Ukratko o programu OKEx Beacon – Drugi trening s Jayom i Lennixom

Dana 26. lipnja 2020., naših šest unovačenih mentoriranih imalo je još jedno 30-minutno mentorsko predavanje sa svojim mentorima: izvršnim direktorom OKExa Jayom Haoom i direktorom financijskih tržišta Lennixom Laiem.

Ovdje pogledajte uvide s prve sesije.

Ispod je sažetak zanimljivih i pronicljivih tema o kojima se raspravljalo tijekom sesije.

Phillip Taffley: Deflacija je izrazita mogućnost u mnogim zemljama zbog učinaka koronavirusa. Ako se deflacija dogodi, ono što vi predviđate bit će učinak na kripto tržišta?

Lennix: Još uvijek vjerujem da je deflacija više kratkoročni fenomen zbog COVID-19. Definitivno utječe na neke temeljne industrije (npr. Zrakoplovne tvrtke i turizam), ali još uvijek nema dokaza o strukturnim promjenama u pogledu potražnje unutar makroekonomije. To možete vidjeti na burzi. Kripto, posebno Bitcoin, instrument je za pohranu vrijednosti koji se može koristiti za zaštitu unutarnjeg rizika od prekomjernog ublažavanja – što je sve vjerojatnije zbog utjecaja COVID-19 koji traju duže nego što se očekivalo.

Guillaume Girard: Jeste li pratili pokretanje COMP-a? Koje je vaše mišljenje o rudarstvu likvidnosti kao načinu distribucije tokena?

Lennix: COMP (kao i drugi tokeni za uzgoj prinosa) je druga vrsta mehanizma distribucije tokena za razliku od IEO ili ICO. Učinak je očit: Kao što vidite, AUM u DeFi-u doseže rekordne razine – kao i rizik. Tokenomija narušava stopu tržišta kredita. Zbog toga postoji velika šansa da model nije baš održiv. I prije je postojao mehanizam za rudarstvo, ali nije bio lijep.

Phillip Taffley: Čini se da je Bitcoin usko povezan sa S&P 500 zadnjih nekoliko tjedana. Što mislite da je uzrok tome kad je u prošlosti bilo malo korelacije?

Lennix: Da. Nakon velikog kriptološkog pada 12. ožujka, korelacija BTC-a i S-a&P500 je viši. Mislim da je jedan od glavnih razloga taj što trgovci Bitcoin smatraju alternativnom rizičnom imovinom. Dakle, kad se opće tržište srušilo na određenu razinu, Bitcoin je bio izložen i rizičnoj trgovini. S podatkovne točke gledišta, Bitcoin je pružio neki siguran-nebeski efekt zbog svojih temeljnih svojstava, ali ne i definitivno. Kad se prag probije, trgovci traže rizik.

Guillaume Girard: Danas je ispao najveći izbor za Bitcoin. Mislite li da je ovo dugoročni trend? Koja je strategija OKExa za stjecanje tržišnog udjela na tržištu opcija?

Lennix: Nepobitna je činjenica da trenje (tj. Regulatorni rizik i trošak) pristupa Bitcoinu postaje trivijalno. Zamislite da je samo 1% bogatstva Amerikanaca dodijeljeno Bitcoinu. Vjerujem da je to dugoročni trend – kao što vidite otvoreni interes za CME također doseže rekordne razine. U tvrtki OKEx još uvijek gradimo svoj proizvod. Trenutno razumijemo da je naš proizvod dobro izgrađen, ali moramo raditi na UI / UX i marži portfelja. Naš plan za preuzimanje tržišnog udjela trebao bi biti povezan sa strukturnim proizvodima, tako da bi se trgovina strukturnim proizvodima mogla zaštititi od tržišta opcija. Drugi instrument koji se može uvrstiti bili bi VIX terminski poslovi, također temeljeni na impliciranoj volatilnosti u OKEx Opcijama.

Virginia Mijes Martin: Ja sam vodila prvi pilot program blockchain i kripto za učenike privatnih škola u Španjolskoj. Prvo sam obučio nastavnike i učenike, a zatim sam ih integrirao u njihov plan obuke, koji je obuhvaćao dizajn, socijalna i ekonomska razmatranja, kao i teoretsku, a zatim i praktičnu primjenu blockchaina. Sada mogu prodati program školama. Nadam se. Juniorski talent ključan je pet godina. Koje inicijative ima OKEx i koje savjete mogu imati za obrazovne smjernice?

Jay: Mislim da ovdje imate vrlo dobar pristup. Prvo mora početi s osnovama s primjerima iz svakodnevnog života, jer su ciljana publika studenti.

Evo dobrog: Blockchain u njihovoj školskoj certifikaciji. Zamislite da biste certifikat mogli staviti na blockchain na decentraliziran način. Vaša potvrda bila bi digitalno sigurna – bez šanse da se fizički izgubi – dok bi druge institucije mogle pratiti zapis na javnom blockchainu. Ne bi li to bilo fantastično?

Sljedeći bi primjer bio logistika zrna kave. Obično u nekim zemljama ne možemo uživati ​​legitimitet provjere izvora zrna kave. S blockchainom možemo provjeriti potvrđene proizvode korak po korak.

OKEx godinama poduzima inicijative u blockchain obrazovanju. Prvo smo objavili videozapise i članke koji objašnjavaju osnove. A sada smo sastavili sustavniji obrazovni plan i pokrenuli OKEx akademiju.

Dmytro Sokoliuk: 2017. imali smo ICO, a sljedeći su bili IEO. Po vašem mišljenju, koja je sljedeća scena koja može utjecati na rast altcoina?

Jay: Da, tako se brzo razvija blockchain industrija. Ovo je pitanje prilično zanimljivo. Zapravo, mnogi se ljudi sada slažu da smo u sezoni altcoin-a, jer mnogi visokokvalitetni altcoin projekti dolaze na tržište.

Čini mi se da je rast altcoina sličan rastu dionica:

  • Važna je unutarnja vrijednost, poput poslovne ili društvene vrijednosti projekata, može li donijeti vrijednost određenim zahtjevima;
  • Društveno mišljenje je također kritično, jer smo u eri društvenih medija.

Virginia Mijes Martin i Antoine Wallet: Kakvo je vaše mišljenje o budućnosti OTC kripto trgovine, OTC tržištima, sudionicima, regulaciji, količini, riziku i likvidnosti? A koja je uloga razmjena? OKEx je nabrojao dosta novih tokena – što vas natjera da na OKEx navedete novčić / žeton umjesto drugog?

Jay: U OKExu neprestano tražimo dobre i perspektivne projekte. Što se tiče zahtjeva za uvrštavanjem, vidimo se kao nepristranu razmjenu koja nudi jednake mogućnosti da se dobri projekti nađu na listi. Na primjer, proučit ćemo bijelu knjigu projekta – koja bi trebala biti solidna – kvalitetu zajednice i sinergije s razmjenama i drugim blockchain projektima. Također imamo jasne zahtjeve za popis, a postoji i zasebni tim za popis koji obrađuje aplikacije za popis.

Antoine Wallet: Posljednjih smo godina vidjeli ogroman razvoj DeFi-a, što je velika prekretnica u smislu usvajanja i razvoja. Kakva su vaša razmišljanja o tome?

Jay: Vrlo je lijepo primijenjen na nekoliko scenarija:

Novčanici – DeFi se razvija vrlo brzo i vjerujemo da će postati ključni element tradicionalnog financijskog sustava. Lansirali smo razne proizvode kako bismo korisnicima omogućili lako zarađivanje pasivnog prihoda putem DeFi pozajmljivanja, uloga i depozita.

Usluge zajma C2C, općenito, stvaraju otvoreno tržište za usklađivanje ponude i potražnje za neaktivnim kapitalom. OKEx želi da bude što transparentniji – za razliku od ostalih igrača na tržištu, kamatnom stopom na OKExovu uslugu zajma C2C isključivo upravlja tržišna konkurencija. Trend kriptozajmljivanja otvara nove mogućnosti zajednici bez obzira na veličinu njihovih ulaganja. U ovom brzorastućem DeFi prostoru sretni smo što smo među prvima koji nude usluge kreditiranja na neopravdani, otvoreni i složeni način.

Shvatili smo posljednjih mjeseci, posebno ova dva tjedna, da ima još DeFi-a "poljoprivrednici" u području. Prošli tjedan ukupna vrijednost zaključana (ili skraćeno TVL) u DeFi-u iznosila je milijardu dolara. Sada TVL prva dva DeFi projekta, Compound i MakerDAO, premašuje milijardu dolara.

DeFi polijeće, a na njemu će biti i OKEx, naravno.

Pokrenuli smo vlastiti blockchain, OKChain, s početnom decentraliziranom aplikacijom: OKEx DEX. Vjerujemo da je DeFi ključ financijske uključenosti i financijske slobode za sve.

Ovaj je pregled uređen radi jasnosti.

Slijedite OKEx na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner