AMA Recap: Alysa Xu & DASH – Započnite s Dash Swap trgovanjem – I. dio

Dana 29. travnja, naša organizacija civilnog društva Alysa Xu pridružila se sesiji “Pitaj me bilo što” (AMA) koju je organizirao DASH, dobro uspostavljena zajednica za kripto trgovanje, i odgovarala na pitanja na svom kanalu Telegram s više od 3.400 članova (http://t.me/dash_chat). Tijekom 90-minutnog chata, Alysa je predstavila OKEx-ov ugovor i trgovanje derivatima, kao i blagodati trgovanja kripto derivatima.

Pitate se što vas derivatni proizvodi mogu dovesti izvan opsega spot trgovine? Zašto biste trebali trgovati kripto derivatima na OKExu? Pogledajte donji Q&Kao što smo vam pripremili, sa svim pitanjima Alysa je odgovorila u chatu.

Contents

Dio 1: Uvod u ugovor i derivate

Alysa, započnimo s osnovama – što je ugovor?

Alysa: Za kripto početnike obično trgujemo mjestima, ali trebali bismo shvatiti što se događa i na izvedenim tržištima. Futures, vječne zamjene, opcije … Pa, vratite se ugovorima.

Ugovor je izvedenica u digitalnoj valuti. Korisnici mogu zaraditi prihod za rast ili pad cijene kupnjom dugog ugovora ili prodajom kratkog ugovora. Duga kupnja znači da ulagači očekuju rast tržišta u budućnosti i kupnju određene količine dugih ugovora s digitalnom imovinom.

Uzmimo za primjer transakciju DASH ugovora. Ako je cijena DASH-a 60 američkih dolara, kupujemo ugovor vrijedan 1 DASH. Ako cijena DASH-a naraste na 70 USD, prodajom DASH ugovora možemo ostvariti dobit od 10 USD. Prodaja na kratko odnosi se na ulagače koji očekuju da će tržište u budućnosti pasti i prodati određenu količinu kratkih ugovora o digitalnoj imovini. Uzimajući DASH ugovornu transakciju kao primjer, kada je DASH cijena 60 USD, prodajemo ugovor vrijedan 1 DASH. Ako cijena DASH-a padne na 50 američkih dolara, dobit ćemo 10 USD kupnjom ugovora vrijednog 1 DASH.

Ulaganje u spot transakcije znači da se dobit može ostvariti samo kada spot cijena poraste. No, dobit se može postići ugovornim transakcijama bez obzira na rast i pad cijene kupujući dugo ili kratko prodajući.

Omar, kao predstavnik tvrtke Dash, kako gledate na porast derivata na tržištu kriptovaluta?

Omar: Kratki je odgovor da vjerujemo da će se to u nekoj fazi dogoditi industriji. Uključivanjem institucionalnog trgovanja vidjeli smo da je vjerojatnost da će mnogi proizvodi dostupni na naslijeđenim tržištima biti uvedeni u kriptovalutnu industriju visoka. To je dobra stvar jer je pomoglo standardiziranju i sazrijevanju naše nove industrije.

Uz to, ovi su ugovori doveli više institucionalnih trgovaca što je rezultiralo većim zanimanjem za kriptovalutu općenito govoreći. Još važnije, uvođenje derivata bilo je neizbježno zbog volatilnosti kripto tržišta. Mogu zamisliti da se većina, ako ne i svi korisnici ovog AMA-a, mogu odnositi na to koliko se brzo nečije pozicije mogu mijenjati iz jednog trenutka u drugi.

Blagodati derivata i mnogih vrsta derivata (swapovi, opcije, terminski poslovi, ovjeci itd.) Mogu se svesti na zaštitu rizika od volatilnosti. Kako se industrija kriptovaluta većinom uglavnom kreće u istom smjeru kao i Bitcoin, teško je koristiti druge kriptovalute za zaštitu svojih ulaganja.

Na primjer, na naslijeđenim tržištima, bez upotrebe izvedenica, možete ulagati u protucikličnu ili alternativnu imovinu koja opada ili zadržava vrijednost kada tržište raste i obrnuto. Unutar kriptovalute ta sposobnost nije bila lako dostupna, a kretanje tržišta spot cijena za Altcoins obično se kreće u istom smjeru kao i Bitcoin. Institucije su sa zanimanjem promatrale tržište kriptovaluta, kao i njihovi klijenti, međutim, s tako visokom nestabilnošću cijena kao što je to slučaj u našoj industriji, institucije su trebale način za ublažavanje rizika i upravljale trgovinskim cijenama kako bi maksimizirale prinose.

Potonje pitanje riješeno je putem OTC-ovih stolova, međutim komponenta ublažavanja rizika bila je dostupna samo institucijama s uvođenjem izvedenica u kriptovalutnu industriju. Prednost za pojedinog korisnika je što sada također može iskoristiti ove metode ublažavanja rizika. Vjerujemo da će derivati ​​biti važna komponenta ekosustava trgovanja kriptovalutama, i pozdravljamo OKEx što je poduzeo korake za predstavljanje ovih usluga svojim korisnicima.

Tako recimo da sam samo osnovni kripto trgovac, što nas derivatni proizvodi mogu dovesti izvan opsega spot trgovine?

Alysa: Prvo, poluga. U ugovornim transakcijama korisnici mogu povećati svoj prihod prilagođavanjem poluge. Evo primjera koji će vam pomoći da bolje razumijete utjecaj: kada je cijena DASH-a 50 USD, korisnik A dobiva ugovor vrijedan 10 DASH-a s maržom od 50 USD i polugom x10. ako cijena DASH-a poraste za 10% (s 50 na 55 USD), dobit ovog ugovora bit će 10 * 50 * 10% = 50 USD. Dakle, korisnik A zarađuje 50 USD polugom x10 kada DASH cijena poraste za 10%. Treba imati na umu da kada se prihod udvostruči polugom, rizik također postane dvostruk. Zato vas molim racionalno koristite.

Drugo, živica. Korisnici koji posjeduju digitalnu imovinu mogu koristiti terminske pogodnosti za postizanje zaštite, posebno kada tržište opada. Zaštita se odnosi na zaštitu fluktuacija ciljne cijene kriptovaluta ugovora kako bi se izbjegli rizici uzrokovani fluktuacijama tijekom tog razdoblja. To jest, kupac uspostavlja obrnutu ugovornu poziciju, tako da je dobit i gubitak koji generira sama kriptovaluta upravo suprotan dobiti i gubitku generiranom ugovorom kada dolazi do kolebanja cijena, te ukupne dobiti i gubitka kriptovalute, i ugovor ostaje isti.

Ponovno to stavite u scenarij. Pod pretpostavkom da je trenutna cijena DASH-a 50 USD, korisnik A drži 10 DASH i očekuje da će buduća DASH cijena pasti, pa kako bi izbjegao gubitak uzrokovan padom DASH-a, korisnik A prodaje ugovor vrijedan 10 DASH; Pod pretpostavkom da nakon 1 mjeseca stvarna cijena DASH-a padne na 40 USD, tada će ugovorni prihod iznositi 2,5 DASH, što je ekvivalentno 100 USD. Izvorni DASH izgubit će 100 USD, a korisnik A dobit će. Unaprijed utvrdivši obrnuti ugovorni položaj, možete zaključati konačni prihod u USD.

Omar postoji li razlog zbog kojeg biste mogli predložiti trgovanje kripto derivatima?

Omar: Dopustite mi da uvodim ovaj odgovor rekavši da ovo nije savjet za trgovanje, ali razlozi zbog kojih bi se koristilo izvedenice mogu se sažeti u 3 riječi – volatilnost, hedžing i špekulacije.

Hlapljivost – kao što svi znate, cijene kriptovaluta mogu biti vrlo hirovite. Derivati ​​pomažu trgovcima da se zaštite od oscilacija cijena. Na primjer, ako vjerujete da će se cijena Dash-a povećati, trgovac može koristiti terminski ugovor za zaključavanje cijene na određeno vrijeme. Baš kao što biste željeli zaključati mjesečnu cijenu internetske usluge za sljedeću godinu kako biste izbjegli rizik da vaš davatelj internetskih usluga neočekivano poveća stope, i vi ovdje isto radite s kripto i fjučers ugovorima.

Zaštita – vrsta strategije ublažavanja rizika, ukratko, investitor umanjuje jedan rizik suprotnom akcijom. Na primjer, ako osoba drži 10 crtica s nadom u povećanje cijene, može odabrati kratku poziciju kako bi se dobit jedne umanjila u odnosu na gubitke druge. Kratko u osnovi znači da se kladite da će tržište pasti. Ovdje bi investitor prodao kratki ugovor po trenutnoj tržišnoj cijeni, pa kad cijena te imovine opadne, dobit će razliku razlike između cijene Dash-a u ta dva odvojena vremenska trenutka..

Uzimajući ovaj isti primjer, treći razlog bi bile špekulacije. Kratko, vječno, zamjene i terminski poslovi, također se mogu koristiti za špekulacije. Uzimajući gornji primjer, ako je ulagač samo skratio Dash i nije imao gore spomenutih 10 crtica, onda nagađaju da će tržište propasti i da će prodaja na kratkom profitu profitirati na tome. Nešto što većini nije moguće na spot tržištu. Ukratko, ovi derivati ​​uzimaju u obzir vrijeme, presudan čimbenik u strategijama mnogih trgovaca.

Dio 2: Zašto i kako trgovati kripto derivatima na OKExu

Zašto trgovci preferiraju OKEx od ostalih razmjena digitalne imovine za trgovanje izvedenicama?

Alysa: Odgovor je kratak – OKEx je fantastičan

OKEx je vodeća svjetska burza kriptovaluta koja pruža napredne i pouzdane financijske usluge trgovcima na globalnoj osnovi temeljenoj na blockchain tehnologiji.

Korisnici naše burze mogu trgovati bez brige zbog krađe imovine. Osim toga, u procesu trgovanja imamo najviše mjere kontrole rizika, poput obrane ekstremnih tržišnih uvjeta markovnom cijenom, postizanja nulte alokacije korisnika s stupnjevanim maržama i mehanizmom zatvaranja visokih performansi te izbjegavanjem rizika od likvidacije dovoljna rezerva rizika.

Imamo različite vrste ugovora – osim različitih ugovora s različitom maržom, imamo terminske i vječne ugovore s različitim datumom isteka. Futures ugovori mogu se namirivati ​​tjedno, dvotjedno, tromjesečno i dvomjesečno, a trajni ugovori nemaju datum isteka.

Imamo raznolike vrste narudžbi – više naprednih vrsta narudžbi koje pomažu korisnicima da ugodnije trguju. Korisnici mogu stavljati take-profit i stop-gubitke kako bi kontrolirali rizike i zaključali dobit.

Imamo raznolike valute za trgovanje – uz 9 glavnih valuta (BTC, ETH, EOS, ETC, LTC, BCH, TRX, XPP, BSV), nedavno smo pokrenuli ugovore i s nekim drugim popularnim valutama kao što su LINK, DASH, NEO i skoro 20 vrsta valuta koje će uskoro biti lansirane.

Imamo raznolike alate za proizvode – razne alate za trgovanje koji pomažu korisnicima da brže i jednostavnije izvršavaju transakcije

Kalkulator ugovora: Korisnici mogu koristiti kalkulator za brzi izračun dobiti, zaključne cijene i cijene likvidacije prema njihovim pozicijama bez složenih operacija izračuna.

Višedimenzionalni podaci o transakcijama: Deset glavnih tržišnih podataka može pomoći trgovcima da analiziraju situaciju na tržištu na sveobuhvatan način i u skladu s tim prilagode svoje planove trgovanja.

Imamo najveći opseg trgovanja, namaze i performanse proizvoda – OKEx je osvojio priznanje korisnika izvrsnim proizvodima s vodećim svjetskim volumenom ugovorne trgovine, čineći više od 30% ukupnog volumena trgovanja na tržištu. Prosječni raspon fjučersa / vječne zamjene OKEx-a mnogo je manji od ostalih burzi

I mi imamo samopouzdanja 🙂

Pa kako započeti s Dash spot ili trgovanjem izvedenicama? Mogu li se prijaviti putem OKEx-a?

Omar: Možete se postaviti putem OKEx-a, proći KYC postupak i prijaviti se za izravnu kupnju Dash-a na OKEx-u. Da biste započeli s upotrebom Dash-a, preuzmite Dash novčanik na Apple ili GooglePlay, a nakon što kupite svoj Dash putem OKEx-a, idite na Dash.org/where-to-spend/ i pronađite trgovca u vašoj blizini za kupnju robe i usluga putem Crtica.

Također na našoj web stranici gradimo institucionalnu stranicu koja će pružiti sve na jednom mjestu za sve usluge koje bi jedna institucija trebala.

Koliko vrsta ugovora ima OKEx ugovor? Kakve prednosti imaju?

Alysa: OKEx podržava 2 vrste ugovora: futures swap s valutom na maržu / swap i futures / swap s maržom na USDT maržu

Futures / swap s marginom maržiranog (obrnutog) poravnava se u osnovnoj kriptovaluti, odnosno valuta otvaranja i namire je određena valuta. Na primjer: investitori žele provoditi BTC ugovorene transakcije i otvarati pozicije s BTC-om kao maržom, konačna namira dobit i gubitak također će biti u BTC-u; ako investitori žele provoditi DASH ugovorene transakcije i otvarati pozicije s DASH-om kao maržom, konačna nagodba dobiti i gubitka također će biti u DASH-u.

Prednosti futures / swap-a s maržom na maržu: Futures / swap-a s marginom na kovanice prikladan je za korisnike koji trebaju držati određenu valutu dulje vrijeme u svrhu zaštite, a oni mogu uživati ​​u dobiti od rasta cijena i držeći duge pozicije ugovora s maržom marže

S druge strane, ugovor s USDT maržom naziva se terminskim ugovorom. Marža i namira ugovora s marginom USDT oba su u USDT, to jest: ako se USDT koristi kao marža za otvaranje pozicije, prihod će također biti u USDT. Vrijednost USDT marže je stabilna i može smanjiti rizik od smanjenja marže položaja korisnika na tržištu padova; možete obavljati ugovorne transakcije u više valuta samo držanjem USDT-a, što također smanjuje troškove trgovanja promjenom pozicije; USDT ugovor o marži lako je prebaciti i izračunati dobit i gubitak, što je pogodno za početnike. Ako ste novi korisnik koji nikada nije imao ugovorne transakcije, za početak se preporučuje ugovor s marginom USDT

Sljedeći će primjer pokazati razliku između prihoda dvaju ugovora kada tržište raste i pada. Nakon što shvatite kako funkcioniraju, možete odabrati pravu vrstu ugovora na različitim tržištima

Scenarij s kratkom prodajom:

Pod pretpostavkom da 1USDT vrijedi 1 USD, kada je DASH cijena 50 USD:

Marža na kovanice (obrnuti ugovor): Prodajete kratki ugovor vrijedan 10 DASH s 1 DASH i polugom x10, pod pretpostavkom da se zatvorite nakon što DASH cijena padne za 10% (vrijednost DASH-a padne s 50 na 45 USD), tada će vam prihod biti 1,1 Crtica, a stanje na računu iznosit će 95 USDT

USDT-maržirani ugovor (terminski ugovor): Prodajete kratki ugovor vrijedan 10 DASH s 50 USDT i polugom x10, pod pretpostavkom da se zatvorite nakon što DASH cijena padne za 10% (vrijednost DASH-a padne s 50 na 45 USD), tada vaš prihod iznosit će 50 USDT, a stanje na vašem računu bit će 100 USDT

Ukratko, kratki ugovor i s USDT maržiranim ugovorom i s Coin marginom može zaraditi dobit kada cijena BTC-a padne, ali zbog smanjenja fiat marže u Coin margineds, konačni prihod Coin margined niži je od onaj ugovora s maržom od USDT. Smanjenje zarade povezano je s padom cijene DASH

Scenarij s dugom kupnjom:

Pod pretpostavkom da 1USDT vrijedi 1 USD, kada je DASH cijena 50 USD:

Marža na kovanice (obrnuti ugovor): Kupite dugi ugovor vrijedan 10 DASH s 1 DASH i polugom x10, pod pretpostavkom da zatvorite nakon što DASH cijena poraste za 10% (vrijednost DASH-a poraste s 50 na 55 USD), tada će vam prihod biti 0,91 DASH, a stanje na računu iznosit će 105 USDT.

Ugovor s maržom na USDT (terminski ugovor): Kupite dugi ugovor vrijedan 10 DASH s 50 USDT i polugom x10, pod pretpostavkom da se zatvorite nakon što DASH cijena poraste za 10% (vrijednost DASH-a poraste s 50 na 55 USD), tada vaš prihod iznosit će 50 USDT, a stanje na vašem računu bit će 100 USDT.

Ukratko: dugi ugovor i s USDT maržiranim ugovorom i s Coin marginom može zaraditi dobit kada cijena BTC-a poraste, ali zbog povećanja fiat marže u Coin margineds, konačni prihod Coin margina veći je od onaj ugovora s maržom od USDT. Povećanje zarade povezano je s rastom DASH cijene.

Za više informacija, slobodno posjetite našu Akademiju da biste saznali više – https://www.okex.com/academy/en/category/trading-ideas-en/quant-strategies-en

Dio 3: Budućnost OKExa & CRTICA

Koji su budući planovi za Dash? Imamo li u svom radu neke uzbudljive stvari koje možemo podijeliti?

Omar: Najuzbudljivije naše nadolazeće predstavljanje tehnologije je Dash platforma. Dash Platform će mreži dodati mnogo novih mogućnosti koje će razvojnim programerima omogućiti da na jednostavan način grade Dash-native aplikacije koje Dash koriste kao način plaćanja, a istovremeno pružaju korisničko iskustvo koje potrošači očekuju od tradicionalnih aplikacija za plaćanje.

Kroz ponude kao što su naš decentralizirani API (DAPI), decentralizirana usluga imena (DPNS) i novi SDK-ovi, programeri će moći lako stvoriti aplikacije koje Dash koriste kao način plaćanja, istovremeno pružajući korisničko iskustvo koje potrošači očekuju od tradicionalnih aplikacije za plaćanja.

Zapravo, naš rad na platformi Dash pretvara mrežu u decentraliziranu bazu podataka kao uslugu potpomognutu konsenzusom. Pružamo nedostajući podatkovni sloj u viziji decentraliziranog weba. Naš je proizvod analogan decentraliziranoj verziji Cloud Firestore iz Firebasea. Registrirajući ugovor s podacima (tj. Shemu baze podataka) na platformi, korisnici mogu iskoristiti Dash konsenzus koji se provodi protiv stanja vaših podataka dok korisnici dostavljaju i dohvaćaju podatke s mreže.

Jedan od prvih slučajeva upotrebe platforme je naša decentralizirana usluga imena koja pruža čitljiva korisnička imena koja će zamijeniti potrebu za razmjenom kriptografskih adresa radi plaćanja. Uz to, Dash platforma presudna je za glavnu nadogradnju naših novčanika – nazvanu DashPay – koja će omogućiti kontakte, plaćanje korisničkim imenom i, općenito, korisničko iskustvo usporedno s bilo kojom glavnom aplikacijom za plaćanje. Sve će to doći bez žrtvovanja sigurnosti i privatnosti zbog kojih decentralizirane mreže postaju toliko vrijedne.

Što kažeš na tebe, Alysa i OKEx?

Alysa: Naravno, moj suigrač i ja težit ćemo stvaranju najkorisnije i profesionalnije razmjene digitalnih dobara, kao i izgradnji najboljeg kripto ekosustava

Ali ovdje bih volio potrošiti neko vrijeme na guranje naše promocije ovdje! Posebni bonus za Dash trgovce koji dolazi: od 29. travnja do 6. svibnja trgovci mogu podijeliti do 20.000 USDT trgujući Dash ugovorima.

Prvi dodje prvi je posluzen! Molimo provjerite više informacija na našoj web stranici ili mobilnim aplikacijama.

Dio 4: P&A

Ovdje iz @ cryptococuk01: Mnoge su razmjene hakirane, iako imaju visoku razinu sigurnosti. Imate li mehanizam za sprečavanje takvih napada? Hoćete li nadoknaditi štetu korisnicima ako se dogodi takav napad?

Alysa: Pa ovo je vrlo dobro pitanje! Ne mogu ovdje provesti puno vremena, možete pročitati naše članke u našoj Akademiji! Ali lemme će vam otkriti malu tajnu koja je ovdje dostupna samo u AMA-ima:

Korisnici i sigurnost su na prvom mjestu, bilo da je riječ o sigurnosti sredstava, trgovine, podataka i privatnosti.

Usvajamo multisig hladni novčanik kako bismo podijelili imovinu na oko 500 BTC po novčaniku, tako da ne nosimo niti jedan hladni novčanik s ogromnom količinom imovine i da se naši rizici šire i bolje upravljaju.

@DustyLoooza pita: U smislu SIGURNOSTI: Crtica se hvali s 51% NAPADNOG IMUNITETA, kako je to moguće? Razradite postupak kako crtica dobiva ovu sigurnosnu značajku?

Omar: Dash posjeduje značajku nazvanu ChainLocks koja pomaže ublažiti rizik od 51% napada na Dash blockchain. Takve napade može izvesti zlonamjerni rudar ili skupina rudara koji kontroliraju više od 50% računalne snage mreže.

ChainLocks potiče rudare da odmah objavljuju obrađene blokove i time smanjuju prednosti tajnog rudarstva i povećavaju poteškoće u izvođenju konsenzusnog napada.

Mreža Dash koristi sustav kvoruma koji koristi Long Living Masternode Quorums (LLMQs). Ovdje se blokovi potvrđuju kada 60% ili više LLMQ-a koji se sastoji od nekoliko stotina masternoda (MNO-ova) nasumično odabranih, potvrdi prvi blok u aktivnom lancu

Prvi blokiran zaključan je potpisom ChainLock koji sprječava ponovno uspostavljanje lanca (tj. Postaje nemoguće).

@RoginJohn Koje su vrste derivata dostupne od OKExa od sada?

Alysa: Imamo vječni swap, terminske pogodnosti i opcije (futures / swap s maržom na maržu i futures / swap s maržom na USDT). Osim malovalutnih ugovora kao što su DASH, NEO, Link i XTZ koji su pokrenuti, uskoro će doći i još malovalutnih ugovora poput ZEC-a i ADA-e. Pratite nas!

@Simonwong Kao početnik u ugovornom trgovanju, imam neke nedoumice oko trgovanja vlastitim sredstvima. Može li OKEx pružiti test mrežu za početnike kako bi imali neke prakse trgovanja ugovorima?

Alysa: Testnet … sjajna ideja 🙂 Razumijemo da početnike zabrinjava trgovanje njihovim sredstvima i mogući gubici uzrokovani njihovim nedovoljnim iskustvom.

Stoga je OKEx pokrenuo testnet kako bi ublažio zabrinutost početnika. OKEx će vam pružiti dovoljno sredstava za testiranje kako bi vam olakšao doživljaj cijelog procesa trgovanja bez brige o gubicima.

@RoginJohn Koje su prednosti DASH-a za tvrtke?

Omar: Prihvaćanje Dash-a kao oblika plaćanja ima mnogo prednosti (pretpostavljam da je to bilo pitanje koje je konkretno postavljeno). Također su to neke ključne točke razlikovanja od ostalih kriptovaluta. Prva je brzina i niske naknade za transakcije Dash transakcijama bilo gdje na svijetu. Dash transakcije pomoću InstantSenda su trenutne (uključujući poravnanja) po cijeni djelića američke pare. Kao što je ranije spomenuto u AMA-i, Dash je jedina kriptovaluta otporna na napad 51% zahvaljujući našoj tehnologiji, tako da su transakcije vrlo sigurne. Uz to, Dash ima velik broj globalnih sljedbenika s organizacijama iz zajednice i članovima širom svijeta koji Dash žele koristiti za plaćanja. To znači više potencijalnih klijenata za njihovo poslovanje. Zaista vjerujemo u svoje partnere i uvijek radimo na zajedničkom postizanju rasta na više načina, uključujući AMA poput ovih. Tvrtke također mogu prikupiti sredstva za pothvate i inicijative koje će u konačnici imati koristi od Dash mreže putem sustava prijedloga. Dio naše DAO mreže. Kroz tu istu DAO mrežu mogu biti aktivni ili neaktivni koliko bi željeli biti, što znači angažiranje njihove buduće baze klijenata. Od pandemije, tvrtke se također žele premjestiti na mrežu, a Dash je savršen za mrežna, globalna, pa čak i mikroplaćanja s obzirom na niske naknade za transakcije. Konačno, kako osnovni tim izdaje više tehnologije, sve je više mogućnosti za proširenje poslovnih usluga i povećanje učinkovitosti.

@ Ahmad10112 Koji je način da se spasim od napada od 51%

Omar: Koristite crticu;)

@ Kitty081089 Koje su prednosti korištenja #Dash u usporedbi s drugima?

Omar: Crticu (uključujući naselja) možete poslati i primiti bilo gdje u svijetu trenutno i sigurno pomoću Dash-a u djeliću američkog centa. Uz to, možete sudjelovati u našem DAO-u i pridružiti se zajednici, pa čak i dobiti sredstva za pokretanje projekta.

Dolazi još AMA

Javite nam bilo koju temu koju želite pokriti!

Svaki put kad završimo AMA, osjećamo se jako zaprepašteno i impresionirano koliko nestrpljivo naše zajednice žele saznati više o nama. Kao što je već rečeno, nastavit će dolaziti još AMA sesija. Ako imate bilo kakve sjajne ideje na temu koju možemo pokriti, slobodno nas obavijestite na našim kanalima na društvenim mrežama. Do sljedećeg puta, sretno trgovanje!

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner