Poloniex Exchange: A kriptográf felhasználói kézikönyv áttekintése

poloniex áttekintés

A Poloniex Crypto Exchange használata, kereskedelme és regisztrációja

A Poloniex a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb kriptovaluta-tőzsde. Olvassa tovább, hogy felfedezzen mindent, amit tudnia kell a Poloniex-ről és annak használatáról.

Jellemzők

 • Amerikai alapú kriptovaluta-csere világszerte elérhető
 • Ésszerű kereskedési díjak 0,15% és 0,25% között
 • Nincs szükség ellenőrzésre, ha napi 2000 dollárnál kevesebbet vesz fel

Betéti módszerek

 • Crypto
 • Fiat
 • Hitel- / betéti kártyák
 • Banki átutalások

Előnyök

 • Jól szabályozott
 • A Circle (Goldman Sachs által támogatott vállalat) támogatása
 • 100+ kriptovaluta

Hátrányok

 • Hitel / betéti betétek nem állnak rendelkezésre minden felhasználó számára
 • Panaszok a gyenge ügyfélszolgálattal kapcsolatban

Bevezetés

A Poloniex egy amerikai központú kriptovaluta-tőzsde, amelyet 2014-ben Tristan D’Agosta indított el. A tőzsdét hivatalosan Delaware államban jegyzik be. 2018-ban a Poloniex-et megvásárolta a Circle, egy Goldman Sachs által támogatott kriptográfia. Az akvizíció óta a Poloniex egyre nagyobb lépéseket tett a jobban szabályozott tőzsde felé. A Poloniex regisztrált a SEC-nél és a FINRA-nál, például brókerként / kereskedőként, és tervezi az ázsiai piacra való terjeszkedést.

mi a poloniex csere

A legtöbb ember úgy ismeri a Poloniex-et, hogy nagy az altcoinok kereskedési volumene. A tőzsde a napjainkban elérhető egyik legfolyékonyabb fő platform. Az összes fő kriptovaluta jól képviselteti magát több kereskedési párral, de rengeteg kisebb kriptovalutát és kevésbé ismert altcoinokat is talál, tisztességes kereskedési volumennel.

poloniex kereskedési tőzsde

A Poloniexet mind az új, mind a haladó kriptokereskedőknek szolgálják. A kezelőfelület kissé ijesztő lehet annak, aki teljesen új a kriptovalutában. Azonban bárkinek, aki alaposan ismeri a csereplatformokat, nem okoz gondot a Poloniex-en való eligazodás.

Fontos megjegyezni, hogy a Poloniex csak a kriptovalutával foglalkozik, és a platformon nem szerepelnek fiat devizapárok. A Poloniex nemrégiben kezdett el fogadni a fiat valutabetéteket (banki átutalásokkal és betéti / hitelkártyákkal), bár a letétbe helyezés után a fiat pénznemét stabil pénznemekre (USDT vagy USDC) cserélik..

A Poloniex erős likviditása miatt különösen népszerű a napi kereskedők vagy a nagy volumenű kereskedők körében. Az árrés-kereskedelem a Poloniex peer-to-peer margin hitelezési platformjának köszönhetően is elérhető.

2019-től a Poloniex megközelítőleg 100 kereskedési párral rendelkezik. Noha a Poloniex nem fogad el fiat devizabetéteket vagy -kivételeket, a tőzsdének több USD Tether (USDT) párja van.

A Poloniex nemrégiben bemutatta az iOS és az Android mobilalkalmazásait is. A mobilalkalmazások lehetővé teszik a kriptovaluta kereskedelmét útközben. A Poloniex funkcióinak teljes skáláját elérheti mobileszközéről.

A Poloniexbe történő első bejelentkezéskor az egyik legszembetűnőbb szolgáltatás az adatelemző eszközök és diagramok széles skálája. A Poloniex fő felülete úgy néz ki, mint amit egy profi tőzsdei kereskedő látna. Azonnal hozzáférhet több rendeléstípushoz (vétel, stop-limit és eladás), több diagram nézethez és ütemezéshez, piaci rendelési könyvhöz és a legújabb hírcsatornához, többek között. Mindez egy kényelmes kereskedési felületről érhető el.

Sok haladó kereskedő értékelni fogja a rendelkezésre álló mutatók tucatjait is. Elemezze a piacokat mindenféle mutató alapján – az alapvető Bollinger sávoktól a fejlettebb mutatókig, mint például a Commodity Channel Index, az EMA Cross és a Fisher Transform. A Poloniex térképészeti eszközeit a TradingView hajtja.

A technikai oldalon a Poloniex futtatja a legtöbb kereskedési felület kódot az ügyfél oldalon. Az összes Poloniex kód nyílt forráskódú, és bárki szabadon ellenőrizheti a kódot, hogy ellenőrizze a Poloniex működését. A Poloniex egy API-t is elérhetővé tesz a fejlesztők számára, megkönnyítve ezzel a Poloniex integrálását a napi kereskedési beállításokba.

Összességében a Poloniex népszerű a közép- és haladó kereskedők körében. A tőzsde fejlettebb kereskedési stratégiákat és eszközöket támogat, és több mint 100 kriptovaluta-pár érhető el négy fő piacon (BTC, ETH, USDC és USDT)..

Főbb jellemzők

A Poloniex főbb jellemzői:

Biztosított: A Poloniex biztosítási fedezettel rendelkezik a platformján tárolt kriptográfiai eszközökről.

60+ kriptovaluta: A Poloniex 60+ kriptovalutát és stabil pénzérméket, valamint több mint 100 kriptovaluta-párt támogat.

Most támogatja a kártyákat és a bankszámlákat: Történelmének nagy részében a Poloniex nem támogatta a hagyományos fiat devizabetét opciókat, például a kártyákat és a bankszámlákat. A Circle megszerzése óta azonban a Poloniex jobban támogatja a kártyákat és a bankszámlákat.

Tőkeáttétel: A Poloniex támogatja a margin kereskedést a párok széles skáláján, lehetővé téve a kereskedelem kihasználását nagyobb megtérülés érdekében.

Gyors API-k: A Poloniex lehetővé teszi intelligens algoritmusok és bot-kereskedési stratégiák futtatását azáltal, hogy teljes körű API-hozzáférést biztosít a kereskedőknek, megkönnyítve ezzel a Poloniex integrálását a meglévő kereskedési beállításokba..

Mobilalkalmazások iOS és Android rendszerekhez: A Poloniex nemrégiben adott ki mobilalkalmazásokat iOS és Android rendszerekhez.

poloniex előnyök

Decentralizált csere (DEX): A Poloniex nemrégiben decentralizált tőzsdét indított Poloni DEX néven. A tőzsde lehetővé teszi a TRON (TRX) kereskedését kereskedési díjak nélkül. A mennyiség kisebb, mint a teljes Poloniex tőzsde, de decentralizált, nulla díjas kereskedési környezetben több tucat TRX-párt cserélhet. A Poloniex 2019 novemberében vásárolta meg a TRXMarket nevű tőzsdét, és átnevezte a Poloni DEX-nek.

poloniex csere jellemzői

Kereskedelem ellenőrzés nélkül: A felhasználók az azonosító feltöltése vagy a KYC / AML igazolás kitöltése nélkül kereskedhetnek. Az első szintű ellenőrzés lehetővé teszi a Poloniex kereskedését, bár naponta legfeljebb 2000 dollárt vehet fel.

Ügyféloldali kereskedés: A Poloniex kereskedési felületének kódja kliens oldalon fut.

Nyílt forráskód: Az összes Poloniex kereskedési kód nyílt forráskódú, és a kereskedők számára megvizsgálható.

Elérhető világszerte: A Poloniex a világ bármely pontján elérhető, kivéve a szankcionált országokat.

Több diagramozási lehetőség: A Poloniex kiterjedt térképészeti eszközökkel áll rendelkezésre, és könnyen tetszés szerint testreszabhatja ezeket a diagramokat. Tekintse meg a diagramokat különböző időintervallumokban, például 6, 24 vagy 48 órában.

Értesítések az árváltozásokról: Állítson be push értesítéseket mobileszközén, hogy értesítést kapjon az árváltozásokról.

Haladó mutatók: A Poloniex térképészeti eszközei a mutatók széles skáláját támogatják, beleértve az Aroon és Arnaud Legoux Mozgó Átlag mutatóitól a Williams% R és Zig Zag mutatókig. A fejlettebb diagramkészítő eszközöket kereső kereskedők számára a Poloniex lehet a legjobb megoldás. Minden technikai mutatót és diagramot a TradingView szolgáltat.

hogyan működik a poloniex

Hitel- és betéti betétek: Bizonyos ellenőrzött felhasználók hitel- vagy betéti kártyákkal helyezhetnek el pénzt a platformra.

Banki átutalások: A Poloniex támogatja az ingyenes banki átutalási betéteket és felvételeket, lehetővé téve, hogy fiat valutát helyezzen el a platformra. Az Ön fiat pénzneme átkerül a Poloniex által támogatott két stabil pénznem egyikébe (USDC vagy USDT).

Bizonyos funkciók, amelyek nem érhetők el az Egyesült Államokban: A Poloniex betartja az amerikai szabályozásokat, és ez azt jelenti, hogy a Poloniex amerikai kereskedői különösen szigorú követelményekkel néznek szembe. Bizonyos kriptográfiai eszközök például az amerikai kereskedők számára nem érhetők el (többek között a DCR, a BCN és az ARDR), és az amerikai kereskedőknek a kereskedés előtt további ellenőrzéseket kell kitölteniük.

Poloniex pénznemek és párok

A Poloniex 60+ kriptovalutát és 100+ kriptovaluta-kereskedési párt támogat. A párokat négy piacra osztják, köztük a BTC, az USDC, az ETH és az USDT piacokra. Az összes fő kriptovaluta fel van tüntetve a platformon, beleértve a BTC, ETH, XRP, LTC, XMR, BCHABC, BCHSV, ETC, ZEC, DGB, EOS és egyebeket. Olyan kevésbé ismert kriptovalutákat is talál, mint például a Primecoin (XPM), a Livepeer (LPT), a MaidSafeCoin (MAID) és a Numeraire (NMR).

Poloniex támogatott befizetési és kivonási módszerek

Történelmének nagy részében a Poloniex csak a kriptovaluta betéteket és a pénzfelvételeket támogatta. 2019-ben azonban a Poloniex banki átutalásokkal és kártyákkal kezdte el fogadni a betéteket és a felvételeket. A Poloniex Circle általi felvásárlásának köszönhetően minden eddiginél több módon tud pénzt befizetni és felvenni a platformon. Ha leteszi a fiat valutát a Poloniex-be, akkor az átkerül USDC vagy USDT stablecoin-ba. A Poloniex technikailag nem tárolja fiat pénznemét fiat pénznemként.

Poloniex regisztráció és bejelentkezési folyamat

A Poloniexnek egyszerű regisztrációja és bejelentkezési folyamata van, amely hasonló a szabályozott cserékhez. Az e-mail cím és az ország megadásával regisztrálhat egy fiókot, és már ma elkezdheti a kereskedést. Országától függően előfordulhat, hogy azonnal elkezdheti a kereskedést a Poloniex-en. Vagy a Poloniex megkövetelheti további ellenőrzés elvégzését.

A Poloniex ugyanolyan egyszerű ellenőrzési eljárással rendelkezik. Az első szintű ellenőrzéshez egyszerűen meg kell erősítenie e-mail címét és lakóhelye szerinti országot. Az első szinten sok ország lakói kereskedhetnek a Poloniex-en, de csak napi 2000 dollárt vesznek fel. A második szint ellenőrzéséhez meg kell adni a fizikai címét, postacímét, születési dátumát, útlevelét és telefonszámát, beleértve az igazolvány vagy az útlevélkép feltöltését is. Miután jóváhagyta a második szintet, a befizetési és kifizetési limitek 25 000 USD-ra emelkednek.

Poloniex Trading

A Poloniex kereskedési platform hasonló bármely kriptovaluta tőzsdén működő kereskedési platformhoz. A fő kereskedési oldalon grafikon és megbízási könyv található. Az oldal alján több rendeléstípust láthat – beleértve a vételi, korlátozási és eladási dobozokat. Adja meg a kereskedni kívánt összeget, majd hajtsa végre a kereskedést. Ez az.

Poloniex díjak

A Poloniex hasonló kereskedési díjakat számít fel a legtöbb szabályozott tőzsdénél. A legtöbb kereskedő (havi 600 BTC-nél kevesebb kereskedési mennyiség) fizet 0,15% -os készítői díjat és 0,25% -os felvételi díjat. A legmagasabb kereskedési szinten (havonta több mint 120 000 BTC kereskedési volumen) 0% -os átvevői díjat és 0,05% -os készítői díjat fizet. A kereskedési volumen a lemaradó 30 napos átlagon alapul.

Poloniex díjak

A Poloniex időnként csökkenti a kereskedési díjakat. 2019-től például a Poloniex nem számít fel kereskedési díjakat az év végéig.

poloniex kereskedési díjak

A Poloniex nem számít fel banki átutalási díjat. Ha azonban a banki átutalást elutasítják és vissza kell küldeni (például hiányzó vagy hibásan beírt hivatkozási számok vagy túllépett betétkorlát miatt), a Poloniex 50 USD díjat számít fel.

poloniex költségek

A Poloniex nem számít fel díjat a kriptovaluta betétekért vagy a pénzfelvételekért. A kriptopénz visszavonásakor azonban hálózati díjat kell fizetnie (azaz az összes bitcoin tranzakcióhoz szükséges bányászdíj).

Poloniex biztonsági kérdések és leállás

A Poloniex-nek egyetlen jelentős hackje volt 2014-ben, amely létének első éve volt. A hackelés során a Poloniex összes bitcoinjának 12,3% -át vesztette el. A feltörés után a Poloniex teljes visszatérítést adott az érintett felhasználóknak.

Mint a legtöbb kriptográfia, a Poloniex kétfaktoros hitelesítést is támogat a fiók biztonságának növelése érdekében.

Egyszerű használat

A Poloniex egyszerűen használható mindazok számára, akik más kriptográfiai cseréket használtak, és ismerik az alapvető grafikus interfészeket. Ha azonban teljesen kezdő vagy a kriptotérben, akkor a Poloniex kezelőfelülete elsöprőnek tűnhet. Alapértelmezés szerint rengeteg információ jelenik meg a kereskedési képernyőn, és könnyű túlterhelni. Emiatt a Poloniex jobban megfelel középhaladó vagy haladó kriptográfiai kereskedőknek.

Bizalom és adatvédelem

A Poloniex azt állítja, hogy az ügyfelek betéteinek többségét légréses hűtőházban tartja. Az interneten csak a napi, aktív kereskedéshez szükséges alapok találhatók. A Poloniex azt is állítja, hogy vannak ellenőrzési programjai, amelyek 24/7/365 futnak. Ha ezek az ellenőrző programok valami gyanúsat észlelnek, akkor a tevékenységet blokkolják, mielőtt az problémává válna. Természetesen ezek a folyamatok hasonlóak ahhoz, amit más cseréknél látunk.

A Poloniex némi hévvel nézett szembe a felhasználási feltételek megváltoztatásával 2017 augusztusában a BCH-t létrehozó bitcoin kemény villát követően. A Poloniex megváltoztatta használati feltételeit, hogy megakadályozza a felhasználókat, hogy bármilyen okból bíróság elé állítsák a Poloniex-et, vagy például csoportos perbe kezdjenek..

Vevőszolgálat

A Poloniex néhány figyelemre méltó hátrányának egyike az ügyfélszolgálat. Az átlagosnál nagyobb számú panaszt találhat a Poloniex ügyfélszolgálatával kapcsolatban az interneten. A felhasználók panaszkodnak például a hosszú válaszidőre és a hiányzó pénzeszközökkel kapcsolatos panaszok rossz megoldására. Ezek a panaszok bármilyen cserével megtalálhatók, bár kissé gyakoribbnak tűnnek a Poloniex esetében.

poloniex ügyfélszolgálat

Poloniex felhasználói kézikönyv: A Poloniex beállítása és használata

A Poloniex-nek egyszerű regisztrációs folyamata van, és a regisztráció gyakorlatilag bárki számára nyitott a világon (kivéve a szankcióval rendelkező országokban tartózkodókat). A Poloniex első beállításának és használatának módja:.

1. Iratkozzon fel

Iratkozzon fel a Poloniex szolgáltatásba nevének, e-mail címének, lakóhelye szerinti ország, születési dátum és jelszó megadásával.

iratkozzon fel a poloniexbe

2. Ellenőrzés

A Poloniex küldött linkre kattintva ellenőrizze az e-mail címét:

poloniex ellenőrzés

Ezután fejezze be az ellenőrzési folyamatot a kereskedés megkezdéséhez (egyes országokban szükséges, de másokban nem). Az ellenőrzés befejezéséhez meg kell adnia ellenőrzött címét, majd feltöltenie a kormány által kiállított fényképes igazolványt (például vezetői engedélyt, nemzeti személyi igazolványt vagy útlevelet)..

poloniex csereprofil

poloniex identitásbiztonság

poloniex kereskedési értékpapír

3. Két faktoros hitelesítés

A Poloniex támogatja a kétfaktoros ellenőrzést. A Poloniex a Google Authenticator programot használja a 2FA-hoz.

poloniex hitelesítés

A Poloniex rendelkezik egy 16 jegyű kulccsal és QR-kóddal is, amelyek segítségével helyreállíthatja fiókját. Ez a kód minden alkalommal megváltozik, amikor engedélyezi a 2FA-t. A Poloniex azt javasolja, hogy írja le vagy nyomtassa ki a 16 jegyű kulcs másolatát, és tegye biztonságos helyre. Szüksége lesz erre a helyreállítási kulcsra, ha a (2FA-hoz használt) telefonja elveszik, ellopják vagy törlik.

4. Fizetési mód

A platformon a 60+ támogatott kriptovaluta bármelyikével befizethet pénzt a Poloniex-be.

poloniex fizetési mód

Alternatív megoldásként átutalással is befizethet pénzt. Vagy ha ellenőrzött felhasználó vagy, betéti vagy hitelkártyával is befizethet pénzt.

5. Kereskedelem kriptovalutával

Miután a pénzeszközök vannak a számláján, kereskedhet. A Poloniex kereskedése egyszerű. Csak válassza ki a kívánt kriptovaluta-párot, majd válassza a vétel, eladás vagy a kereskedelem korlátozása opciót a képernyő aljáról. Végezze el a kereskedést, ha készen áll. Ez az.

poloniex kriptovaluta kereskedés

6. Kivonás

Bármikor felvehet forrásokat a Poloniex-től. A banki átutalás ingyenes. A kriptovaluta-felvételek szintén ingyenesek, bár Ön fizet hálózati díjat.

Végszó

A 2014-ben alapított Poloniex egy régóta működő kriptovaluta-tőzsde, amely hosszú évek alatt erős hírnevet szerzett az üzletben. A tőzsdének versenyképes díjstruktúrája, fejlett kereskedési rendszere, árrés-kereskedelme és egyéb jellemzői vannak, amelyek vonzóak a közép- és haladó kereskedők számára.

A Poloniex nem a ma kezdők számára legbarátabb csereprogram, és a Poloniex ügyfélszolgálatára vannak panaszok. Összességében azonban a Poloniex okkal a világ egyik legnépszerűbb kriptotőzsdéje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner