Srđan Mahmutovič, osnivač Kriptomata – serija intervjua

Srdjan Mahmutovich tehnološki je entuzijast i osnivač tvrtke Kriptomat razmjena koja prikuplja sredstva nudeći sigurnosni token. Prije toga je izgradio uspješnu B2B agenciju za digitalni marketing s 40 zaposlenika i suradnika. Također je radio kao voditelj web razvoja u Telemachu.

Antoine: Kada je Kriptomat prvi put pokrenut i zašto ste odlučili pokrenuti burzu kriptovaluta?

Srđan: Kriptomat otvoren za javnost 15. srpnja 2018. Utvrdili smo potrebu za uslugom koju bi svatko mogao koristiti (poput naših prijatelja i članova obitelji). Misija nam je unijeti kripto u svako kućanstvo i to učiniti što je potrebno da bismo stvorili jednostavnu, ali moćnu uslugu koju svatko može koristiti. To će potpunim početnicima omogućiti ulazak u svijet kriptovaluta na krajnje jednostavan, siguran i brz način.

Antoine: Iz kojih zemalja trenutno prihvaćate kupce?

Srđan: Trenutno prihvaćamo kupce iz 82 zemlje svijeta. Ovdje su navedeni: https://kriptomat.io/global/

Antoine: Koliko trenutno imate aktivnih kupaca? Odakle potječe većina tih korisnika?

Srđan: Trenutno imamo više od 10 tisuća registriranih korisnika i stabilan rast od 20% -25% iz mjeseca u mjesec. Većina korisnika dolazi iz Europe, no nedavnim dodavanjem sve više načina plaćanja bilježimo postupni porast kupaca iz cijelog svijeta. Sljedeći nam je cilj 100.000 registriranih korisnika i nadamo se da ćemo to postići do kraja 2019. godine.

Antoine: Postoje li planovi za prihvaćanje neeuropskih kupaca u skorije vrijeme?

Srđan: Već prihvaćamo neeuropske kupce, ali radimo na dodavanju više mogućnosti plaćanja kako bismo pružili istinsku svjetsku podršku. Trenutno podržavamo Skrill koji je doista globalni, ali dodavat ćemo nove lokalno popularne načine plaćanja.

Antoine: Koje se valute mogu kupiti na mjenjačnici Kriptomat?

Srđan: Možete kupiti 29 kriptovaluta; ovdje su navedeni: https://kriptomat.io/price-of-cryptocurrencies/

Antoine: Možete li nam reći o vašoj nadolazećoj prodaji sigurnosnih tokena? Što su soft-cap, hard-cap i koje će biti pogodnosti koje se nude investitorima?

Srđan: Došli smo u fazu u kojoj nam je potreban kapital da bismo ubrzali rast i odveli nas na sljedeću razinu. Odlučili smo se za STO jer je to inovativan način prikupljanja kapitala koji našim postojećim korisnicima i članovima zajednice koji već vjeruju u nas omogućuje ulaganje u naš projekt. Ne samo da želimo dobiti investiciju, već i vjerne korisnike koji će evangelizirati i koristiti našu uslugu. To je win-win situacija. Ako smo uspješni, naši će ulagači biti uspješni i osjećamo da smo u puno boljoj poziciji da izgradimo nešto veliko ako su naši ulagači naši korisnici koji zapravo koriste uslugu.

Tražimo investiciju od 1,8 milijuna eura. Našim investitorima nudimo 8% udjela u prihodu i 4% revidirane dobiti.

Mekani limit iznosi milijun eura i zadržavamo pravo otkazati izdavanje tokena ako to ne postignemo. Detaljne informacije možete pronaći u našem dokumentu o sigurnosnoj ponudi koji možete dobiti na platformi za masovno financiranje Desico koja će izdati našu sigurnost. Da biste stigli tamo idite na https://kriptomat.io/sto

Antoine: Za što će se koristiti ta sredstva?

Srđan: Do sada smo bili fokusirani na izgradnju proizvoda, odnosa i dokazivanje poslovnog modela. S novim sredstvima usredotočit ćemo se na stvaranje mehanizama za akviziciju korisnika i poboljšanje platforme.

Orijentacija trošenja sredstava prikupljenih tijekom STO:

– 60% rasta – marketing, rast baze kupaca

– 18% razvoja proizvoda

– 12% sigurnosti, usklađenosti

– 10% operacija, podrška

Ovdje treba napomenuti da je kripto tržište u ranoj fazi i da se stvari kreću brzo. Do sada smo prilično uspješno manevrirali i prilagođavali se naglim promjenama na tržištu, a to je ono što planiramo raditi i u budućnosti. Ako se situacija na tržištu značajno promijeni, okretat ćemo se i mijenjati smjer ako je potrebno.

Antoine: Tržište se počinje zasićivati ​​razmjenama, kako ćete se razlikovati?

Srđan: Jer mi stvaramo neke sjajne nove proizvode. Integriramo sljedeću generaciju Ethereum-ovih ERC-1155 tokena u našu Kriptomat razmjenu. Ovo usvajanje virtualnih predmeta temeljenih na blockchainu prvo je takve vrste i napravljeno je u svrhu gejmifikacije korisničkog iskustva. Drugim riječima, to je program nagrađivanja zasnovan na blockchainu koji će povećati lojalnost, povećati životnu vrijednost kupca i ubrzati akviziciju korisnika.

Nedavno smo pokrenuli revolucionarni ERC1155 Token Mint Portal, pružajući svima na svijetu priliku da stvore vlastite prilagođene tokene. Slučajeva upotrebe nebrojeno je, a nismo čak ni ogrebali površinu onoga što se može učiniti s tako snažnim alatom.

Izgleda da idemo više u smjeru podrške igračima i programerima igara. To znači da ćemo se mi kao razmjena više svidjeti igračkoj zajednici i oni bi mogli biti prvi segment kupaca koji je u potpunosti usvojio kripto.

Antoine: Koji su dugoročni planovi za Kriptomat?

Srđan: Naša misija je unijeti kriptovalute u svako kućanstvo. To može biti u smislu davanja ljudima najboljeg načina razmjene digitalnih valuta ili u smislu davanja vrijednog proizvoda ili slučaja upotrebe koji koristi blockchain i kripto. Bez obzira na slučaj, doista vjerujemo da će ova tehnologija biti integrirana u sve pore našeg života, i baš kao i internetski protokoli, ljudi neće morati znati kako točno funkcionira da bi je mogli koristiti.

Antoine: Postoji li još nešto što biste željeli podijeliti o Kriptomatu?

Srđan: Vrlo smo transparentni s našom zajednicom i pozdravljamo otvorenu raspravu na našim kanalima na društvenim mrežama. Pozivam sve koji ovo čitaju da se pridruže našem kanalu Telegram gdje možete izravno razgovarati s članovima našeg tima. Znamo da je često teško održati osobni odnos sa zajednicom kad broj korisnika počne eksponencijalno rasti, ali zajednički nastojimo odgovoriti na svaku pojedinu poruku.

Da biste saznali više, posjetite Kriptomat web stranica.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner