Mogućnost komuniciranja s DeFi-om: prihvaćajući inovacije u vezi s kriptozajmom

U OKExu neprestano gledamo u budućnost – i vjerujemo da to znači decentralizirano financiranje.

Kako bi proširio poruku, naš izvršni direktor Jay Hao održava novu virtualnu seriju OKExDeFi okruglih stolova s ​​čelnicima iz različitih industrija kako bi razgovarao o njihovom napretku u DeFi-u, uvidima i budućim planovima.

U ovom okruglom stolu Jay intervjuira Stani Kulechov, osnivača i izvršnog direktora Aavea. 2017. godine Stani je objavio ETHLend, jedan od prvih DeFi DApps ikad stvorenih. Od tada je svojom misijom stvorio alate za otvoreni, transparentni i pravedni financijski ekosustav putem Aave protokola.

Ovdje su ključni naglasci s okruglog stola.

Jay Hao: Nedavno je Aave dobio dozvolu za slijetanje u Ujedinjenom Kraljevstvu. Jeste li zato na web mjestu imali fiat gateway i želite li ga koristiti od trećih strana?

Stani Kulechov: Dobili smo licencu za elektronički novac, pa je ideja toga: Aave protokol je decentraliziran, ali ono što želimo učiniti je stvoriti pristupne točke u decentraliziranim protokolima i pomoći ljudima da prijeđu s fiat-a na kripto ili deponiraju u Aave protokol. Dakle, cilj nam je povećati uobičajeno usvajanje i približiti fintech i decentraliziranu tehnologiju.

Trenutno se koristimo dva pristupnika. Ono što nam omogućuje je da prijeđemo s bankovnog prijenosa ili takozvanog IBAN prijenosa u Europi i kreditnih kartica na depozite u Aave. Zapravo, da biste položili u Aave, ne morate uvijek položiti – možete samo kupiti žeton A kada položite u Aave. Na primjer, za 100 USDT za uzvrat dobivate 100 A USDT. Ovaj USDT je ​​USDT s kamatama, koji će algoritamski rasti u vašem stanju. Jedno je s onim što tamo položite, pa je način da vidite kako vam raste stanje. To također znači da možete otići na bilo koje tržište na kojem se trguje tim A žetonima i jednostavno ih kupiti. Tada imate pristup bez odobrenja globalnom štednom računu. Ovo je vrlo cool stvar, pogotovo ako ste u zemlji koja ima visoku inflaciju. Ako imate pristupnik s fiat-a na A tokene, to je u osnovi sve što vam treba.

Jay Hao: Ovdje su vrlo uzbudljive vijesti – Aave v2 dolazi uskoro! Osim optimizacije naknada za transakcije i ostalih značajki, Aave v2 će surađivati ​​s tvrtkom za tokenizaciju nekretnina RealT i otvoriti privatna tržišta kako bi podržao tokeniziranu imovinu svih vrsta. Koji je razlog ovog poteza i kako ocjenjujete ulogu stvarne imovine u DeFi-u?

Stani Kulechov: Ovo je zanimljivo pitanje jer čvrsto vjerujem u ideju tokenizacije stvari – da ćemo imati sve više i više tokenizirane imovine, što znači uzimati vrijednost iz stvarnog života i stavljati je u lanac, čineći je dostupnom i bez dozvole da ga svi mogu koristiti u svrhu naplate ili samo trgovanja vrijednošću ili korištenja kao kolaterala.

Kako je Aave protokol zajma, cilj nam je iskoristiti ovo stvarno osiguranje imovine i osloboditi tu likvidnost. Cilj nam je te tokenizirane nekretnine koristiti kao zalog na Aaveu, odvojenom novčanom tržištu s odvojenim parametrima rizika i prilagodbama. Ideja je da tko god ih posjeduje – i pored "posjedovanje," Mislim, držanje tih žetona tih svojstava – zapravo može posuditi stabilan novac protiv njih. To vam omogućuje uklanjanje kapitala iz vašeg stvarnog imovinskog fonda.

Mislim da ćemo vidjeti još poteza u ovom smjeru jer smo tokenizirali najvažnije u blokchain prostoru, dolare. Imamo toliko tokeniziranih dolara i prilično je širok. Mislim da je prirodan korak ići naprijed i tokenizirati stvari koje još nismo.

Jay Hao: Što se još nadate da centralizirani igrači poput OKEx-a mogu učiniti da olakšaju DeFi prostor?

Stani Kulechov: Pa, mislim da ima puno prilika za centralizirane sudionike na tržištu da istraže DeFi. Volio bih vidjeti ulaganje depozita u DeFi i protokole, poput Aave, koji omogućava korisnicima da zarade kamate na decentraliziran način.

Definitivno vidim da su decentralizirane tehnologije središta u kojima svi mogu sudjelovati. To je dobra prilika za sudjelovanje i centraliziranim razmjenama. Definitivno, vrlo sam voljan da centralizirane razmjene mogu biti vrlo velik dio DeFi-a i vrlo važne za infrastrukture kao što su korisnici na brodu..

Jay Hao: Predložite jednu riječ koja će opisati budućnost DeFi-a – i zašto?

Stani Kulechov: Rekao bih "bez dozvole" – ne samo kao sposobnost korištenja DeFi-a, već i to što ga svatko može nadograditi.

Svatko u bilo kojem dijelu svijeta može stvoriti neke zanimljive DeFi novčane lego koristeći samo bilo koji protokol – poput, recimo, Aave i nešto drugo – i samo izgraditi vlastiti protokol povrh toga i ukloniti tradicionalnu neučinkovitost. Zaista volim ovu ideju da svi smiju graditi stvari i pristupiti im. Mislim da je to ono što je za mene najveća vrijednost DeFi-jeve ponude.

Pridružite se našim kanalima da biste saznali više o blockchainu i kriptovalutama & DeFi:

Jay Hao, izvršni direktor tvrtke OKEx

Službeni OKEx

https://www.instagram.com/okex_exchange/

Svaka čast našem gostu na okruglom stolu OKExDeFi:

Stani Kulechov, osnivač & Izvršni direktor @Aave

https://twitter.com/stanikulechov

https://uk.linkedin.com/in/stani-kulechov-361284132

Aave

https://twitter.com/AaveAave

https://www.linkedin.com/company/aaveaave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner