Prepolovljenje bitcoina, Telegramov TON umire, Reddit integrira Ethereum: kripto vijesti tjedna

Bio je to tjedan bogate događajima u kripto svijetu – prepolovljenje nagrade za Bitcoin dogodilo se treći put u životu, Telegramov dugo očekivani blockchain projekt je umro i Reddit je počeo koristiti Ethereum (ETH) tokene za novi sustav bodova u zajednici.

Bitcoin bilježi prepolovljenje svoje nagrade za treći blok

11. svibnja, blokovska nagrada za bitcoin rudare službeno prepolovljen. Novi blokovi na BTC blockchainu sada generiraju 6,25 novih bitcoina, za razliku od 12,5 bitcoina proizvedenih prije zadnjeg prepolovljenja. Ovo je bio treći put u povijesti Bitcoina da se dogodio vrijedan i zakazan događaj.

Iskopan bazen bitcoina AntPool blok broj 630.000, prepolovljenje prvog blok posta, koje je sadržavalo 3.134 transakcije, 0.90968084 BTC u naknadama za transakcije i ukupan opseg transakcija od 3311.62144322 BTC. Procjenjuje se da je AntPool treći po veličini Bitcoin rudarski bazen, od vremena tiska.

Ključna za poneti

Budući da je ukupna ponuda bitcoina koja će ikada postojati fiksna (na 21 000 000), planirano prepolovljenje blokova kriptovaluta uvijek je prekretnica u financijskom svijetu. Svaki put kad se Bitcoin “prepolovi”, svakodnevno se “kova” manje bitcoina – usporavajući stopu emisije imovine i u osnovi ističući njezinu oskudicu.

Prepolovljenje bitcoina također ima dramatičan utjecaj na rudarsku industriju, jer će se manje učinkoviti rudari boriti da ostanu održivi, ​​dok oni s učinkovitijim operacijama mogu postati dominantniji.

Prvi blok miniran je prepolovljen 11. svibnja. Izvor: Blockchain.com

Telegram gasi svoj dugo očekivani blockchain projekt TON

U utorak, 12. svibnja, osnivač i izvršni direktor popularne glasničke aplikacije Telegram, Pavel Durov, otkrio je da tvrtka gasi svoj dugo očekivani blockchain projekt, Telegram Open Network (TON).

Vijest je u kripto zajednici općenito dočekana razočarano i, što nije iznenađujuće, ogorčenje od investitora – projekt je prikupio gotovo dvije milijarde dolara od sofisticiranih investitora u 2018. za razvoj i blockchain protokola i samog Telegrama.

Međutim, Telegram je u dva kruga financiranja uključivao investitore koji kupuju uglavnom IOU (ili SAFTOVI) za matični token TON-a, Gram. Budući da su neki od tih investitora bili američki državljani, Telegram je uključio Američku komisiju za vrijednosne papire (SEC), registrirajući prodaju kod agencije radi izuzeća od američkog zakona o vrijednosnim papirima.

Međutim, samo nekoliko tjedana prije Telegramovog planiranog pokretanja TON-a i Grama, u listopadu 2019. SEC je udarila Telegram hitnom žalbom i zabranom pristupa, tvrdeći da su i krug financiranja za 2018. godinu i skoro pokretanje TON-a kršenje američkog zakona o vrijednosnim papirima. DIP je tvrdio da su Telegramova prodaja SAFT-ova i planirana prodaja stvarnih Gramova kada je TON pokrenut bili dio veće “sheme” za zaobilaženje zakona.

Pravna bitka između SEC-a i Telegrama rezultirala je ponovljenim odgodama blockchain platforme i pokretanjem tokena. Najnovija sudska odluka, 1. travnja, definitivno je podržala tvrdnju DIP-a i donijela odluku da se zaustavi Telegram da pokreće TON ne samo u SAD-u, već bilo gdje u svijetu.

Odluka Durova da ugasi TON konačno je uslijedila nakon pokušaja žalbe na tu odluku i isključivanja američkih investitora iz interakcije s TON-om ili Gramom kad je lansiran.

Ključna za poneti

Što je uistinu motiviralo Durova da naglo završi rad na projektu, ostaje nejasno – posebno u pogledu rizika koji su u opasnosti od osporavanja potraživanja DIP-a. U njegovom post najavljujući zatvaranje TON-a, Durov se usredotočio na američku hegemoniju u financijama i tehnologiji, posebno kako bi objasnio svoju odluku.

Pritom je vjerojatno ukazivao na svoju zabrinutost da američki regulatori mogu doći ne samo nakon TON-a, već i samog Telegrama, čija globalna distribucija uglavnom ovisi o američkim tehnološkim gigantima Googleu i Appleu.

Slučaj Telegrama samo je jedan vrlo važan dio trajne sage između kripto industrije i SEC-a koja je počela dobivati ​​široku pozornost tijekom ludosti inicijalne ponude kovanica 2017. (ICO).

TON-ovo financiranje je nije prvi SAFT da ga zatvori SEC. Ovaj slučaj, međutim, stvara zastrašujući presedan u pokazivanju globalnog dosega koji američki regulator može imati – učinkovito proširujući svoj nadzor na cijeli svijet.

Imovina kripto hedge fondova pod upravljanjem dramatično se povećala u 2019. godini

Novo ovotjedno izvješće PricewaterhouseCoopers (PwC) i Elwood Asset Management ukazuje na to da je 2019. godine ukupna vrijednost imovine pod upravljanjem kripto hedge fondova udvostručio se na više od 2 milijarde dolara.

Izvještaj također ukazuje na to da je Bitcoin, možda iznenađujuće, bio kriptovaluta s kojom se hedge fondovi najviše trguju.

Prosječni iznos imovine pod upravljanjem gotovo se udvostručio sa 21,9 na 44 milijuna dolara, kao i srednja imovina pod upravljanjem (19 na 35 posto). Uz to, postotak kripto hedge fondova s ​​preko 20 milijuna dolara imovine u upravljanju popeo se na 35 posto – u odnosu na 19 posto godinu prije.

Ključna za poneti

Rast koji su kripto hedge fondovi doživjeli prošle godine ukazuje na to da institucije značajno ulaze u prostor Bitcoina i kriptovaluta. To je vjerojatno potaknuto povećanom regulatornom jasnoćom širom svijeta i učinkovitijim rampama za institucionalne investitore.

Malo je razloga za pretpostaviti da se imovina pod upravljanjem kripto hedge fondova neće i dalje povećavati jer se Bitcoin i druge kriptovalute smatraju održivijom zaštitom od nestabilnosti u tradicionalnom financijskom sustavu.

Reddit za korištenje bodova zajednice utemeljenih na Ethereumu

Redditovo probno ispitivanje sustava “točke zajednice” prošireno je kako bi se mreža Ethereum potaknula na stvaranje “kvalitetnih postova i komentara”.

Pretpostavka iza sustava bodova u zajednici je da korisnici koji daju vrijedan sadržaj mogu biti nagrađeni bodovima – tokenima temeljenim na Ethereumu – od strane korisnika određene zajednice. Na primjer, mogu se dati savjeti za pronicljive komentare ili zanimljive postove.

Prema nova prezentacija dijapozitiva s web stranice za diskusije sa sjedištem u SAD-u, točke zajednice mogu se koristiti kao sredstvo za mjerenje ugleda na platformi i / ili trošenje na premium značajke – poput znački, emojija, komentariranih GIF-ova itd..

Pored toga, korisnici će moći prenijeti svoje bodove zajednice na bilo koju adresu Ethereum novčanika – a moderatori nemaju kontrolu nad bilo kojim korisničkim točkama.

Trenutno se sustav testira u dvije zajednice Reddit.

Ključna za poneti

Reddit već dugo ima problem s točnim prikazivanjem članova zajednice koji su najugledniji. Novi sustav nagrađivanja može riješiti ovaj problem.

Redditovi moderatori također su prilično čvrsto vladali svojim zajednicama, pa će nekima biti osvježavajuće kad saznaju da spomenuti moderatori neće imati kontrolu nad tim prijenosnim točkama.

JPMorgan nudi bankarske usluge burzama kriptovaluta

Vijesti su početkom ovog tjedna objavile da će JPMorgan Chase početi nuditi bankovne račune glavnim burzama kriptovaluta sa sjedištem u SAD-u Gemini i Coinbase – a sve samo što potvrđuje da je multinacionalna investicijska banka i holding tvrtka za financijske usluge sa sjedištem u New Yorku promijenila svoj pristup prema Bitcoinu i drugim kriptovalutama..

Konkretno, JPMorgan će kupcima Geminija i Coinbasea pružiti usluge pologa, isplate i prijenosa.

Ključna za poneti

JPMorgan koji pruža bankarske usluge za Blizance i Coinbase ilustrira pomak koji se kontinuirano događa u stavovima glavnih financijskih institucija prema Bitcoinu i kriptovalutama. Tradicionalno, moćne financijske snage poput JPMorgan-a imaju povijesno, gledano digitalne valute kao vozila za prijevaru i pranje novca – ali čini se da ih sada promatraju kao legitimnije.

Bitcoin i kriptovalutne tvrtke možda će početi uspostavljati lakše uspostavljanje bankarskih odnosa, budući da je pogled na industriju i dalje jedan od vjerodostojnijih.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner