Pregled globalnih tržišta kripto tržišta: siječanj 2020

Sažetak tržišnih performansi i čimbenika koji pokreću tržišta tijekom posljednjih mjesec dana, pokrivajući makroekonomiju kao i glavne kriptovalute

Najbolje od OKEx-a

OKEx perspektive

Tehnike OKEx-a

OKEx Količina

OKEx strategija

Događaj OKEx & Proizvodi

Zbirka kripto tržišta

Siječanj je bio jedan od mjeseci s najboljim rezultatima za širi kripto prostor u posljednjih pola godine, koji je uslijedio nakon tromog i tortorskog 4Q19. The OKEx-ov BTCUSD indeks skočio je u siječnju za 29,85% nakon pada od 5% u prosincu, koji je uslijedio nakon pada od 10% u posljednjem tromjesečju. Tržišta su se nastavila fokusirati na nadolazeću nagradu za bitcoin blokove koja se prepolovljava. OKEx Količina istaknuto ranije, iako bi siječanj mogao biti jedna od idealnih ulaznih točaka za prepolovljenje, ovaj se tržišni ciklus očekuje do 2022. godine.

S druge strane, makro nesigurnosti i dalje se povlače za dionicama i robama; narasla potražnja za sigurnim utočištem mogla bi i dalje imati koristi od cijena bitcoina i šireg kripto tržišta.

Unatoč porastu cijene u BTC, dominacija bitcoina na tržištu blago se povukla sa 68,21% na početku mjeseca na 66,02% na kraju mjeseca. Suprotno tome, ukupna ex-bitcoin tržišna kapitalizacija porasla je sa 60,41 milijarde na 89,2 milijarde USD u tom razdoblju.

Iako je dosadašnja dominacija bitcoina na tržištu bila meka od početka ove godine, trenutni je broj i dalje znatno veći od najnižih nivoa iz 2019. ispod 50%. Međutim, nedavni pad dominacije na tržištu bitcoina mogao bi signalizirati da se dio kapitala odmiče od vodeće kriptovalute i kreće prema prostoru altcoin. To bi dijelom moglo objasniti zašto ETH okupio više od 40% u siječnju, dok je EOS porasla 62%.

Gledajući unaprijed, situacija izbijanja koronavirusa mogla bi ostati dominantan čimbenik i za tradicionalnu i za kripto imovinu. Potrebe sigurnog utočišta, zajedno s bikovskim očekivanjima prepolovljenja nagrade, mogle bi i dalje pokazivati ​​visoke korelacije s cijenama bitcoina, barem za kratkoročno / srednjoročnu perspektivu. Istodobno, promatrači kriptografije željeli bi pomno pratiti nadmoćne brojeve tržišta bitcoin / altcoin, što bi moglo pružiti trag protoku kapitala unutar kripto prostora.

Slika 1: Metrika glavnih kriptovaluta u siječnju (Izvor: Messari.io; Coin360)

Mid-Caps su predvodili Altcoin Rally

Glavni altcoini su u siječnju, praktički, zabilježili snažne performanse BSV i BCH. Međutim, OKEx tehničke informacije objasnio prekupovana situacija analizirajući njezin omjer MVRV i vjerovao je da BSV cijene se možda neće moći održati na 300 razina prije svoje geneze Hard Fork. Od tada, BSVVolatilnost je porasla, a cijena se povukla na čak 240.

Slika 2: Izvedbe Altcoina u siječnju (Izvor: Coin360)

Također bismo željeli istaknuti nadmašivanje altcoina sa srednjim kapitalom u odnosu na male i velike kape. Slika 3 prikazuje mjesečnu izvedbu Fundstratovih indeksa ponderiranih kripto kapitalizacijom. Indeks FS Crypto 40 (narančasta linija), koji prati prvih 11 do 50 digitalnih valuta prema tržišnoj vrijednosti i likvidnosti, u siječnju je porastao za 46%. U usporedbi s tim, indeks FS Crypto 10 – indeks velike kape (plava linija) porastao je samo za 36%, dok BTC dodao 34% vrijednosti u istom razdoblju.

Slika 3: Izvedbe Altcoina u siječnju (Izvor: Tradingview)

Vjerujemo da bi niska procjena mogla biti jedan od razloga snažnih performansi srednje klase. Žetoni poput I slično, XLM, i ADA su dosegnuli ili se srušili blizu svojih godišnjih najnižih vrijednosti krajem 2019. godine, a to bi moglo privući neke od ulagača vrijednih investicija da kupe pad. Međutim, kako se bliži događaj prepolovljivanja bitcoin nagrada, tržišta bi mogla očekivati ​​povratak dijela kapitala BTC i možda druga velika imena u prvom tromjesečju ove godine.

Izdvajanje kripto vijesti u siječnju

 • Sudionici kripto tržišta ne očekuju da Facebook pokrene Vagu 2020. godine, to je prema nedavnom istraživanju Gradska četvrt, kvart. Tvrtka je intervjuirala tržišne profesionalce iz kapitala, financijskih usluga i industrije digitalne imovine, s više od polovice ispitanika koji vjeruju da tržište ove godine neće pokrenuti Vagu.
 • Div investicijskog bankarstva JP Morgan vjeruje da je unutarnja vrijednost bitcoina i dalje ispod tržišne cijene. Nikolaos Panigirtzoglou, generalni direktor strategije globalnog tržišta u JPM-u, rekao je, bitcoin je od svog vrhunca opao za gotovo 40%, dok je unutarnja vrijednost porasla za oko 10%. Također je rekao, “jaz još nije u potpunosti zatvoren, sugerirajući da postoji i neki negativni rizik.”
 • Teslin izvršni direktor Elon Musk nije vidio primarnu upotrebu kriptografije kao za transakcije. U nedavnom podcast, Musk je rekao, “morate imati legalni ilegalni most. Dakle, tamo gdje vidim da je kripto učinkovita zamjena za gotovinu. ” Međutim, Musk je također dodao da “niti ovdje ni tamo na Bitcoinu” priznao je da je Satoshi-jev bijeli papir “prilično pametan”.
 • Izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse vjeruje da će 2020. biti više kripto i blockchain kompanija koje će izaći u javnost, a Ripple bi mogao biti jedna od njih. U Davosu, Garlinghouse navodno rekao je, “Nećemo biti prvi i nećemo biti posljednji, ali očekujem da ćemo biti na vodećoj strani.”
 • Kreatori politika sada imaju više alata za razumijevanje digitalne valute središnje banke i njezinih potencijalnih koristi. Svjetski ekonomski forum predstavio je CBDC alat, koji je razvijen u suradnji sa središnjim bankama, a ima za cilj pružiti cjelovit pogled na usvajanje CBDC-a kreatorima politika širom svijeta. S druge strane, BoE, BoJ, BoC, Riksbank i SNB objavili su da se udružuju u svom istraživanju za CBDC.

Bitcoin objavio najbolju mjesečnu izvedbu od srpnja

Iako povijesni podaci pokazuju da je siječanj bio bitan mjesec za bitcoin, vodeća kriptovaluta vlada sredstvima od tradicionalnog svijeta do kripto prostora. Očekujemo da bi prepolovljenje moglo ojačati apetit za rizikom na bitcoin, a taj osjećaj rizika mogao bi se dodatno odraziti na cijenu kako se približavamo prepolovljavanju.

U našoj prethodnoj publikaciji <Sezonskost bitcoina>, OKEx Perspectives istaknuo je da se najbolje mjesečne prosječne performanse bitcoina uglavnom događaju u travnju, svibnju, listopadu i studenom. Iako bi se predstojeće prepolovljenje trebalo dogoditi u svibnju, tržište bi moglo očekivati ​​da bi se volatilnost bitcoina mogla povećati u narednim mjesecima i mogla bi se dodatno pojačati prepolovljivanjem i očekivanjima oko toga.

Također ćemo gledati naslove i događaje o onome što su danas poznati razgovori: izbijanje koronavirusa, globalne trgovinske napetosti, geopolitičke neizvjesnosti i postavke politike središnjih banaka.

Slika 4: Mjesečna izvedba indeksa OKEx BTCUSD (Izvor: OKEx) Slika 5: Mjesečni raspon OKEx BTCUSD (Izvor: OKEx) Slika 6: Korelacija ostvarena Bitcoin-Gold / SPX (Izvor: Skew) Slika 7: Korelacija ostvarena Bitcoin-Gold / SPX (Izvor: Skew)

Mješovita promjena korelacije između glavnih altkoina i bitcoina

Vidjeli smo neke mješovite akcije u smislu promjena u korelaciji između glavnih altcoina i bitcoina. ETH ostao jedan od BTC koreliranih altcoina, iako se čini da je korelacija dosegla vrhunac početkom siječnja i ostala je mekana. S druge strane, XTZKorelacija s bitcoinom ima daljnji kliz na ispod 0,3 u siječnju, dosegnuvši novi godišnji minimum. Vrijedno je to spomenuti BTC-ETCkorelacija je značajno opala u tom razdoblju. Slična fluktuacija također se vidi u BSV.

Slika 8: Korelacija Bitcoina s glavnim altkoinima (Izvor: Coinmetrics.io)

Bitcoin perspektive za veljaču: Postupno prema listopadu

Čini se da je trenutni zamah rallya bitcoina netaknut, a čini se da se taj pogon prenosi na trgovanje početkom veljače. Međutim, bilo je znakova da bikovi mogu napraviti pauzu prije nego što im cijena poraste.

 • BTCUSDT je pogodio gornji kraj tjednih opsega Bollinger, signalizirajući da će cijena možda trebati konsolidaciju na razinama od 9800 do 10000.
 • Tjedni se RSI približava prekupanom području, što bi mogao biti još jedan pokazatelj trenutnog mitinga koji će možda trebati napraviti stanku, iako vremena može biti malo.
 • Međutim, čini se da se bikovski crossover tjednika MACD širi. Daljnji prelazak na pozitivan teritorij mogao bi značiti da bikovstvo ostaje neozlijeđeno.
 • 9960 će biti prva razina koju ćemo gledati u veljači ako par ponovno uspije uspješno, najviša vrijednost u listopadu od 10500, biti sljedeća razina.

Slika 9: BTCUSDT tjedni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

Altcoin strategija: Vrijeme je za okretanje za XRP?

Cijena Rippleovog tokena za plaćanje XRP možda uskoro udari u zid. Slika 10 sugerira da XRPUSDT oblikuje uzorak trokuta i približava se gornjim razinama otpora trokuta.

 • Tri pokazatelja impulsa pokazuju da bi par mogao već biti prekomjerno kupljen, iako je uzlazni zamah još uvijek bio uglavnom netaknut.
 • Unatoč bikovskim osnovama, poput Rippleova partnerstva s International Money Expressom i nove trajne liste swap-a BitMEX, par bi mogao prvo testirati nižu potporu 200-dnevnog pomičnog prosjeka i donju potporu trokuta, prije nego što krene prema višem.
 • 200-dnevni pomični prosjek, koji se nalazi u blizini područja 0,25, mogao bi biti prva razina za gledanje. Donja potpora trokuta bila bi blizu razine 0,24.

Slika 10: Dnevni grafikon XRPUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner