Navodi se da je napadnut Bithumb, Robinhood pod istragom prevare

Najveće priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili

Ovaj je tjedan svijet kriptovaluta i blockchaina uglavnom bio preplavljen lošim vijestima. Policija je navodno izvršila raciju na najveću burzu kriptovaluta u Južnoj Koreji, brobiner Robinhood usmjeren na tisućljeća pod istragom je prijevare, a naknade Ethereuma dosegle su vrhunac svih vremena.

Pratite ove priče i još više u ovom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

Guverner BoE-a poziva na međunarodnu regulaciju stabilcoin-a

Guverner Engleske banke Andrew Bailey izjavio je da kriptovalute vezane uz vrijednost fiat valuta zahtijevaju regulaciju na globalnoj razini. Također je uputio upozorenje tvrtkama koje privatno izdaju stabilan novac da međunarodna regulativa uskoro može stići.

Baileyjeve su riječi ušle adresu publici na internetskom događaju putem think-tanka za regulaciju kriptovaluta i izradu politika Hutchins Center on Fiscal & Monetarna politika institucije Brookings.

Ključni za poneti:

  • Baileyjeve izjave ne smiju se uzimati kao anti-stabilcoin. Umjesto toga, guverner BoE-a vjeruje da bi trebalo uspostaviti više regulatornih mjera kako bi se osigurala stvarna vrijednost fiat-vezanih kripto valuta u omjeru 1: 1, kao i mogućnost njihove otkupa..
  • Bailey je išao toliko daleko da je sugerirao da stabilkovani mogu postati održiv i uobičajen način plaćanja u budućnosti.

Navodno je Robinhood pod istragom zbog građanske prijevare

Robinhood, posredovanje u trgovanju dionicama i opcijama koje je posebno popularno kod milenijalaca, jest navodno pod istragom američke komisije za vrijednosne papire zbog civilne prijevare zbog toga što nije pravilno otkrila kako prodaje protok naloga klijenata brzim trgovcima.

Predviđa se da će kazna regulatornog tijela iznositi oko 10 milijuna dolara.

Ključni za poneti:

  • Problemi se nastavljaju s Robinhoodom, kojeg je FINRA prethodno kaznila zbog nepravilnog usmjeravanja naloga i pretrpio je razne ispade u vrijeme velike volatilnosti tržišta.
  • Povjerenje u popularnu aplikaciju za ulaganje može se smanjiti ako i kada se loš tisak nastavi ispisivati.

Policiju je navodno zaplijenila najveća razmjena u Južnoj Koreji

Bithumb, najveća burza kriptovaluta u Južnoj Koreji, ima navodno zaplijenila je gradska policijska agencija Seoul zbog navodnog počinjenja prijevare. 

Prema Seoul Shinmunu, poznatim novinama u toj zemlji, navodna pretprodaja BXA tokena od približno 25 milijuna dolara investitorima dovela je do značajnih gubitaka, nakon što izvorni token burze nije na popisu. To je dovelo do očigledne policijske racije u Bithumbovim uredima.

Ključni za poneti:

  • Loše vijesti iz Južne Koreje nisu ostale nezapažene u svijetu kriptovaluta, a mnogi krive izvještaje za dramatičnu rasprodaju BTC-a svjedočene krajem ovog tjedna.
  • Južna Koreja je dugo bila žarište "FUD." Bila je još jedna razmjena u zemlji, Coinbit navodno koju je policija zaplijenila prošlog tjedna.

Prosječna naknada za transakcije Ethereuma dosegla je rekordno visoku razinu

Naknade za transakcije na mreži Ethereum dosegle su novi vrhunac svih vremena ovog tjedna jer decentralizirani financijski tokeni i dalje začepljuju mrežu. Prosječna naknada za transakcije u Eteru na mreži Ethereum dosegla je najvišu razinu od 0,031957 ETH 2. rujna, prema podacima tracker-a Blockchair.

Ključni za poneti:

  • Problemi skaliranja dugo su bili problem mreže Ethereum, a porast decentraliziranih financija gurnuo je ovaj problem dalje u središte pozornosti.
  • Programeri Ethereuma morat će usmjeriti više razvojne pažnje i energije na rješavanje problema skalabilnosti u kratkom roku.

Prosječna naknada za transakcije u ETH dosegla je novi vrhunac svih vremena početkom ovog tjedna. Izvor: Blok stolica

Brazil planira digitalnu valutu središnje banke za 2022. godinu

Predsjednik brazilske središnje banke Roberto Campos Neto izjavio je u intervju s Bloomberg TV ovog tjedna da će digitalni brazilski real vjerojatno stići 2022. Digitalna valuta središnje banke, kao i svi CBDC-ovi, uglavnom će se koristiti za poboljšanje tradicionalnog bankarskog sustava u južnoameričkoj zemlji

Ključni za poneti:

  • Brazil nije jedina zemlja koja planira lansirati digitalnu valutu središnje banke. Smatra se da je Kina u velikoj mjeri na čelu ove utrke sa svojim projektom digitalnih juana – koji bi također mogao biti u upotrebi 2022. godine, na vrijeme za Zimske olimpijske igre.
  • Napori na modernizaciji brazilskog bankarskog sustava mogli bi potencijalno pomoći u zaustavljanju posljedica ekonomska recesija.

Brazilski BDP značajno je opao u drugoj polovici prošlog desetljeća. Izvor: Ekonomija trgovanja

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner