A KuCoin kompromisszumot kötött és a BitMEX terhelt, de a Reddit MOON token neve ellenőrzi

A kriptovaluta világ legnagyobb történetei, amelyeket esetleg hiányoltál

Kivételesen drámai hét volt a blockchain és a kriptovaluta világban – különösen, ha az Egyesült Államok szabályozásáról van szó. Láttunk egy jelentős digitális eszközcserét veszélyeztetni 150 millió dollár feletti veszteség miatt, és egy másik kriptovaluta származékos tőzsdét az Egyesült Államok Igazságügyi és Árutőzsdei Kereskedelmi Minisztériuma terhelt. Eközben a Internal Revenue Service szerződéseket ítélt meg Monero adatvédelmi funkcióinak megsértésére, és a Reddit MOON közösségének jutalomjelzője váratlanul a közmondásos holdra száll.

Itt található minden, amit tudnia kell ezekről a történetekről, és még sok minden másról, az OKEx Insights hét kriptohírének e heti kiadásában.

A KuCoin kompromisszumot kötött, a pénzeszközöket decentralizált tőzsdéken keresztül tisztították

A szingapúri székhelyű KuCoin digitális eszközcsere legalább 150 millió dollárt ürített ki forró pénztárcájából, miután egy vagy több hacker állítólag hozzáférést kapott saját kulcsaihoz. A kriptovaluták és az Ethereum-alapú tokenek sokaságát ellopták – a közelmúltbeli becslések nagyobbak, mint amit eredetileg jelentettek.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Válaszul különböző projektek centralizált ellenőrzést gyakoroltak az intelligens szerződések befagyasztásával vagy visszavonásával – megkérdőjelezve, hogy decentralizáltak-e sokan valójában.
 • Decentralizált cserék mind a Kyber Network, mind az Uniswap kerültek a figyelem középpontjába, amint a tolvajok elkezdték az ellopott pénzek mosását a DEX-eken keresztül. Ez nagyobb szabályozási figyelmet vonhat fel, mivel a decentralizált cserék folyamatosan növekednek.

A BitMEX alapítóit az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és a CFTC terheli

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma hivatalosan vádat emeltek A BitMEX alapítói, Arthur Hayes, Samuel Reed és Benjamin Delo a banktitokról szóló törvény megsértéséért és a pénzügyi törvények megsértésével való összeesküvésért. A származékos tőzsde üzletfejlesztési vezetőjét, Gregory Dwyert is vád alá helyezték. A vádiratok híre azt eredményezte, hogy a Bitcoin árfolyama 10 892 dollárról 10 438 dollárra esett vissza, ami több mint 4% -os esést jelent, és az altcoinok is jelentős eladást láttak.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A bekövetkező jogi saga valószínűleg a jövőben is jelentős médiafigyelmet fog kiváltani, mivel sokan elvárják, hogy Hayes és más BitMEX vezetők erőteljesen védekezzenek a bíróságon. Dwyer ügyvédje már kijelentette, hogy megtámadja a vádakat.
 • A BitMEX nemrégiben bejelentette, hogy megkezdi a kötelező „Know Your Customer” személyazonosság-igazolást, amelyet az iparág egyes részei vörös zászlóként láttak abban, hogy a derivatívák cseréje érezheti az amerikai szabályozók hőjét.

Az IRS két szerződést köt Monero magánéletének megsértése érdekében

Miután a Belső Bevételi Szolgálat először nyilvánosságra hozta a Monero adatvédelemre összpontosító kriptovaluta tranzakciókat elzáró jellegének megsemmisítésére vonatkozó célját, odaítélt szerződések a Chalalysis és az Integra FEC felé. A szerződések értéke egyenként 625 000 dollár, a címzetteket összesen 22 pályázó közül választották ki.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Az XMR ára – talán meglepő módon – kedvezően reagált a hírre, miszerint az IRS szerződéseket kötött az adatvédelmi protokolljának feltörésére. A bejelentés után az adatvédelmi érme 12,3% -kal emelkedett, és 3% -kal emelkedett a sajtóidőhöz képest. Az elmúlt évben az XMR 82,3% -kal emelkedett.
 • Nem meglepő, hogy a Chainalysis nyert egy szerződést, mivel rendszeresen kap ilyen blokklánc-követési szerződéseket az Egyesült Államok kormányától. Az Integra FEC viszont viszonylag ismeretlen név az iparban.

Az XMR ára nőtt, mióta megkötötték az IRS-szerződéseket, amelyek célja az adatvédelemre összpontosító protokoll törlése volt. Forrás: CoinGecko

Kik megsértette az értékpapírokra vonatkozó törvényt, a Saltnak visszatérítést kell ajánlania az ICO befektetőinek

A Kik Interactive Inc. megsértette az értékpapír-törvényt azzal, hogy 2017-ben zsetonértékesítéssel 100 millió dollárt gyűjtött be a szerdai adatok szerint uralkodó New York déli körzetének amerikai körzeti bírájától, Alvin Hellerstein bírótól. A Kik vezérigazgatója, Ted Livingston azóta felvetette a döntés fellebbezésének lehetőségét, amely azután következik, hogy az Értékpapír és Tőzsde Bizottság 2019-ben benyújtotta a pert.

A SEC ugyanakkor parancsolt hogy a Salt Lending-nek az értékpapír-törvény megsértése után visszatérítést kell nyújtania a befektetőknek a 2017. évi első érme-ajánlatról. A sónak 250 000 dolláros elszámolást is fizetnie kell azért, mert nem regisztrálta a token eladását a szabályozónál. A hitelező platform azonban később nyilvántartásba veszi SALT tokenjeit értékpapírként.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Kik elleni ítélet valószínűleg nem fog meglepetést okozni a kriptovaluta térben sokak számára, akik követték a SEC-vel folytatott jogi harcát, tekintettel a Howey-teszt nyilvánvaló kudarcára – a Legfelsőbb Bíróság által létrehozott mutató, amely úgy ítéli meg, hogy tranzakciók vannak-e vagy sem értékpapírnak tekinthetők.
 • A Salt elleni döntés kissé erőteljes csattanásnak tűnhet, mivel a közvetlen visszatérítések kiadásával szemben a hitelező platformnak csak visszatérítéseket kell kínálnia. A 250 000 dolláros elszámolás szintén viszonylag kicsi büntetés egy olyan iparágban, amely napi szinten lényegesen magasabb adatokkal foglalkozik.
 • A SALT ára – talán meglepő módon – 140% -ot pumpált a hír megjelenése után. Ez reakció lehet a hitelező platform azon szándékára, hogy a tokent biztonságként regisztrálja a SEC-nél.
 • Bár jelenleg 2020 vége felé járunk, ezek a döntések azt szemléltetik, hogy a 2017–2018 közötti ICO-őrület be nem jegyzett értékpapír-kínálata nem fog menekülni skótmentesen.

A SALT ára kedvezően reagált a SEC utasítására, miszerint a hitelezési platformnak visszatérítést kell kínálnia a befektetőknek. Forrás: CoinGecko

A Reddit közösségi jelzője, a MOON látja, hogy a piaci sapka eléri a közmondásos holdat

A Reddit r / CryptoCurrency subreddit (MOON) közösségi tokenjét jelenleg az Ethereum-alapú Stablecoin DAI számára adják el – körforgalomban.

A MOON csak a Rinkeby testneten létezik, és mint ilyen, nem adták el a nyílt kriptovaluta piacon. Azonban az xmoon.exchange nevű webhely lehetővé tette a MOON tulajdonosok számára, hogy testnet tokenjeiket xMOON nevű származékos termékké alakítsák át, és ezt azután automatizált piacképzői tőzsdén lehet kereskedni az xDAI-vel, a DAI származékával, amely könnyen átalakítható a népszerű stablecoin-ba..

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A sajtóidőig 1 MOON token értéke körülbelül 0,067 DAI – a kezdeti értékétől (0,095 DAI). Tekintettel a jelenlegi kínálatra és a DIA-val szembeni árfolyamára, a közösségi token jelenlegi piaci felső határa komikusan megsokszorozódott szeptillió területre, magasabb, mint az egész világgazdaságé.
 • A gyorsan csökkenő árfolyam valószínűleg reálisabb számokba hozza vissza a MOON token piaci korlátját.
 • Eddig a MOON jelző nagyrészt értéktelen volt. Azonban a MOON decentralizált cseréje xMOON-ba xDAI-ba a DAI-ba néhány aktív Redditort nyomtat "ingyen pénz."

A DAI piaci kapitalizációja drámaian megnőtt az elmúlt hónapokban, elsősorban a decentralizált finanszírozás iránti kereslet miatt. Forrás: CoinGecko

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner