“Crowdcube” spojit će se s rivalskom kapitalnom platformom za grupno financiranje “Seedrs”

Crowdcube i Sijačice, svaka kapitalna platforma za crowdfunding sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, ima najavio nadolazeće spajanje / pripajanje.

Te tvrtke predstavljaju neke od najvećih dioničkih platformi za crowdfunding u Ujedinjenom Kraljevstvu. Od pokretanja par je pomogao preko 1500 tvrtki da prikupe više od 2,6 milijardi USD.

Dioničko grupno financiranje

Iako crowdfunding postoji već duže vrijeme, kapitalno financiranje nešto je noviji koncept.

Kao što bi i samo ime značilo, crowdfunding se odnosi na postupak prikupljanja sredstava putem raširene skupine ulagača ili “gomile” – za razliku od nekolicine odabranih rizičnih kapitalista. Tradicionalno, međutim, crowdfunding ne nagrađuje sudionike ničim osim ranim pristupom proizvodu ili usluzi, jednom razvijenim.

Dioničko crowdfunding obično se vidi kao budućnost crowdfundinga, jer sudionicima pruža stvarne udjele u tvrtkama koje prikupljaju novac – što rezultira puno primamljivijom i nagrađivanijom ponudom za investitore.

Da biste saznali više o tome kako funkcionira kapitalno financiranje, provjerite naš detaljniji prikaz prakse OVDJE.

Pojedinosti dogovora

U ovom konkretnom dogovoru napominje se da će ‘spajanje biti strukturirano kao akvizicija od strane Crowdcubea’. Na temelju trenutnih procjena svake tvrtke, spajanje će rezultirati očekivanom vrijednošću od 140 milijuna USD.

U svojoj najavi, Crowdcube razbija strukturiranje dioničara, navodeći da će “postojeći dioničari i vlasnici opcija posjedovati 60% kombinirane tvrtke, a postojeći dioničari i vlasnici opcija vlasnici 40% kombinirane tvrtke”.

Crowdcube napominje da, iako je spajanje najavljeno, još uvijek postoje razni koraci koje treba poduzeti prije nego što postane službeno. Očekuje se da će biti dovršeni u sljedećim mjesecima, a finalizacija će se dogoditi ‘krajem 2020. / početkom 2021. godine’. Kao takvi, iako su ovo detalji koje pruža Crowdcube, za sada mogu postojati male promjene u strukturiranju dok se tinta ne osuši.

Na kormilu

Krećući se naprijed, netko treba preuzeti kontrolu nad tim novo pripojenim tvrtkama. Kao trenutni izvršni direktor tvrtke Seedrs, Jeff Kelisky zadržat će ovu oznaku i prema naprijed i postati će prvi izvršni direktor novo pripojene tvrtke. Do ovog spajanja, Jeff Kelisky bio je izvršni direktor tvrtke Seedrs više od 3 godine.

Očekuje se da će Darren Westlake, trenutni izvršni direktor Crowdcubea, preći u novu ulogu izvršnog predsjednika.

Globalno širenje

Nakon najave ovog spajanja / preuzimanja, izvršni direktori svake tvrtke uzeli su vremena i podijelili svoja razmišljanja. Svakako, svaki je posebno govorio o svojoj namjeri budućeg širenja, jer će spajanje / pripajanje pružiti temelj za globalnu prisutnost.

Jeff Kelisky, Izvršni direktor tvrtke Seedrs, države,

„Oboje smo fintech pioniri koji su izazvali krajolik prikupljanja kapitala u Europi, gradeći tržišta za privatna ulaganja. Vjerujemo da morate biti igrač većeg obima kako biste mogli služiti tvrtkama i investitorima koji ih podržavaju. Sada je pravo vrijeme da spojimo svoje snage kako bismo ispunili našu zajedničku misiju kako bismo postigli značajnu promjenu u pristupačnosti i učinkovitosti ulaganja privatnih tvrtki. To neće stvoriti vrijednost samo za ambiciozne tvrtke i njihove investitore, već i za gospodarstva i zajednice kojima služe. Dok gledamo u budućnost, imat ćemo dobru poziciju da gradimo na našim zajedničkim snagama i stvorimo moćno globalno tržište privatnih dionica koje će globalno transformirati ekosustav vlasničkog financiranja. “

Darren Westlake, Izvršni direktor Crowdcubea, države,

“Dioničko financiranje iznova definiralo je koliko ambicioznih poduzeća prikuplja ulaganja i povezuje se sa svojim kupcima. Današnji je sporazum nevjerojatno uzbudljiva prekretnica koja će koristiti tvrtkama s visokim rastom, njihovim investitorima koji vjeruju u njihovu viziju i širem poduzetničkom ekosustavu koji ih podržava. Zajedno sa tvrtkom Seedrs možemo ubrzati planove za daljnje širenje u Velikoj Britaniji i inozemstvu, lansiranje inovativnih novih proizvoda i poboljšanje iskustva naših kupaca. “

Oživljavanje pandemije

Zanimljivo je da je kapitalno financiranje zabilježilo značajan pomak u usvajanju tijekom trajne pandemije COVID-19.

Nedavno smo pobliže pogledali još jednu platformu za kapitalno financiranje, SeedInvest, ističući ovaj porast posljednjih mjeseci i razloge zašto. Iako to nikako nije jedina platforma koja bilježi značajan rast, SeedInvest je do danas uspio zabilježiti svoj najbolji kvartal, opseg ulaganja i registracije investitora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner