Prvi put odobren bitcoin ETF, a tržište stabilnih proizvoda doseglo je novu prekretnicu

Najveće priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili.

Kao što je to obično slučaj, bio je to još jedan naporan tjedan u industriji blokova i kriptovaluta. Dugo očekivani Bitcoin ETF napokon bi trebao doći na reguliranu burzu do kraja godine, budući da i Europska unija i Sjedinjene Države ozbiljnije gledaju na stabilne kovanice – koje su ukupno pogodile 20 milijardi dolara – ozbiljnije.

Pročitajte najprikladnije detalje o ovim pričama i više u ovom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights!

Prvi ikad fond kojim se trguje kripto razmjenom uvršten je na Bermude

Nakon godina čekanja, svijet napokon ima svoj prvi Bitcoin ETF.

Teško očekivani fond kojim se trguje na burzi dolazi u obliku ETF-a Hashdex Nasdaq Crypto Index, koji bit će navedeni na bermudskoj burzi brazilski menadžer fondova Hashdex.

Tri milijuna dionica dostupno je putem privatnog plasmana, a cijena im je 1000 dolara.

Ključna za poneti

  • Prvo uvrštavanje fonda kojim se trguje s kriptovalutom vjerojatno će pojačati šanse da Bitcoin ETF dobije regulatorno odobrenje u Sjedinjenim Državama – nešto što se tek mora dogoditi, a Komisija za vrijednosne papire redovito navodi tržišnu manipulaciju kao odlučujući faktor u svojim čestim odbijanjima zahtjeva.
  • ETF Hashdex Nasdaq Crypto Index također će vjerojatno vidjeti velik interes institucionalnih ulagača koji žele dobiti potpuno reguliranu izloženost BTC-u.

Američke banke mogu imati rezerve za stabilne kovanice

Američki ured nadzornika valute još je jednom ojačao kriptovalutnu industriju izdavanjem novih smjernica koje nacionalnim bankama i saveznim štednim udruženjima omogućuju držite rezervna sredstva za stabilne kovanice – tj. Kriptovalute vezane uz fiat valute.

Prirodno, smjernice ureda nisu izričita podrška stabilnim kovanicama, a banke koje se odluče pružati usluge emitentima stabilkoin-a i dalje će se morati pridržavati praksi sprečavanja pranja novca, kao što su zahtjevi za poznavanje svojih kupaca.

Ključna za poneti

  • Nezavisni ured Ministarstva financija Sjedinjenih Američkih Država na šest stranica interpretacijskog pisma uvelike će ojačati povjerenje izdavatelja stabilcoin-a koji odluče svoju pričuvnu imovinu smjestiti na nacionalne bankovne račune, jer će to osigurati da izdane stabilne kovanice zaista imaju potpunu potporu..
  • Nove smjernice također ilustriraju stalnu spremnost OCC-a da se poigrava s reguliranom industrijom kriptovaluta, nakon što je nedavno bankama s ovlaštenim saveznim ovlastima držao kriptovalute..

Europska komisija predlaže regulatorni okvir za kriptovalute

Nakon nedavne vijesti da je Europska komisija trebala predložiti regulatorni okvir za kriptovalute, izvršna grana Europske unije učinila je upravo to u četvrtak putem Privremeni prijedlog na 168 stranica.

Ključna za poneti

  • Prijedlog naglašava da stabilnokovanci, kao i kriptovalute, mogu postati široko prihvaćeni i, prema tome, zahtijevati "strožiji zahtjevi." Ovaj osjećaj trebao bi ojačati one koji vjeruju da su digitalne valute na putu prema glavnom usvajanju.
  • Budući da je prijedlog dio paketa komisije za digitalne financije, on ilustrira kako je EU zainteresirana za usklađivanje s najnovijim, ako ne i najnovijim trendovima u blockchain i fintech sferi.

Otopina za skaliranje Ethereuma Optimizam objavljuje testnet

Nakon zagađenja mreže Ethereum izazvanog vijestima DeFi-om, pokretanje skaliranja Ethereum Layer-2 nazvano Optimism objavio svoj ograničeni testnet. Optimizam posebno koristi alat tzv "Optimistično prikupljanje" nastojeći pružiti drugorazinsko rješenje i pritom smanjiti naknade za plin na najpopularnijoj svjetskoj platformi pametnih ugovora.

Decentralizirana aplikacija Synthetix, razmjena sintetičke imovine, već se integrirala s testnet mrežom Optimism i potaknut će korisnike nagradama SNX tokenima.

Ključna za poneti

  • Očekuje se da će se vodeća decentralizirana razmjena, Uniswap, u bliskoj budućnosti integrirati s Optimism – nešto što bi trebalo pomoći u smanjenju nevjerojatno visokih naknada povezanih s korištenjem DEX-a. Chainlink (LINK), najpopularniji DeFi token zasnovan na Ethereumu, također će se integrirati s Optimism.
  • Smanjenje naknada za plin za korištenje DeFi projekata temeljenih na Ethereumu uvelike bi pomoglo jačanju nove industrije.

Prosječne naknade za transakcije na mreži Ethereum porasle su usporedo s izdavanjem novih DeFi tokena. Izvor: Blok stolica

Tržište stabilnih valuta dostiglo je novu prekretnicu, premašuje 20 milijardi dolara

Ukupna kombinirana vrijednost tržišta stabilnih valuta dosegla je novu prekretnicu nadmašivši u četvrtak granicu od 20 milijardi dolara. To se događa samo četiri mjeseca nakon što je zajednička vrijednost stabilnokovanica dosegla 10 milijardi dolara.

Ključna za poneti

  • Kontinuirani porast izdavanja stabilnih valuta ukazuje na potražnju investitora i trgovaca za zaštitom rizika usred trajne pandemije COVID-19 i njezinih globalnih ekonomskih posljedica.
  • Uz to, porast izdanja stabilnih valuta može se djelomično pripisati agresivnom porastu decentraliziranih financija, u kojem se stabilkovanci često koriste za stvaranje visokih prinosa.

Ukupna tržišna kapitalizacija stabilnih kovanica premašila je 20 milijardi dolara. Izvor: Metrika novčića, Otvoreno, Cvrkut

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner