Zašto su PayPal i Venmo veći poticaj za usvajanje kripto tehnologija od Revoluta

Ulaz za PayPal kripto postavljen je kako bi pojačao usvajanje kriptovaluta i za maloprodaju i za trgovce – Market Watch

Što se tiče masovnog usvajanja, Bitcoin (BTC) i druge kriptovalute ovog su tjedna dobile veliko pojačanje nakon PayPal Holdings Inc., giganta mrežnih plaćanja koji ima tržišnu kapitalizaciju od 239 milijardi dolara, najavio dodavanje četiri glavne kriptovalute u svoju ponudu proizvoda. Počevši od 2021. godine, korisnici mogu kupovati, držati i prodavati kriptovalute izravno sa svog PayPal računa.

Nakon najave PayPala, cijena BTC-a i mnogih altcoina znatno je porasla. 

BTC je dobio ogroman poticaj od najave PayPal-a. Izvor: OKEx, TradingView

Kao što je izjavio PayPal, sve veći interes za digitalna plaćanja – vođen COVID-19 i razvojem digitalnih valuta središnje banke ili CBDC-a – ubrzao je usvajanje kriptovaluta u tvrtki.

Četiri podržane kriptovalute – BTC, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) i Litecoin (LTC) – bit će dostupne korisnicima u Sjedinjenim Državama u narednim tjednima, a očekuje se da će se proširiti na Venmo i odabrati međunarodna tržišta u prva polovina 2021.

Ukratko, kripto strategija PayPala

PayPal je izjavio da će kupci moći koristiti holding kriptovalute za financiranje svojih kupnji s 26 milijuna trgovaca širom svijeta. Da bi se pružilo besprijekorno iskustvo, za kupnju ili prodaju kriptopisa do kraja godine ne naplaćuje se naknada za uslugu. Uz to, neće se naplaćivati ​​naknade za držanje kriptovalute na PayPal računu. Tvrtka je također isključila bilo kakvu naknadu za pretvorbu između kripto valute i fiat-a. Isto tako, sa strane trgovca, PayPal ne nameće nikakve dodatne integracije ili naknade za prihvaćanje kripto plaćanja..

PayPal je također dobio uvjetnu BitLicence od strane New York State Departmenta za financijske usluge. Uz to, PayPal je nastavio širiti svoju kripto strategiju kroz partnerstva s skrbnicima. Bilo je izvijestio da PayPal istražuje stjecanje skrbnika Bitcoin BitGo Inc. za svoje skrbničke usluge.

Međutim, PayPalova kripto ponuda ima ograničenja. Korisnici ne mogu deponirati ili podizati kriptovalute na svojim računima i izvan njih – što znači da mogu držati samo kriptovalute kupljene putem njihovog PayPal računa.

Napokon, Meltem Demirors, glavni strateški direktor u CoinSharesu, vjeruje da PayPal može pokrenuti vlastitu digitalnu valutu u sljedećih šest do 12 mjeseci.

Venmovo tisućljetno tržište možda je ključ masovnog usvajanja

Dok PayPal ima 346 milijuna aktivnih korisnika, od drugog tromjesečja 2020, njegova podružnica Venmo ima najveći potencijal za poticanje uobičajenog usvajanja kriptovaluta. 

Venmo je mobilna peer-to-peer aplikacija za plaćanje s kojom 52 milijuna korisnika da dominira tržište mobilnih plaćanja među američkim milenijalcima – među kojima je BTC stekao popularnost. Od ove demografske kategorije, navodno je 59% vjerovao kriptovalute su pozitivne inovacije u financijskoj tehnologiji. Štoviše, navodno je 17% milenijalaca posjedovalo kriptovalute. Uz to, JP Morgan Chase nedavno primijetio da je sklonost milenijalaca prema BTC-u nad zlatom ključni pokretač dugoročnog potencijala aprecijacije digitalne valute. 

Revolutova kripto uspješna priča

Revolutovo usvajanje usluga kriptovaluta može djelovati kao referentni slučaj za PayPal. Prvo digitalna banka pokrenut svoje usluge kriptovaluta u 2017. godini i omogućio je korisnicima kupnju i trgovinu BTC-om, LTC-om i ETH-om. Tvrtka je kasnije proširila svoju kripto ponudu na BCH, XRP i Stellar lumene (XLM). Kripto ponude su u početku bile dostupne europskim kupcima prije nego što ih je Revolut proširio NAS., japanski i Australski kupci u 2020. 

Revolut je zabilježio značajan porast trgovanja kriptovalutama od izbijanja COVID-19. Preko 30% od 10 milijuna korisnika Revoluta ima trguje kriptovalute u aplikaciji. Rast je najuočljiviji u travnju 2020. godine, kada je došlo do 68% mjesečnog povećanja korisnika koji trguju kriptovalutama i 63% mjesečnih porasta prosječne vrijednosti svake trgovine kriptovalutama. 

Kriptovaluta ostaje ključna komponenta poslovanja Revoluta. Kao što naznačuje tvrtka godišnji izvještaj, njegova se imovina kriptovaluta povećala s 37 milijuna GBP na 93,8 milijuna GBP u 2020. godini.

Maloprodajno usvajanje kriptografije bilježi skroman rast

Od PayPalove kripto najave do Squareova ulaganja u Bitcoin od 50 milijuna dolara, institucije su vidjele sve veći interes za kriptovalute. Međutim, usvajanje kriptovaluta među trgovcima na malo i dalje je ograničeno podaci iz Coinmapa pokazuje da je u ožujku došlo do kratkog naleta trgovaca na malo koji su prihvaćali kriptovalute, a koji je, najvjerojatnije, uzrokovao COVID-19. Od tada je broj kripto-platnih mjesta zabilježio umjeren rast, do danas je popisano 19.072 kripto-platnih mjesta.

Broj mjesta za kripto plaćanje značajno se povećao u ožujku 2020. Izvor: Coinmap

Iako je maloprodaja kriptovaluta polako rasla u 2020. godini, najava PayPala može promijeniti igru ​​dopuštajući digitalnim valutama da dosegnu 26 milijuna trgovaca PayPalom. Henri Arslanian, globalni kripto voditelj PwC-a, rekao je za OKEx Insights:

"Iako su druge platne tvrtke u SAD-u, poput Robinhooda ili Squarea, već ponudile pristup kripto, PayPal je daleko veći i međunarodniji."

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner