Najzanimljiviji za poneti iz izvješća CoinGecko Q1

CoinGecko, kripto procjena i web mjesto za rangiranje nedavno objavio izvještaj analizirajući kako je prošlo tržište kriptovaluta u prvom tromjesečju 2019.

Prošla je godina možda bila ispunjena naglim cijenama virtualnih valuta. Međutim, iz izvješća je 2019. krenula na pravi način s osnivačima CoinGecka koji su projicirali pozitivnu vibraciju u prva tri mjeseca.

Iako je vibra bila vidljiva na tržištu kripto imovine, u to se vrijeme dogodilo nekoliko uzbudljivih stvari. Bez daljnjega, pogledajmo neke od uzbudljivih događaja do sada;

Protokol MimbleWimble pronalazi domaćina

MimbleWimble je protokol koji je usmjeren prema kriptovaluti usmjerenoj na privatnost. Prvi mjesec 2019. godine protokol MimbleWimble koristile su dvije kovanice; Grin i Beam. Međutim, način na koji je protokol proveden ni na jednom novčiću bio je drugačiji.

Na primjer, Beam je koristio C ++ kodnu bazu, dok je Grin koristio Rust kodnu bazu. Zajednica kriptovaluta ipak je nestrpljivo čekala službeno lansiranje Grina više od Beama.

Jedan od razloga zašto je Grin podovao Beam bio je taj što Grin rudari dobivaju 100 posto isplata, dok rudari Beam dobivaju samo 80 posto isplata.

Čak i prije nego što su lansirana ova dva novčića, već su se počele raspravljati o tome zašto je MimbleWimble najbolji cypherpunk protokol ikad dosad postojao.

Ali zašto MimbleWimble?

Za razliku od ostalih protokola koje koriste kovanice usmjerene na privatnost, ovom protokolu nisu potrebni dodatni slojevi na vrhu osnovnog protokola da bi se pokrenuo učinak privatnosti. Dodaci se uklanjaju jer je protokol jedinstveni spoj različitih inovacija u kriptografiji. Oni uključuju, ali nisu ograničeni na, preseke, spajanje i povjerljive transakcije.

Pokretanje početnih ponuda za razmjenu (IEO)

Krajem siječnja pokrenuti su i IEO-i. Njihovo je prihvaćanje bilo nevjerojatno. Na primjer, BitTorrent je izdao početnu ponudu za razmjenu i u roku od 15 minuta bila je rasprodana.

IEO se u mnogočemu razlikuju od ICO-a (početna ponuda novčića). Na primjer, IEO koristi web stranicu burze za prodaju tokena, dok ICO koristi web stranicu izdavatelja, IEO-ova protuuslovna strana je razmjena, dok je za ICO izdavač tokena, IEO se prikazuje na burzi na kojoj se izdaje dok ICO ne prolazi kroz screening. Uz to, IEO token odmah je naveden na burzi, dok ICO token mora čekati uvrštenje bez jamstva da će biti naveden.

Binance LaunchPad

Binance, vodeća razmjena kriptovaluta prilagođenim volumenom, stvorila je platformu posvećenu izdavanju početnih ponuda za razmjenu pod nazivom Binance LaunchPad. BitTorrent je iskoristio lansirnu rampu koja je pokazala da se Bittorent token prodao u rekordnih petnaest minuta.

BitTorrent je dodijelio blizu 60 milijardi (59,4 milijarde) tokena za prodaju na Binance LaunchPadu. Prodajom je prikupljeno 7,2 milijuna dolara. Druge tvrtke koje su od tada koristile platformu za izdavanje IEO-a uključuju Fetch i Celer. Fetch je za 22 sekunde prikupio 6 milijuna dolara za prodaju 69,2 milijuna tokena, dok je Celer za 17 minuta prodao 597 milijuna tokena privukavši 4 milijuna dolara.

Uspjeh IEO-a na LaunchPadu ponukao je i druge razmjene da pokušaju ponoviti iste.

Na primjer, vodeće burze kriptovaluta poput Huobi i KuCoin već su razvile i izdale IEO na sličnim platformama.

Učinkovitost početne ponude za razmjenu također se vidjela na novijim lansirnim rampama. Na primjer, lanac Top objavio je IEO na Huobiju privukavši 3,4 milijuna dolara u 19 sekundi. Uz to, IEO na KuCoinu rasprodan je u roku od sedam sekundi i prikupio je 3,6 milijuna dolara.

Mreža munje dobiva poticaj

Mreža munje također se našla u Q1 izvješću CoinGecka za 2019. Mreža je izgrađena kao dodatni sloj na blockchainu. Njegova je primarna funkcija trenutno olakšati jeftine transakcije. To se smatra opcijom skaliranja za Bitcoin i Litecoin.

Mreža munje dobila je zamah sredinom siječnja 2019. kada je Hodlonaut započeo kampanju na Twitteru kako bi otkrio blagodati mreže. Kampanja je nazvana Lightning Torch. Hodlonaut je upravljao bakljom slanjem 100 000 satošija. Prema pravilima, nakon što ste primili baklju, trebali ste dodati 10.000 satošija i predati ih drugoj osobi. Međutim, sljedeću je osobu u redu odredila osoba koja trenutno drži baklju.

Gromobranska svjetiljka poznata je i pod nazivom Lanac povjerenja Mrežne mreže. Od 19. siječnja do 11. travnja 2019. baklja je zabilježila 291 hmelj, 282 jedinstvena primatelja i prošla 56 zemalja.

Među najistaknutijim ličnostima u industriji kripto imovine koji su primili i prošli, baklja uključuje predsjednika uprave Twittera, Jack Dorsey, Monerov jezgroviti programer, Riccardo Spagni, izvršni direktor Shapeshifta, Erick Voorhees i izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao. Među primateljima je bio i CoinGecko.

Na kraju tri mjeseca kampanje, Hodlonaut je primijetio:

„Putovanje je nadmašilo moju najluđu maštu i smatram da je to pokazalo prekrasan karakter zajednice. Također je pokazao što može biti najveće obećanje BTC / LN-a, zbližavanje ljudi širom svijeta. “

Gdje stojimo nakon tri mjeseca prema Coingecku

Izvještaj CoinGecko Q1 dočarao je sliku oživljenog tržišta. Tri mjeseca u 2019. ukupna tržišna kapitalizacija porasla je za 16,23 posto, a ožujak je bio najveći mjesec. Tržište bilježi stalni rast bez divlja kolebanja cijena. Opseg trgovanja također je u porastu.

Najbolje izvođače predvodili su Litecoin (LTC), EOS (EOS), Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH) koji su zabilježili 103%, 66%, 11%, odnosno 8% dobitka..

Iz izvještaja se vidi da su altcoinsi imali bolji učinak od Bitcoina s BTC dominacijom na tržištu koji je pao za 1,5 posto. Tržišna dominacija prva tri novčića pala je za otprilike 5 posto. Međutim, u prvom tromjesečju 2019. godine, deset najboljih kriptovaluta zadržalo je 91-postotnu dominaciju na tržišnoj kapitalizaciji.

Zaključak

Iz zanimljivih ponosa CoinGecka, vidljivo je da se početne ponude za razmjenu cijene zbog njihove niske razine rizika u usporedbi s početnim ponudama kovanica. Prisutnost pouzdane platforme za izdavanje IEO-a poput Binance LaunchPada pokazala se presudnom za uspjeh IEO-a.

Izvješće je zabilježilo mrežu munja kao prijeko potrebnu opciju skaliranja za Bitcoin. Ako se trenutni status na tržištu nastavi istim zamahom, 2019. bit će sjajna godina za dio kripto zajednice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner