Tržišni udio Stablecoina eksplodira, BCH, BSV-ov pristup halvinga: Tjedno praćenje tržišta

Kripto imovina se ovog tjedna naglo oporavila, Bitcoin (BTC) je porastao za 15 posto i trguje se preko granice od 7000 dolara danas, 6. travnja, po cijeni BTC indeksa OKEx-a. Iako je vodeća kriptovaluta na kraju zatvorila 25,4 posto u ožujku 2020., cijena je porasla za 80 posto s najnižih 3 890 dolara od 12. do 13. ožujka, nakon njezina najžešćeg pada u posljednjih 11 godina.

Cijene bitcoina trenutno se trguju u rasponu od 7.100 dolara nakon nekoliko neuspjelih pokušaja probijanja te psihološke točke cijena prošlog tjedna.

OKEx BTC / USD indeksna tjedna cijena. Izvor: TradingView

Potražnja za stabilnim valutnim valima

Iako se cijena BTC-a snažno oporavila, nije došlo do značajnog povećanja obujma trgovanja. Pad je doveo do toga da je OKEx postao najveća terminska platforma u smislu otvorenih kamata Arcane ResearchPodaci. S druge strane, BTC promptna tržišta agregiranih dnevnih količina nisu porasla, prema podacima koje je pružila istraživačka tvrtka Koso. Povećanje cijene koje nije podržano povećanjem obujma trgovine smatra se kratkotrajnim oporavkom u tehničkoj analizi. To često kasnije dovodi do velikih korekcija.

Udio ukupnih otvorenih kamata 3 / 23-3 / 29. Izvor: Arcane Research BTC Spot – Zbirni dnevni volumeni. Izvor: Koso

Ali istodobno primjećujemo da su stabilkovanci denominirani u USD postali važno sredstvo za ulagače kriptovaluta kako bi izbjegli kolebanje cijena.

The potražnja za stabilnim kovanicama izuzetno je snažna od sredine ožujka na tržištu, baš kao i u tradicionalnim financijama, potražnja za gotovinskim novcem porasla je u vrijeme krize. Uz to, čini se da Bitcoin još nije odvojen od dionica.

Konkretno, tržišna vrijednost Tethera (USDT) brzo raste. Prije pada 12. ožujka, USDT je ​​imao 4,7 milijardi dolara u opticaju, uzimajući 2,1 posto ukupne tržišne kapitalizacije kriptovaluta. Do 4. travnja ukupna je naklada USDT-a narasla na 6,1 milijardu dolara, ili 3,24 posto vrijednosti tržišta kriptovaluta po Longhash i Novčanica podaci.

USDT cirkulacija i cijena Bitcoina. Izvor: LongHash

Iako tržište trenutno ima velik broj stabilnih kovanica, to nije jedini kriterij za pokretanje bikovskog tržišta. Veliki broj izdanja stabilnih valuta može pružiti samo osnovu za tržište bikova tržišta, ali nizak opseg trgovine i pad likvidnosti može zadržati tržište bikova.

Bitcoin Cash & Bitcoin SV prepolovio se sljedeći tjedan

Bitcoin Cash (BCH) i Bitcoin SV (BSV) sljedeći će tjedan proći kroz prepolovljenje svojih blokovskih nagrada.

Odbrojavanje na pola. Izvor: Blok stolica

Povijesno gledano, poteškoće s BCH rudarstvom i njegova cijena održavaju visok stupanj dosljednosti. Budući da su sva tri kovanica za provjeru rada minirana pomoću SHA256, rudari biraju hoće li se prebaciti na temelju cijene kako bi bili isplativiji.

To također znači da će nakon nekoliko dana biti velik broj rudara prisiljenih isključiti se ili prebaciti na BTC da bi nastavili s rudarenjem. Zbog toga bi poteškoće BCH-a u rudarstvu opadale, osim ako cijena ne može skočiti u nebo. S obzirom na povijesnu korelaciju, cijena BCH ima dobre šanse za pad s nadolazećim prepolovljavanjem.

Poteškoće rudarstva Bitcoin Casha u odnosu na cijenu u povijesnom grafikonu USD. Izvor: bitinfocharts.com Prosječna poteškoća rudarenja dnevno u odnosu na prosječnu cijenu dana, USD, 7-dnevna stopa promjene. Izvor: bitinfocharts.com

U razmaku između prepolovljenja BCH-a i prepolovljenja BTC-a u svibnju, vidjet ćemo kako mnogi rudari migriraju na BTC mrežu kako bi profitabilnije rudarili, što povećava hašraj mreže i povećava prosječne troškove rudarenja. Ako cijena Bitcoina do tada ne poraste, neučinkovitiji rudari borit će se za zaradu i na kraju će vjerojatno kapitulirati.

Sredinom svibnja, kad se Bitcoin prepolovi, rudari će se suočiti s još jednim krugom kapitulacije. Preostali rudari bit će te jake ruke i njihova povećana spremnost na HODL smanjit će pritisak na tržištu prodaje.

Izvršni direktor rudarske operacije Btc.top, Zhuoer Jiang, potvrdio je u intervju ovog tjedna da su čuvene rudarske platforme Bitmain S9 isključene nakon pada sredinom ožujka. U an intervju objavljeno 5. travnja, Bin Luo, inozemni direktor prodaje proizvođača rudarskih platformi Avalon, rekao je da su dobre vijesti za rudare da se s približavanjem sezone poplava od travnja do svibnja mogu odlučiti za stabilna, jeftina rudarska mjesta. Pod utjecajem koronavirusa, mnoge tvornice zapravo nisu potpuno otvorene, a prekomjerna opskrba električnom energijom zapravo je dobra prilika za pregovaranje o niskim cijenama električne energije.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner