Potvrđeni Ethereum 2.0 Testnet, Goldman Sachs Stablecoin i ‘Crypto Mom’ – kripto vijesti tjedna

Kao i uvijek, bio je to naporan tjedan u svijetu blockchaina i kriptovaluta. Puno očekivani Ethereum 2.0 testnet objavljen je, Federalne rezerve Sjedinjenih Država ubrzavaju napore na pokretanju platforme za instant plaćanja, a Goldman Sachs živo se zainteresirao za lansiranje vlastite kriptovalute – ove priče i više u ovom izdanju OKEx Insights ‘Kripto vijesti tjedna!

Ethereum 2.0 testnet Medalla ide uživo, ima 21.373 validatora

Medalla, posljednja javna mreža za testiranje Ethereuma 2.0, otišao uživo u utorak, 4. kolovoza.

Ethereum 2.0 najznačajnije prebacuje prvi i najvažniji altcoin iz dokaza o radu u mehanizam konsenzusa dokaza o udjelu. Prema vremenu tiska, 21.373 validatora uložilo je ukupno 683.936 ETH na mrežu – premda ovi testnet tokeni tehnički nisu pravi Eter.

Pokretanje same Ethereum 2.0 faze 0 okvirno je planirano za kraj 2020. godine, premda neugodne osobe očekuju još jedno u dugoj povijesti kašnjenja.

Ključni za poneti:

  • Lansiranje Medalle uvelike će osigurati povjerenje u buduće lansiranje Ethereuma 2.0, koje je već nekoliko puta notorno odgađano.
  • Cijena etera zabilježila je značajan rast posljednjih tjedana. Jedan od mogućih razloga je, među ostalim, zahtjev za kupnjom ETH-a radi ulaganja u mrežni validator u novom sustavu dokaza o udjelu.

Grafikon koji prikazuje uloženi eter i aktivne validatore na testnoj mreži Medalla. Izvor: beaconcha.inGrafikon koji prikazuje uloženi eter i aktivne validatore na testnoj mreži Medalla. Izvor: beaconcha.u

1,2 milijarde dolara MicroStrategy s obzirom na BTC ulaganje

MicroStrategy, tvrtka vrijedna 1,2 milijarde dolara koja pomaže poduzećima u izgradnji i primjeni aplikacija za analitiku i mobilnost putem poslovne inteligencije, mobilnog softvera i usluga temeljenih na oblaku, planira uložiti 250 milijuna dolara u "alternativna ulaganja ili imovina" – kao što je Bitcoin (BTC).

Vijest dolazi putem komentara dana poziv za zaradu 28. lipnja, s predsjednikom i glavnim financijskim direktorom tvrtke Phong Le, izjavivši:

"Osim toga, nastojat ćemo uložiti do dodatnih 250 milijuna USD tijekom sljedećih 12 mjeseci u jedno ili više alternativnih ulaganja ili imovine koja može uključivati ​​dionice, obveznice, robu poput zlata, digitalnu imovinu poput Bitcoina ili druge vrste imovine."

Izvršni direktor MicroStrategyja Michael Saylor kasnije je stavio BTC u zlato i srebro kao imovinu koja "ne mogu se napuhati ili je manja vjerojatnost da će se napuhati."

Ključni za poneti:

  • Iako MicroStrategy nije izričito potvrdio da će kapital posebno dodijeliti BTC-u, nudeći ga kao opciju, dodatno učvršćuje kriptovalutu kao vrijednu imovinu i potencijalno spremište vrijednosti.
  • Izjave tvrtke također ilustriraju široku zabrinutost zbog devalvacije američkog dolara usred masovnih napora za ispis novca kako bi se ublažile neposredne ekonomske posljedice pandemije COVID-19.

Grafikon koji prikazuje cijenu dionica MicroStrategy Incorporated do današnjeg datuma. Izvor: GoogleGrafikon koji prikazuje cijenu dionica MicroStrategy Incorporated do današnjeg datuma. Izvor: Google

Goldman Sachs razmatra vlastitu digitalnu valutu

Goldman Sachs navodno razmišlja o stvaranju vlastite kriptovalute.

Vijest dolazi putem novog globalnog šefa američke multinacionalne investicijske banke i tvrtke za financijske usluge, digitalne imovine, Matthewa McDermotta, koji potvrdio da Goldman Sachs razmatra vlastitu digitalnu imovinu – za koju se vjeruje da je stabilna valuta. McDermott je rekao:

"Istražujemo komercijalnu održivost stvaranja vlastitog fiat digitalnog tokena, ali rani su dani kako nastavljamo raditi na potencijalnim slučajevima upotrebe."

Ključni za poneti:

  • Ozbiljnost kripto razmatranja Goldmana Sachsa potkrijepljeno je nedavnim angažiranjem Oli Harrisa, koji je bio jako uključen u JPMorganov blok-lanac Quroum i JPMCoin.
  • Razmatranja Goldman Sachsa uglavnom su u skladu s onim suparničkog JPMorgan-a, kao i Facebook-ove težnje da pokrene vlastitu digitalnu valutu, Vagu. McDermott nije isključio suradnju između tvrtki.
  • Jasno je da se svijet tradicionalnih financija sve više uključuje i s blockchain rješenjima i s digitalnim valutama.

Grafikon koji prikazuje dugoročnu cijenu dionica Goldman Sachs Group Inc. Izvor: GoogleGrafikon koji prikazuje dugoročnu cijenu dionica Goldman Sachs Group Inc. Izvor: Google

"Kripto mama" potvrđen za drugi mandat kao povjerenik DIP-a

Hester Peirce, poznati kripto-prijateljski regulator financijskog tržišta, potvrđena je drugi mandat na mjestu povjerenika američke Komisije za vrijednosne papire.

Potvrda je stigla putem glasovno glasanje iz Senata u četvrtak.

Peirceov drugi mandat povjerenika DIP-a istječe 2025. godine.

Ključno za poneti:

  • Opće je očekivanje da je Peirce, poznat u industriji blockchaina i kriptovaluta kao "Kripto mama," nastavit će sa svojim uglavnom prokripto stavovima – kao što je ona zapaženo zagovaranje za Bitcoin ETF.

Fed se žuri s pokretanjem usluge instant plaćanja

Američka Centralna banka navodno ubrzava napore na pokretanju vlastite usluge trenutnih plaćanja, FedNow

FedNow je prvotno planiran za lansiranje 2023./2024., Ali Fed se sada zalaže za postupno predstavljanje u bliskoj budućnosti. Prema riječima guvernera odbora Federalnih rezervi Laela Brainarda, središnja banka želi pokrenuti svoju platformu za brza plaćanja "što je prije moguće."

Ključni za poneti:

  • Financijske vlasti u Sjedinjenim Državama zloglasno su se povlačile po pitanju inovacija u financijskom sektoru. Fedova novootkrivena navala da pokrene FedNow može biti pokazatelj spoznaje da SAD na tom planu gubi od drugih razvijenih ekonomija, kao što je Kina i njegova napredna digitalna valuta središnje banke.
  • Na temu digitalnih valuta središnje banke do sada se puno govorilo, a malo se poduzimalo u vezi s digitalnim dolarom. Značajno je da se u posljednjem govoru o FedNowu nije spomenulo ništa o CBDC-ima.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner