Tehnički tjednik – Bilo je to najbolje vrijeme, bilo je najgore vrijeme (26. svibnja)

Ključna za poneti

 • BTC cijene su se pogodile nakon što su dosegle najniži dvotjedni nivo. Međutim, oporavak bi mogao biti kratkotrajan.
 • Razgovori okolo ETH nastavila se povećavati kako je svakodnevno korišteni plin Ethereuma dosegnuo najvišu razinu.
 • I slično i TETA u fokusu kako se približava nadogradnja.

Pregled tržišta

Široko tržište kriptovaluta u početku se stabiliziralo nakon serije BTC-vodio povlačenja. Cijene vodećih kripto kriju se blizu USD 8800 razina u ranom utorak u Aziji, nakon što je dosegla najniži dvotjedni nivo. Stabilnost je uslijedila nakon BTC nije uspio zatvoriti iznad psihološkog USD 10000 razina više puta ovaj mjesec.

Čini se da sve više dolaze dugoročni ulagači iz tradicionalnog svijeta financija zainteresiran u kripto ulaganje kao alternativu, unatoč pomalo nejasnim kratkoročnim cijenama nakon BTC prepolovivši se. Sentixova strateška pristranost prema bitcoinu dosegla je vrhunac svih vremena ovog tjedna, što ukazuje na to da su investitori još više raspoloženi BTC tijekom šestomjesečnog vremenskog okvira.

Manfred Hubner, generalni direktor u Sentixu, rekao je, “Trenutna gospodarska kriza, koju je pokrenula pandemija Corona, dovodi ekonomiju i društvo u zabunu. Doba od "poremećaj" čini se da je svanulo. Čini se da se to odražava u očekivanjima investitora o valutama i valutnim alternativama. “

Slika 1: Strateška pristranost Sentix Bitcoina

Izvor: Sentix

Slika 2: Upotrijebljeni dnevni plin Ethereum

Izvor: Etherscan

S druge strane, primijetili smo to ETH je dobio sve veću društvenu pozornost, jer su cijene drugog najvećeg kriptoa uglavnom ostale iznad razine 200 unatoč povlačenju. Bilo ih je razgovora oko ETH mogao biti podcijenjen jer je dnevno korišteni Ethereumov plin dosegnuo najvišu razinu ovog tjedna.

Plin je naknada potrebna za obavljanje transakcija na mreži Ethereum. Neki vjeruju da kada je dnevna potrošnja plina na vrhuncu svih vremena, što znači da se mreža koristi više nego ikad, a to bi mogao biti temeljni razlog za pogon ETH cijenama.

Iako nema izravnih dokaza koji bi pokazali povezanost između korištenog plina i cijene plina ETH cijena, međutim, naša je studija otkrila da su trgovci izvedenicama bili naklonjeni ETH trguje više od BTC nedavno pročitajte više zašto je to ovdje.

Na drugim smo mjestima vidjeli kako su neki altcoini s malim kapicama zasjenili ostatak HBAR porastao je za 20% i TETA skočio je još 12% prije nadogradnje na Mainnet 2.0. U međuvremenu, ALGO stekao više od 9%, I slično porasla manje od 1%.

Analiza cijena

BTCUSDT – Oporavak bi mogao biti kratkotrajan, niža podrška za testiranje?

 • U našem posljednjem izdanju Tehničkog tjednika naglasili smo da Zlatni križ 20-200 MA nije signal za kupnju, što potvrđuje povlačenje, a pad od 11 mjeseci ostao je na snazi.
 • Međutim, nakon povlačenja na 8700 razina, trenutno stanje može podržati kratkoročni odskok na oko 9200 do 9300 razina. To bi mogla podržati MOM, koja se malo oporavila, dosegnuvši razinu na kojoj su bili prethodni najniži nivoi.
 • Čak i ako se kratkotrajni oporavak ostvario, vjerujemo da cijena još uvijek mora naći manju potporu prije pokretanja novog dugoročnog trenda. To je zato što RSI i Stochastic još uvijek nemaju znakove oporavka.
 • Održavamo svoju dugoročnu bikovskost na BTC, dok su kratkoročna kolebanja cijena neizbježna. Donja podrška u ovom trenutku mogla bi biti u području od 8000 do 8200.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT

Izvor: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Predstoji proboj?

 • ETHUSDT je formirao uzorak trokuta nakon što nije uspio razbiti ključnih 220 razina, iako je par uglavnom trgovao iznad 200 razina.
 • Iako je razumno očekivati ​​proboj cijene, smjer probijanja mogao bi biti teško odrediti.
 • Dio razloga je taj što pokazatelji impulsa pokazuju mješoviti signal. RSI i OBV i dalje održavaju trend rasta. Međutim, brza linija Stohastika već je pala ispod spore linije.
 • Vjerujemo da bi par mogao pronaći pristojnu potporu u blizini 61,8% Fibonaccijeve korekcije, koja je blizu 182. Također, 200 je još jedna ključna razina na koju mnogi trgovci gledaju.

Slika 4: Dnevna karta ETHUSDT

Izvor: OKEx; Tradingview

ETCUSDT – Daljnje konsolidacije ispred Phoenix hard forka?

 • ETCUSDT pada u uzorak trokuta ispred tvrde rašlje Phoenix, koja je očekivano da se dogodi oko 3. lipnja.
 • Međutim, očekujemo da će paru možda trebati daljnje konsolidacije prije nego što proizvede proboj, jer Stohastik sugerira da cijena gotovo doseže razinu pretjerane prodaje, dok je ultimativni oscilator proizveo nižu visoku vrijednost.
 • Uz pristranost blago na negativnoj strani, vjerujemo da cijena može testirati svoju potporu na donjoj strani trokuta blizu 6.
 • Međutim, entuzijazam tvrde vilice Phoenix mogao bi također povećati kratkoročna kolebanja cijena.

Slika 5: ETCUSDT dnevna karta

Izvor: OKEx; Tradingview

THETAUSDT – Prodano prije nadogradnje

 • Pokrili smo POMOĆ u našim prošlim publikacijama i istakli smo pretjerano oduševljenje tržištem nadgradnjom Mainnet 2.0, koja bi trebala biti objavljena za manje od 30 sati u vrijeme pisanja ovog članka.
 • Kao što vidimo, i RSI i stohastički bili su duboko u području preprodavanja. S proširenim opsezima Bollinger, vjerujemo da bi bilo izazovno da cijena nastavi uzlazni trend nakon isporuke nadogradnje.
 • Ako trgovci već imaju pozicije, mogu razmisliti o zaključavanju svoje dobiti prije nadogradnje.

Slika 6: THETAUSDT – Dnevna karta

Izvor: OKEx; Tradingview

Autor: Cyrus Ip

Istraživački analitičar, OKEx

Za više informacija o OKExu posjetite:

FB:

Srednji: https://medium.com/@OKEx

Službeni OKEx & OKB English Group: https://t.me/OKExOfficial_English

Službena ruska grupa OKEx: https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner