Sinteza imovine: Potpuno novi put do tokenizirane imovine iz stvarnog svijeta

U OKExu neprestano gledamo u budućnost – i vjerujemo da to znači DeFi.

Kako bi proširio poruku, naš izvršni direktor Jay Hao održava novu virtualnu seriju okruglih stolova #OKExDeFi s čelnicima iz različitih industrija kako bi razgovarao o njihovom napretku, uvidima i budućim planovima u decentraliziranim financijama.

U ovom okruglom stolu Jay intervjuira Jordana Momtazija, glavnog suradnika Synthetixa. Jordan je pomogao da Synthetix protokol pređe iz svoje bijele knjige u treći po veličini DeFi projekt u kripto. Vodi operacije za projekt i dolazi s mnoštvom startup i korporativnih iskustava, uključujući PayPal i Singtel.

Ovdje su ključni naglasci s okruglog stola.

Jay: Osim što pruža decentraliziranu izloženost bilo kojoj imovini, posebno stvarnoj, na lancu, Synthetix omogućuje korisnicima trgovanje izvedenicama te imovine – od robe do dionica. Kako Synthetix povećava pristup korisnicima tradicionalnim financijskim tržištima?

Jordan: Prva očita stvar za koju se stvarno zalažemo je neovlaštena priroda platforme. Decentraliziran je i postupno postaje sve decentraliziraniji, ali bez dozvole. Ne postoji postupak registracije računa, nema ograničenja – to je samo protokol koji omogućava korisnicima interakciju s tim elementima.

Izvan samih sintetičara i izloženosti koju možete dobiti do tih sredstava, izgradili smo i sučelje binarnih opcija. Binarna opcija način je na koji korisnici mogu koristiti sredstva koja imamo i, očito, prognozirati ishod određenih događaja ili ciljeva. Također gradimo futures platformu, sličnu dYdX-u i gomilu drugih nadolazećih decentraliziranih futures platformi.

Cilj nam je biti decentralizirani BitMEX, pa stvarno pokušavamo to rješenje približiti korisnicima na decentraliziran i bez dozvola. Postoji niz proizvoda koje ili imamo ili ćemo ih imati, a sve u svemu, tema je da nema dozvolu i da je sve u lancu.

Jay: Prije gotovo tjedan dana, Synthetix Foundation je prestajao i sada preuzimaju tri DAO-a: ProtocolDAO, GrantsDAO i SynthetixDAO. Kako ove promjene označavaju fazni pomak u upravljanju Synthetixom? Što to znači za zajednicu Synthetix?

Jordan: Bila je to velika prekretnica za Synthetix – tako da je najava, očito, bila u točki u kojoj je sve izvršeno i prebačeno … ali ovo je već dugo bilo u tijeku. Sada imamo tri DAO-a koji pokrivaju tri različita područja podrške.

Imamo GrantsDAO, koji postoji za financiranje javnih dobara – tako da imamo skup ljudi, uglavnom zajednice, koji su stvarno uključeni u GrantsDAO. GrantsDAO u osnovi glasa o tome koje će projekte podržati koji grade alate ili bilo koju drugu vrstu podrške ekosustava. GrantsDAO je tu da pomogne u poticanju razvoja i alata oko ekosustava.

Imamo ProtocolDAO, koji je u osnovi četiri do osam multisega koji vrši sve nadogradnje jezgre – tako da sve što ima veze s ugovorima koji se nadograđuju ili dodavanjem proizvoda prolazi kroz ProtocolDAO, koji je zasebna skupina ljudi.

SynthetixDAO je u osnovi riznica. Synthetix DAO financira sve uključene skupine i u osnovi je odgovoran za financiranje ekosustava i samog temeljnog protokola.

Razlog zašto je ovo važno je što je ovo korak prema uključivanju zajednice u donošenje odluka u procesu nadogradnje – i korak je prema nekoj vrsti glasanja ili sudjelovanja vlasnika žetona.

Jay: Što se nadate da centralizirani igrači poput OKExa mogu učiniti više kako bi olakšali DeFi prostor?

Jordan: DeFiu trenutno ide relativno dobro. Očito je da postaje sve poznatija kao kategorija u kripto, ali, mislim, brojevi i publika koju imaju skupine poput OKEx-a – trenutno nismo ni blizu tome.

Za sve projekte u DeFi-u mislim da je bliska suradnja s etabliranim igračima broj jedan – ulazak u bazu znanja koju imate, ali također pokušavanje korištenja platformi koje ste izgradili kao načina širenja svijesti kao načina za pojačavanje poruka i mogućnosti unutar DeFi-a.

Mislim da će doći do konvergencije između dvije vrste svjetova – decentraliziranog i centraliziranog svijeta. Mislim da bi netko pozicioniran kao OKEx želio provesti puno edukacije i puno podizanja svijesti o vrstama stvari koje DeFi zapravo pokušava učiniti.

Jay: Predložite jednu riječ koja će opisati budućnost DeFi-a – i zašto?

Jordan: Jedna riječ … rekao bih da bi ta riječ bila "jedinstven." Mislim da takve vrste koordinacijskih igara i sustava koordinacije nikada prije nisu rađene u ovoj mjeri. Sastavljivost DeFi-ja, načina na koji su proizvodi izgrađeni na vrhu proizvoda, vrlo je, vrlo jedinstvena. Prilično je uzbudljivo biti usred toga.

Ovaj je pregled uređen radi jasnosti.

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner