Myles Milston, a Globacap – Interjúsorozat vezérigazgatója

Myles Milston, a vezérigazgató & A Globacap alapítója, a tőkebevonás, az eszközkezelés és a digitális értékpapírok letétkezelésének végpontok közötti megoldása.

Korábban Ön volt a CTO Colossus fogadások, amely az Egyesült Királyságon kívül működő sikeres sportfogadási üzlet. Kezdetben ebben a szerepben ismertették meg a bitcoin és a kriptográfia segítségével?

A Colossus nem használja a bitcoin vagy a kriptográfiát az üzleti életében, ugyanakkor láttam, hogy a bitcoin egyre nagyobb vonzerőt kap a szélesebb játékiparban, és ennek láttán kezdtem el jobban felfedezni a blokkláncot. A Colossus előtt mégis – majdnem vettem egy terhelő bitcoint, amikor az 300 dollár volt, sajnos akkor nem értettem eléggé a blockchain-t és az utolsó pillanatban döntöttem ellene. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvan a „majdnem megvásárolt bitcoinja” története!

Mi késztette Önt a sikeres sportfogadási üzletág vezetője helyett a Globacap megalapítására?

A Colossus előtt a tőkepiacok voltak a hátterem: programozóként kezdtem bankban, majd kvantitatív részvénykutatási elemzőként, derivatívák strukturálásával és értékesítésével, később pedig algoritmikus árukereskedelemmel kezdtem. Tehát amikor 2017-ben mindenki ICO-t végzett, megpróbálta elkerülni, hogy jelzőjét pénzügyi biztosítéknak nevezzék, ez arra késztetett, hogy elgondolkodjak azon, hogy egy valódi pénzügyi biztosítékot mint jelzőt strukturáljak.

Az előnyök nyilvánvalóak voltak: (i) a magánvagyon azonnali átruházhatósága és (ii) egyszerű ügyintézés (pl. Vállalati akciók, részvényfelosztás, visszavásárlás stb.). Olyan meggyőző volt, hogy el kellett indítanom a Globacap-ot. A Colossus alapítója az egyik első befektetőnk volt.

Meg tudná osztani velünk, hogy pontosan mit csinál a Globacap?

Automatizált tőkepiaci platform vagyunk. Az FCA szabályozza, útlevéllel egész Európában.

Automatizált platformunk:

(1) Értékpapír-kibocsátás – a teljes tőkebevonás teljes adminisztrációja, ideértve az ajánlati dokumentumok strukturálását, jóváhagyását és terjesztését, biztosítva a szabályozás betartását 41 országban (és számolva), valamint a tokenizált hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok kibocsátását a befektetők számára.

(2) Értékpapír-igazgatás – egyszerű, egy kattintásos cap-table kezelés, ideértve az összes vállalati akciót (részvényfelosztás, visszavásárlás stb.), Átszervezést, meghatalmazott szavazást és osztalékok (osztalékok vagy kuponok) kifizetését. A különbség köztünk és más cap table kezelő platformok között blockchain. Amikor a tulajdonjog átruházása megtörténik, ez valós időben tükröződik a fedőtáblázatban, levágva az adminisztrációs felső réteget, amely elől a nem blokkláncos platformok nem tudnak elmenekülni.

(3) Digitális letétkezelés – a blockchain értékpapírok és készpénz letétkezelője vagyunk.

Mi vagyunk az egyetlen olyan cég, amely a mai napig közvetlen részvénytulajdonként létrehozott tokenizált saját tőkét, anélkül, hogy a jelölt struktúráját használná. Más globális részvény tokenizációkban egy jelöltnek az alapul szolgáló részvények jogi tulajdonosaként kellett eljárnia. Létrehoztunk azonban egy struktúrát, amely a jelenlegi szabályozási keretek között működik ezen körül, lehetővé téve, hogy a token tulajdonosa az alapul szolgáló részvények jogi tulajdonosa is legyen.

2019 júniusában a Globacap sikeresen kilépett az FCA szabályozásából Homokozó 4-es kohorsz, az Egyesült Királyság első teljesen szabályozott digitális biztonsági kínálati és adminisztrációs platformjává válik. Megoszthatja velünk azt a tapasztalatot, hogy a Cohort4-ben volt?

Nagyszerű tapasztalat. Az FCA világszerte sikeresen úttörő szerepet töltött be a homokozó koncepcióban a szabályozók körében, több más szabályozóról is tudunk, amelyek most megpróbálják lemásolni az FCA sikerét. Az első napon kirendeltek egy ügyintéző tisztviselőt, aki bármikor elérhető volt a folyamat során, és mindig rendkívül segítőkész volt, sőt hétvégén válaszolt is az e-mailekre (ezt milyen kormányzati szervezet teszi?). A Sandbox lehetőséget adott nekünk arra, hogy ellenőrzött szabályozási környezetben kipróbálhassuk új technológiánkat és folyamatainkat, ami végül a teljes engedély megszerzéséhez vezetett gyorsabb időn belül, mint ami a Sandbox nélkül lehetséges lett volna.

Két hónappal ezelőtt a Globacap stratégiai partnerséget jelentett be az Archaxszal, amely másodlagos piaci kereskedelmet kínál. Bemutatná a partnerség előnyeit?

A Globacap a magánberuházásokra összpontosít. Ezen értékpapír-kibocsátók egy része azonban teljes nyilvános másodlagos kereskedelmet kérhet, és ha mégis megteszi, akkor az Archax készen áll az értékpapírok kereskedésére és megkönnyítésére. Nagy intézményi támogatással és alapvető technológiával rendelkezik az Aquis, amely az európai vezető részvénytőzsde és a megfelelő motortechnológia szolgáltatója. Partner vagyunk annak érdekében, hogy az Archax-ot tőzsdei és kereskedési helyszínként használjuk.

A Globacap-ot nemrégiben az Egyesült Királyság legbomlasztóbb vállalataként ismerték el Megszakítás50 index, amely kiemeli az Egyesült Királyság legzavaróbb techcégeit. Meglepte ez az eredmény? Segített-e további ügyfelek bevonásában??

Meglepett, mivel a jelölés előtt még nem hallottunk a Disruption50 indexről! Izgatottan és alázatosan veszünk részt abban, hogy bekerülünk ebbe az indexbe, a többi rendkívül zavaró techcég mellett. Úgy gondoljuk, hogy megzavarjuk a hagyományos értékpapír-piacot, és ezt egyre inkább érvényben tesszük, miközben folyamatosan bővítjük üzleti tevékenységünket. Az elismerés valóban további ügyfeleket irányított az irányunkba.

A befektetők jelenleg a világ minden tájáról származó tokenizált magánvagyonba fektethetnek be az Ön platformján. Fogadja az amerikai befektetőket? Van-e korlátozás a nemzetközi befektetésekre?

Elfogadjuk az USA által akkreditált befektetőket, a konkrét ajánlattól függően. Világszerte minden országnak megvan a maga egyedi pénzügyi promóciós szabálya. Még az EU-n belül is vannak kisebb különbségek egyes tagállamok között. Platformunk ezt egyszerűsíti egy kibocsátó számára – automatikusan megmutatja vagy elrejti bizonyos befektetési lehetőségeket adott befektetők számára, azok helyétől és típusától függően, biztosítva mindenkor a helyi előírások betartását..

A Globap 3 millió fontot gyűjt. Tudna többet mondani erről az emelésről és arról, hogy mire fogják felhasználni az alapokat?

Jelenleg a finanszírozási kör befejezésének késői szakaszában vagyunk. A fordulóból származó források nagy részét a platform marketingjére és méretezésére fordítják. A mai napig nem folytattunk széleskörű marketinget, ehelyett a termék kiépítésére és a hatósági engedély megszerzésére összpontosítottunk. Miután ezt megtettük, és miután számos tranzakciót végrehajtottunk az élő platformon, most elkezdjük forgalmazni a platformot és a skálát.

Hol látja a Globacap helyzetét 5 év múlva?

A magánvagyonra összpontosítunk a kis- és közepes tőkeértékű szegmensben. Más szavakkal: túl nagy a tömeges finanszírozáshoz egy kis / közepes tőke értékű tőzsdén, például az LSE AIM piacon történő jegyzéshez. Úgy gondoljuk, hogy a piac túlárazott és alultámasztott ehhez a demográfiai helyzethez. Technikánk jobb élményt, könnyebb folyamatot, teljes szabályozási megfelelést, alacsonyabb költségeket biztosít a vállalatoknak, és felhatalmazza ennek a tartománynak a nagyobb részét arra, hogy hosszabb ideig magán maradjon – hozzáférést biztosítva a befektetők számára a másodlagos piaci likviditáshoz, elkerülve ezzel az állami szervezetté váláshoz kapcsolódó általános költségeket..

Van még valami, amit szeretne megosztani közönségünkkel?

Ez egy izgalmas szakasz az értékpapír-ipar fejlődésében. Most már lehetséges, hogy a magánvagyon szabadabban kereskedhet, a papír valóban eltűnik az értékpapír-ügyintézésből, és dollármilliárdok értékű magánvagyont lehet költséghatékonyan értékpapírosítani – potenciálisan új gazdasági növekedési hullámot nyitva meg.

További információért keresse fel Globacap üzleti listánkat, vagy látogasson el a Globacap weboldal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner