AMA összefoglaló: Adatvédelemre összpontosító böngésző – Bátor, részesei Brendan Eich betekintéséből

Március 6-án az OKEx Community izgalmas Ask-Me-Anything (AMA) foglalkozásnak adott otthont Brendan Eich-lel, a Brave társalapítójával és vezérigazgatójával..

A Bátor Böngésző a felhasználók magánéletére összpontosít, és újragondolja, hogyan kellene működnie az online reklámozásnak. Úgy épült, hogy az online hirdetéseket eltávolítsa a webhelyekről, és gyártója üzleti modellje nemcsak a hirdetések blokkolásán alapul, hanem az is, hogy a karcos hirdetéseket lecseréli saját hálózatának hirdetéseire..

Az AMA folyamán Brendan Eich számos kérdésre válaszolt a Brave Browser és az Basic Attention Token (BAT) fejlesztésével kapcsolatban, néhány élő Q-val együtt.&A a munkamenet végén. Az alábbiakban olvashatja az AMA összefoglaló összefoglalóit Brendannal!

1. szakasz

Q1: Milyen üzleti modelleket alkalmazhat a Brave Browser technológia? Ügyfele vállalkozásai vagy kormányzati szervezetei vannak? A

Vállalkozások, a YouTube kis alkotóitól a legnagyobb weboldal-kiadókig. Az üzleti modellek között szerepelnek rajongói tippek és havi adományok, a Brave látogatóinak automatikus hozzájárulása, az e-kereskedelem prémium digitális és egyéb termékek vásárlása, hordozható fizetőfal a böngészőben, ismétlődő előfizetések.

2. kérdés : Mi a hosszú távú elképzelése arról az iparágról, amelyen a Brave dolgozik? Fél attól, hogy egyszer lesz egy újabb projekt, amely innovatívabb technológiával helyettesítheti a Brave-t?

A Brave az alapértelmezett adatvédelmi termékek élén jár, és megközelítésünk függőlegesen és vízszintesen is méretezhet: videóra, e-mailre, keresésre; a kis webhelyektől és a YouTube csatornáktól a legnagyobbakig. Az első lét és a hűséges felhasználók tartós előny, miközben aláássák a magas díjas inkumbenseket, például a Google-t.

Q3 : Melyek azok az iparági fájdalmi pontok, amelyekkel a #BRAVE innovatív módon kíván foglalkozni?

Felhasználói fájdalom: hirdetések és a túlterhelés nyomon követése, a dataplan kimerülése, az akkumulátor lemerülése; Alkotói fájdalom: küzd, hogy az automatizált hirdetésekből akár a bruttó 30% -át is megszerezze, anélkül, hogy a felhasználókat megbolondítaná a rossz hirdetésekkel; nagyobb teljesítményt nyújt közvetlen hirdetési értékesítéssel, magasabb fedezhető költségekkel; védnökök vagy adományozók kikérése és beiratkozása, akiknek számos méltó címzettet kell figyelembe venniük; a paywall fáradt felhasználói, akik nem fizetnek elő 100 webhelyre, de esetleg a tiédre, ha előbb az udvar mellett vásárolhatnak. A Brave mindezeket egy okos szuper-app stílusú böngészőn keresztül oldja meg.

4. kérdés: Mi az előnye a Bátor Böngésző használatának, mint más böngészők, mint például a Google?

A Google Chrome beépített felügyelettel rendelkezik: ha bármely Google-szolgáltatásba gmail-címmel vagy hasonló fiókkulccsal jelentkezik be, alapértelmezés szerint a Chrome nyomon követi a navigációt a hirdetések célzásához. Az interneten pedig a Chrome lehetővé teszi, hogy a szkriptek és a sütik nyomon követhessék Önt, akár 2,5-szeresére csökkentve az akkumulátor lemerülését, és ennek megfelelő oldalterhelési és adatcsomag-hatást. A Google nem hagyhatja, hogy ezeket a nyomkövetőket blokkolják, különben a részvényesek és az ügyfelek beperelik őket (valamint a monopóliumellenes szabályok megsértése miatt szigorúbb eljárást indítanak ellenük). Abban a sarokban ragadtak, ahová festettek, amikor megszerezték és összekötötték a keresést, a YouTube-ot, a Doubleclick-et (oldalon belüli hirdetések), az AdMob-ot (alkalmazáson belüli hirdetések, csalásokkal teliek) és a Google Play Áruházat. A bátor blokkolja a Google összes általános igényét az egyértelmű felhasználói előnyök és a kiadók nagyobb nettó bevétele érdekében.

Q5: Milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy növelje az emberek számát a Brave böngészővel?

A https://brave.com/refer webhelyen található társult program segít az alkotóknak abban, hogy havonta fizessenek új felhasználókat, akiket hozzánk hoznak. A főbb platformokon is hirdetünk, hogy megmentsük a felhasználókat az említett platformok tulajdonosainak karmai elől azáltal, hogy alapértelmezés szerint be van kapcsolva a Brave-hez, és nincs telepítés utáni követés. Végül olyan népszerű podcastok szponzorával dolgozunk, akik szeretik a Brave-t és népszerűsítik azt.

Q6: Mi van, ha az olyan webhelyek, mint az FB és a Google, úgy döntenek, hogy nem kompatibilisek a Brave-vel, vagy ha megpróbálnák megtagadni a játékot, és valahogy blokkolnák?

A Brave e krómra épül, így ezt a gyakorlatban nehéz megtenniük. Bújunk a króm alapú tömegbe, amelyet a Chrome ural. Megkockáztathatják saját Chrome-felhasználóik blokkolását. Megpróbálhatja ujjlenyomatot venni felhasználóinkról a böngésző gyártmánya és modellje alapján, de költséges és kockázatos is (az utolsó mondatban említett hamis pozitív probléma). Végül a Google ellen monopóliumellenes vizsgálatot folytatnak, az EU-ban versenyellenes gyakorlatokat folytatnak, és adatvédelmi jogsértéseket tartanak fenn különféle joghatóságokban. Mindezek a szempontok együttesen határozottan arra utalnak, hogy a Google nem próbálhatja meg a piszkos játékot. Ugyanez vonatkozik az FB-re is, bár közvetlenül nem vesszük át őket (a Brave nem közösségi hálózat vagy hálózati azonosítókon alapuló közösségi alkalmazások összessége).

Q7: Az örökbefogadás az egyik fontos tényező, amelyre minden fenntartható blockchain projektnek összpontosítania kell, hogy vonzóbb legyen a befektetők szemében. Amit Bátor tett és tervez tenni a való életben való örökbefogadás elérése érdekében?

Van 12,2 millió MAU és 4 millió DAU, és az indulás óta minden hónapban nőttünk. Olyan böngészőt építünk, amely 3-6x gyorsabb az oldalak betöltésénél és hasonló összehasonlítási alapoknál, mint a Chrome, amely az akkumulátor 40% -át használja mobilra és a Chrome-ra (megfelelő adatcsomag-megtakarítással), és amely lehetőséget kínál a felhasználóknak arra, hogy fizetett BAT-t kapjanak adják vissza kedvenc webhelyeiknek és csatornáiknak.

Q8 : A DApps egyik legnagyobb problémája az inaktív és haszontalan állapot. Az emberek csak DApps-eket hoznak létre, de ennek nincs felhasználási esete vagy hozzájárulása a blokklánc ökoszisztémájához. A Brave platformon előforduló probléma megelőzése és megoldása érdekében mit fog tenni a csapata?

A Brave az asztali beépített Ethereum Crypto Wallet segítségével támogatja a Dapps alkalmazást, hamarosan mobilra is érkezik. Még nem próbáljuk általában javítani a Dapp szemantikáját, de a jövőben lehetséges egy fejlesztési menetrend. Általánosságban elmondható, hogy egy olyan szuperalkalmazás vagy izmos felhasználói ügynök, mint a Brave, biztosítja, hogy a felhasználók elegendő függetlenséggel és szuverenitással rendelkezzenek saját felhasználhatóbb pályájuk feltérképezéséhez, függetlenül attól, hogy a Dapps más alkalmazásokon keresztül mit futtat..

Q9 : Mennyire biztonságos a Bátor? Elég a felhasználók biztonsága, a pénz és személyes adatok elvesztésének kockázatának csökkentése? A

A Brave nagyon szorosan követi a upstream Chromium (a Chrome nyílt forráskódú projektje) és a WebKit (WKWebView, iOS rendszeren használt) kiadási csatornáit, így a Chrome-szal egy napon fel tudjuk adni a biztonsági javításokat. A Brave ezután a legjobb mérnököket és vezetőket, például a CISO Yan Zhu-t, valamint a hibabefizetési program szállítójától, a HackerOne-től kezdve a legkevesebb kódos auditorokig, a kriptográfiai letétkezelő-fiók / csere partnerekig egészíti ki..

Q10 : Beszélhet a gépi tanulási modellről, amely hirdetéseket szolgáltat? Milyen tulajdonságokkal képzett a modell? A felhasználók hány százaléka választja a havi BAT-fizetési ösztönzőt?

1. A gépi tanulási modellt a meglátogatott oldalak összesített szóvektoraiból képzik ki. Az oldalakat a Naive Bayes osztályozók vagy a Támogató vektor gépek paramétereibe foglalják össze, és beépítik az érdeklődési körének hosszabb távú profiljába.

2. A modellt különböző nyelvű weboldalak korpuszain képzik ki, amelyeket manuálisan vagy félig felügyelt gépi tanulási folyamattal címkéztek fel. Válasszon most körülbelül 14% -ot, emelkedve.

2. szekció Élő Q&A

Q1 :India nemrégiben új hype-ot indított a Crypto elleni pozitív szabályozások mozgatásával. Mi ennek pozitív hatása a Bátorra és a BAT-ra?

A1: Dolgozni fogunk azért, hogy Indiában bátor alkalmazást és BAT által támogatott magánhirdetéseket kapjunk. Ez nagyszerű hír volt.

Q2 :A legtöbb befektető rövid távon a token árára koncentrál a projekt valós értéke helyett. Megoszthatja velünk (a BAT csapat nevében), hogy mire számítsanak a befektetők, mint befektetési motiváció és előnyök hosszú távon?

A2: Idén a Brave-t a lehető legnagyobbra akarjuk növeszteni, 20 millió vagy annál több felhasználóval. Dolgozni fogunk olyan partnerekkel is, akik még magasabb skálára tudnak juttatni minket. a szabványosítás során azt várjuk, hogy más figyelő alkalmazások is szeretnék a BAT-t, ezért még mindig azon gondolkodunk, hogy miként lehetne létrehozni egy robusztus és biztonságos BAT SDK-t

Q3 :Van-e lehetősége a Bátor Böngészőnek hirdetések fogadására és a hirdetési bevételek megosztására azoknak, akik BAT érméket tartanak? Mennyire hasonlít a Brave Androidra a Brave asztali / laptop verziójával?

A3: A Brave Rewards engedélyezéséhez nem kell tartania a BAT-ot (kattintson a BAT logóra a jobb felső sarokban található URL-sávban). A hirdetési bevételek megosztása havonta jár neked, és különösebb erőfeszítés nélkül automatikusan hozzájárulhat a legjobban ellenőrzött webhelyekhez és csatornákhoz, de tippelhetsz és beállíthatsz havi hozzájárulásokat is.

A Brave for Android külön krómvillára épül, amelyet korábban elkezdtünk, de a Google Play of Brave for Android bétaverziója ugyanazon a bátor magú krómvillán alapul, amelyet asztali számítógépen használunk. Kérjük, segítsen tesztelni ezt a bétát, hamarosan (hetek, hónapok) nem váltja fel a régebbi Android böngészőt. Ez idővel oda vezet, hogy a bővítmények elérhetők lesznek az Android Brave-n. Szintén jól kell működnie, mint egy nagyobb képernyős füles böngésző Chromebookokon, az Android alkalmazás támogatásával a Chrome OS-ben.

Q4 :Mi a BAT hirdetések fő előnye a felhasználók számára? Milyen problémák vannak a jelenlegi hirdetési rendszerben, amely nem pozitív a felhasználók számára?

A4: Az Ad tech ma átfogó követést igényel, amely eléri az oldal betöltését, az adattervet, az akkumulátort és a biztonságot (malvertising = hirdetéseknek álcázott ransomware). A kiadóknak vagy az alkotóknak sem fizet jól, túl sok közvetítő. Végül, az újracélzás nem csak hátborzongató vagy esetleg egy meglepetés ajándék elrontója, amikor az ajándék címzettje meglátja az előző este kapott ajándék újratarcolt hirdetését – amikor önkényes okokból hozzájárulás nélkül vett adatokon alapul (mint szinte az összes online hirdetéstechnikában) ) illegális az Európai GDPR, és más törvények, így Kaliforniában, Indiában, Brazíliában és Kínában is. Az ad tech opportunista módon fejlődött, és nagy ún "negatív externáliák" amelyeket sok felhasználónak okoznak kis csípések, főleg (a ransomware kivétel lenne: nagyon nagy csípés)

Q5 :Hogyan lesz a Brave Browser hosszú távon nyereséges, miután minden egyes utaláshoz 4 dollárt biztosított? A BAT Token találkozni fog az ár csökkenésével? Mi a véleményed?

A5: A skálázáskor fehér könyvünkben 7,3-as árstabilitást várunk. Képzeljen el 20 millió felhasználót vagy 100 milliót, 1,5B BAT forgalomban.

Q6 :Mitől olyan békés a Brave? Milyen előnyei vannak versenytársaival összehasonlítva? Milyen előnyökkel jár a felhasználó, amikor a BAT Tokent használja a Bátor Böngészőben ?

A6: A Brave a nagy inkumbens böngészőket veszi igénybe, különösen a Chrome-ot. Az Apple Safari kivételével mindannyian figyelnek azokra az ad-tech és nyomkövető szkriptekre, amelyeket blokkolunk az oldalak 3-6x-os nyerési sebessége, 2,5-szer jobb akkumulátor-élettartama stb. Érdekében. A technikát könnyű lemásolni, de az üzleti érdekekkel kapcsolatos konfliktusokat nehéz feloldani. Kérdezze meg a Google-t.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner