amelyet a közeljövőben előadtunk. Az elkövetkező hetekben / hónapokban a COMP tokent a nyilvánosság elé terjesztik – főleg a Compound felhasználói. Ez egy irányítási jogkivonat, és felhasználható az Összetett protokoll módosításainak javaslatára, például arra, hogy milyenek legyenek az egyes piacok kamatlábai, vagy milyen piacokat kell hozzáadni a protokollhoz. Használható ezen javaslatok szavazására és az összetett rendszerbe történő bevezetésére is. További részletek néhány hét / hónap múlva fognak megjelenni. De a jövőben mindenki, aki a Compound-ot használja, megkapja a COMP-ot!

9. Coco @ OKex: Nagyszerű tudni, hogy a COMP-ot decentralizált irányítási célokra fogják használni. "Mindannyian tudjuk, hogy a DEFI ragyogó kiegészítő, de a múltbeli biztonsági megsértésük felvonja a szemöldökét. Hogyan tervezi a biztonság megerősítését, tekintettel a DEFI-vel való integrációjára?" @Papiboulder kérdezte

Calvin Liu: Igen, amint azt korábban említettük, a Compound kezdete óta a biztonság az első számú célunk, és mindig is az lesz. A továbbiakban rendszeresen folytatjuk a kódbiztonsági auditok folytatását (ezeket a Trail of Bits, a Certora, az Open Zeppllin végezte el), és a vegyületek gazdasági biztonságát kutató tudósok folytatják a stressztesztekkel (a Gauntlet elvégezte őket) Hálózatok). Egy dolgot meg kell jegyezni, hogy a vegyület valójában meglehetősen egyszerű; kriptot szállíthat, visszavonhatja, kölcsönadhat vagy visszafizethet titkosítást. A rendszer nem bonyolult. Számos olyan hiba, amely hibákat vagy biztonsági megsértéseket tartalmazott, sokkal bonyolultabb, és sokkal több funkcióval rendelkezik, mint a Compound. Az egyszerűség segíti a biztonságot. Mint mondtam, a Compound mindig 100% -ban biztonságos volt – egyetlen felhasználó sem vesztett el pénzt a rendszer hibája miatt. A vegyület mindig 100% -osan működött a rendeltetésének megfelelően – biztonságosan!

10. Coco @ OKex: Végül az utolsó kérdésünk az 1. részben: "Hol lehet még elérni az Összetett protokollt?" kérdezte @oidiotso

Calvin Liu: Igen, kérlek, próbáld meg a Compound-ot! Kipróbálhat 1 dollárral, 10 vagy 10 millió dollárral, csak néhány percig tart a kipróbálása. Webhelyünk a https://compound.finance. Használhatja alkalmazásunkat a https://app.compound.finance oldalon. A Compound-ot kipróbálhatja olyan alkalmazásokon keresztül is, mint a Dharma vagy az Argent (mobilalkalmazások). Végül elkészítheti saját alkalmazását is – olvassa el a fejlesztői dokumentációt a https://compound.finance/docs címen, és küldjön e-mailt nekem, ha érdekel a Compound fejlesztése: [email protected] ([email protected])

2. rész: Élő Q&A

1. kérdés: Az Ön által használt Compount Projectben megvalósított tokenizációs stratégiában "cTokens" amelyek lehetővé teszik minden betétes egyenlegének növekedését! Meg tudja magyarázni részletesebben, hogy a cTokens hogyan működik ennek érdekében, és milyen szerepet játszik az érdeklődési körben?

Calvin Liu: Amikor titkosítást ad meg, mondjuk az USDT-t a Compound-nak, visszakapja a cUSDT-t, egy másik tokent. A Compound segítségével a cUSDT-t bármikor visszavásárolhatja USDT-re. 15 másodpercenként követi a cUSDT: USDT árfolyamát. A cUSDT árfolyama: Az USDT attól függően növekszik, hogy az USDT mennyi kamatot keres az összetettben. Tehát tegyük fel, hogy 100 USDT-t szállított, és 50 CUSDT-t kapott. Az árfolyam 2 USDT 1 cUSDT-ért. Tegyük fel, hogy USDT-je 10% kamatot keresett, és most 110 USDT-t ér. Ennek ellenére csak 50 cUSDT-ja van. De most az árfolyam 2,2 USDT 1 cUSDT-re. A vegyület követi ezt az árfolyamot, így egy évvel később 1 cUSDT-t 2,2 USDT-ért cserélhet el csupán 2 helyett – ez nő a kamatláb mellett.

Q # 2: Mekkora költségeket számít fel az összetett platform a hitelfelvevőknek és a gyors kölcsönöknek? Meg tudja magyarázni a szolgáltatási díj szerkezetét?

Calvin Liu: A hitelfelvevők által fizetett kamat 10% -át beszedik "Tartalékok" amely biztosítási alapként működik a Compound összes felhasználója számára. Emellett nincsenek díjak – ingyenesen használható, szabadon lehet építeni. Ma nincs nyilvánosan bejelentett üzleti modellünk. Célunk, hogy a protokollt minél szélesebb körben használják és népszerűvé tegyék. A jövőben új vállalkozások felépítését tervezhetjük a protokoll tetején, de egyelőre csak arra törekszünk, hogy ez az alapvető technológia sikeres legyen.

3. kérdés: Milyen árcsatornákat / orákulumokat használ? Elégedett velük? Hogyan lehetne javítani rajtuk?

Calvin Liu: Jelenleg egy orákulumot használunk, amelyet csapatunk karbantart – a legnépszerűbb központosított tőzsdék árait használja. Mindazonáltal jelenleg egy decentralizáltabb orákulum – az Open Oracle System – megőrzésén vagyunk. Ebben a rendszerben bárki benyújthatja az árakat, majd a projektek eldönthetik, kinek az árait kívánja használni. A Coinbase eddig hozzájárult az Open Oracle áraihoz. A vegyület is. Ez az, amit az OK Group csapatával is megvitatunk :), így a jövőben remélhetőleg létezik egy online láncolajárvány, amelynek árait sok vezető tőzsdéről decentralizált módon szállítják.

Q # 4: A legtöbb projektben, még azokban is, amelyek hónapokig, évek óta élnek, csak egy maroknyi felhasználó van, aki tokeneket vásárol, nem pedig spekulációt. Hogyan fogja biztosítani, hogy a vegyület megszerezze a közüzemi felhasználókat, és ne csak spekulánsokat?

Calvin Liu: Lassú és egyenletes. Mindazt, amit teszünk, gondosan, óvatosan és a közösség támogatásával tesszük. Közel 3 éve rendkívül keményen dolgozunk a Compound-on. Nem rohanunk. Célunk egy olyan rendszer kiépítése, amely 100 évig tart, és ez egy új, decentralizált, hatalmas pénzügyi rendszer kulcsfontosságú infrastruktúrája.

5. kérdés: A DeFi egyik fő hátránya az alacsony likviditás. Mi a véleményed erről, és mit gondolsz, hogyan tudjuk ezt megoldani??

Calvin Liu: A vegyületnek jelenleg mintegy 130 millió dolláros kriptója van a likviditási készletben, és 20 millió dollárt kölcsönöznek. A legtöbb felhasználónknak valójában nincs likviditási probléma! Még mindig van 110 millió dollár kriptográfia, amelyet kölcsön vehet – https://compound.finance/markets.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner