Kako OKEx revolucionira izračun marže novim Unified Account sustavom

Novi alat za kripto trgovanje za novu kripto paradigmu

OKEx se zalaže za načelo da su korisnici na prvom mjestu. Zbog toga probijamo postojeća tehnička uska grla i poboljšavamo model izračuna marže nastojeći korisnicima donijeti novi inovativni sustav trgovanja: Objedinjeni računi.

Sustav objedinjenih računa OKExa podijeljen je u tri načina:

  • Jednostavan način trgovanja
  • Način marže u jednoj valuti
  • Način marže s više valuta

Svaki od ovih načina zadovoljava potrebe trgovanja različitih korisnika i omogućava trgovanje s različitim razinama rizika. Cilj je da korisnici lako prilagode svoje iskustvo trgovanja, ovisno o vrsti instrumenata kojima žele trgovati i riziku na koji su spremni preuzeti..

Tri načina računa pod novim sustavom OKEx-ovog objedinjenog računa

Korisnici početnici mogu odabrati jednostavan način trgovanja, koji ne podržava trgovanje polugom. Kao takav, izolira rizik za nove korisnike i olakšava trgovanje na promptnim tržištima i opcije kupnje. Korisnici s određenim iskustvom trgovanja mogu odabrati način marže s jednom valutom, dok napredni korisnici mogu koristiti način s više valuta marže.

Uz pojednostavljivanje računa za trgovanje i potporu dijeljenju marže, sustav objedinjenog računa također omogućuje poravnanje u stvarnom vremenu za trgovanje izvedenicama – omogućujući korisnicima povlačenje dobiti nakon zatvaranja pozicija, bez potrebe za čekanjem dnevnog poravnanja u 8:00 UTC. Ova nova značajka uvelike poboljšava korištenje kapitala.

Objedinjeni računi, objašnjeno

Treba naglasiti da Objedinjeni račun nije samo kombinacija različitih trgovačkih računa pod jednim glavnim računom. Umjesto toga, to je ogroman napredak u fleksibilnosti međuvalutnog trgovanja, kao i na skali razmjenjivih pozicija.

Zbog tehničkih ograničenja i složenih izračuna, računi različitih linija proizvoda na platformi za trgovanje OKEx prethodno su bili neovisni i postojalo je šest glavnih kategorija računa: računi financiranja, spot računi, terminski računi, marginalni računi, trajni swap računi i računi opcija. . Budući da se marže za svaku vrstu računa nisu mogle dijeliti, stopa korištenja kapitala bila je niska.

S novim sustavom objedinjenog računa, OKEx sada podržava sve vrste trgovanja na jednom računu – uklanjajući potrebu za prijenosom sredstava s više računa i smanjujući složenost operacija za korisnike.

Način marže s jednom valutom stavlja trgovinske aktivnosti u istu valutu poravnanja na jednom računu; način multivalutne marže pretvara imovinu u različitim valutama u USD vrijednost, a sve vrste promptnog i izvedenog trgovanja u svim valutama stavljaju se na ovaj račun.

Raščlanjivanje izračuna marže

Da bismo bolje razumjeli kako značajka objedinjenih računa na OKExu može učiniti učinkovitije trgovanje i korištenje kapitala, razložimo određeni primjer. Gledajući naslijeđeni sustav trgovanja OKEx, recimo da korisnik ima saldo od 3 BTC na svom vječnom swap računu i ima dugu poziciju u BTC vječnoj zamjeni s kovanicom s početnom maržom od 1 BTC i nerealiziranim dobitkom od 2 BTC ; istovremeno, korisnik ima stanje imovine od 1 BTC na svom spot računu. Evo analize sljedećih koraka korisnika i usporedbe njihovog rezultiranog iskorištavanja kapitala pomoću naslijeđenog sustava trgovanja i novog sustava objedinjenog računa na OKEx-u:

Bilješke
Uvjeti trgovanja Korisnik želi dugo prolaziti kroz kvartalnu budućnost BTCUSD s marginom kovanice s 10x polugom.
Cijena Kada je cijena markera BTC 10.000 USD.
S OKExovim naslijeđenim sustavom trgovanja Maksimalan broj ugovora koji bi se mogli dugo otvarati je 1.000 ugovora.

Početna marža * poluga * marka cijena / nominalna vrijednost po ugovoru = 1 BTC * 10x * 10.000 USD / 100 USD = 1.000 ugovora

Uz novi objedinjeni račun OKExa sustav Ako korisnik odabere način marže s jednom valutom, stanje korisničkog računa bilo bi 4 BTC (3 BTC + 1 BTC). U međuvremenu bi postojala 2 BTC u neostvarenoj vječnoj swap dobiti.

Efektivna marža na BTC računu valuta iznosi 5 BTC. Bilans imovine BTC valute + dobitak / gubitak – marža = 4 BTC + 2 BTC – 1 BTC = 5 BTC

Maksimalan broj ugovora koji se mogu otvoriti je 5.000 ugovora. Početna marža * poluga * marka cijena / nominalna vrijednost po ugovoru = 5 BTC * 10x * 10.000 USD / 100 USD = 5.000 ugovora

Zaključak Uz Unified Account sustav, korisnikova stopa korištenja kapitala povećava se za 5x

Nadalje, prema naslijeđenom sustavu trgovanja, dobit i gubitak između različitih kategorija računa ne može se nadoknaditi. Na primjer, gubitak na korisničkom računu s polugom ne može se nadoknaditi dobiti na njegovom vječnom zamjenskom računu. To račune s gubitkom izlaže većem riziku od likvidacije.

Prema novom sustavu objedinjenih računa na OKExu, dobit i gubitak svakog računa – pa čak i pozicije u različitim valutama poravnanja – mogu se nadoknaditi, a marža se dijeli. Te značajke uvelike smanjuju rizik od likvidacije pozicije.

Napokon, u načinu multivalutne marže s funkcijom automatskog zaduživanja, kada postoji dovoljna marža u vrijednosti u USD, korisnici mogu trgovati izvedenicama s nedovoljnim saldom u toj valuti. Na primjer, ako korisnik ima 500 USD više od marže, on ili ona može otvoriti poziciju u BTC ugovoru s maržom kovanice bez prethodne kupnje BTC-a. To dodatno poboljšava jednostavnost trgovanja.

Konkurentske prednosti objedinjenih računa

Iako su druge glavne razmjene kriptovaluta prepoznale blagodati unakrsne marže, potražnju za ovom značajkom obično rješavaju davanjem neotplaćenih kreditnih linija ili kolateraliziranih zajmova – uglavnom zbog složenosti upravljanja rizikom i tehničkih izazova za razmjenu.

OKEx je jedna od prvih velikih burzi kriptovaluta koja je profesionalnim trgovcima omogućila da uživaju iste pogodnosti marže portfelja kao i kod glavnih brokera. OKEx dopušta pomak marže za suprotne pozicije, koji se obično nudi isključivo klijentima najviše razine u tradicionalnom financijskom svijetu.

Da bismo bolje razumjeli prednosti trgovanja putem Jedinstvenog računa na OKExu, pogledali smo slične značajke trgovanja na dvije glavne konkurentske burze – Binance i FTX. OKEx ima očitu prednost u kapitalnoj učinkovitosti i raznolikosti instrumenata koji se mogu dijeliti na margini.

Što se tiče vrsta valuta koje se mogu posuđivati, OKEx podržava sve odgovarajuće valute na burzi. S druge strane, Binance podržava samo BUSD, BTC i ETH kao kolateral za posuđivanje USDT-a. U međuvremenu, FTX podržava samo zaduživanje u USD. Pored toga, Binance zahtijeva da korisnici unaprijed postave kolateral kako bi utvrdili iznos zajma.

OKExovi objedinjeni računi podržavaju dijeljenje marže između spot trgovanja, trgovanja polugom, trgovanja terminskim ugovorima, vječnih zamjena i opcija. S druge strane, FTX podržava istu značajku samo pod terminskim ugovorima i swapovima denominiranim u USD, dok Binance podržava samo imovinu kao kolateral za posuđivanje USDT kao marže za sudjelovanje u terminskom trgovanju.

Uz to, FTX prema zadanim postavkama koristi samo međusobno povezivanje – što znači da prilikom otvaranja pozicije izolirane margine korisnici moraju stvoriti podračun i dodijeliti određeni instrument osiguranja na početku.

Uspoređujući na razmjenama

Spot trgovanje

Bilješke
Uvjeti trgovanja Korisnik ima 100 USDT i 20.000 UNI, a želi kupiti 100 LTC s USDT.
Cijena Cijena UNI je 3 USDT, a cijena LTC je 100 USDT.
Trgovanje na OKEx U režimu automatskog zaduživanja u više valuta na Unified Accounts, korisnik može platiti 10.000 USDT za kupnju 100 LTC izravno putem para LTC / USDT, što preuzima obvezu od 9.900 USDT. (Obveza od 9.900 USDT unutar je beskamatnog ograničenja posuđivanja, tako da se kamate neće plaćati.)
Trgovanje na Binance / FTX-u Korisnik bi prodao 3.300 UNI na 9.900 USDT, a zatim kupio 100 LTC sa 10.000 USDT, što podrazumijeva dvije naknade za transakcije.

Zaključak

OKEx nudi učinkovitije rješenje s manje transakcijskih naknada.

Trgovina derivatima

Bilješke
Uvjeti trgovanja Korisnik ima 20 ETH i želi dugotrajne BTC zamjene s 2x polugom.
Cijena U trenutku otvaranja pozicije, cijena BTC-a je 20.000 USDT, a cijena ETH-a 500 USDT.

U određenom trenutku (T1) cijena BTC-a je 20.000 USDT, a cijena ETH-a 300 USDT.

Trgovanje na OKEx U načinu automatskog zaduživanja u više valuta, 20 ETH kao imovina može pružiti kolateral od 10 000 USD, budući da je težinski omjer ETH-a jednak 100% na OKEx-u. Stoga korisnik može otvoriti a 20.000 USD vječna swap pozicija s 2x polugom.

Na T1 vrijednost 20 ETH kao kolaterala smanjila se na 6000 USD. Omjer marže održavanja (ili MMR) smanjio se na 30% (6.000 / 20.000) i još uvijek je znatno gore minimalni zahtjev od 0,5%.

Trgovanje na Binanceu U načinu cross-margin, korisnik treba položiti 20 ETH kao jamstvo za posudbu 5.500 USDT, budući da je omjer zajma i vrijednosti ETH 55% na Binanceu. Stoga korisnik može otvoriti samo 11.000 USD vječna swap pozicija s 2x polugom.

Na T1, omjer LTV pada na 91% (5.500 / 20/300), što je iznad 85% poziva berze za likvidaciju. Dakle, 20 ETH kao kolateral bit će likvidiran.

Trgovanje na FTX-u 20 ETH imovine vrijedi kao zalog 9.000 USD, jer je njezin omjer težine postavljen na 90% na FTX-u. Stoga korisnik može otvoriti 18.000 USD vječna swap pozicija s 2x polugom.

Kod T1 omjer marže svodi se na 30% (20 * 300 * 90% / 18.000), ali jest još uvijek gore zahtjev za minimalnom maržom od 3%.

Zaključak Učinkovitost i sigurnost fonda OKEx-a superiorni su od razmjene konkurenata.

Provođenje strategija trgovanja kroz više instrumenata

Bilješke
Uvjeti trgovanja Držeći 0,5025 BTC i 10 000 USDT, korisnik želi implementirati arbitražnu strategiju čeznući za kvartalnim ugovorom s BTC / USDT marginom s 2x polugom i kratkom rokom trajne zamjene BTC marže s 2x polugom.

Korisnik, prema tome, ima BTC dugu poziciju od 20.000 USDT prema BTC tromjesečnom ugovoru i kratku poziciju od 20.000 USD, odnosno 1.005 BTC, pod vječnom zamjenom.

Cijena U trenutku otvaranja pozicije, cijena BTC tromjesečnog ugovora iznosi 20.000 USDT, a cijena BTC vječne zamjene iznosi 19.900 USD.

Na T2, cijena BTC kvartalnog ugovora iznosi 9.000 USDT, a cijena BTC vječne zamjene je 8.500 USD.

Trgovanje na OKEx Na T2, nerealizirani gubitak BTC kvartalnog ugovora iznosi 11.000 USDT. Nominalna vrijednost * broj ugovora * multiplikator ugovora * (marka – otvorena cijena) = 0,01 USD * 100 * 1 * (9.000 USDT – 20.000 USDT) = -11.000 USDT

Nerealizirani dobitak trajne zamjene BTC-a iznosi 1,3479 BTC-a. ili 11.457 USD. Nominalna vrijednost * broj ugovora * multiplikator ugovora * (1 / cijena marke – 1 / cijena otvaranja) = 100 USD * 200 * (1 / 8.500 USD – 1 / 19.900 USD) = 1.3479 BTC

Budući da se dobit i gubitak mogu nadoknaditi, ne postoji rizik od likvidacije na bilo kojoj od pozicija, a ova arbitražna strategija mogla bi zaraditi 457 USD.

Trgovanje na Binanceu Na T2, BTC kvartalni ugovor o Binanceu imao bi gubitak od 11.000 USDT i bio bi likvidiran. Strategija arbitraže nije uspjela.
Trgovanje na FTX-u FTX ne nudi BTC ugovor s maržom kovanice za provedbu gore navedene strategije.
Zaključak OKEx pruža sigurnije mogućnosti arbitraže i širi spektar mogućih strategija.

Sustav objedinjenog računa na OKExu trenutno je u načinu beta testiranja – dostupan je odabiru korisnika putem demo trgovine. Novi sustav trgovanja bit će uveden za sve korisnike OKEx-a u bliskoj budućnosti. Pratite OKEx na našim službenim kanalima za društvene medije u nastavku da biste bili u toku.

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner