MicroStrategy ulaže 250 milijuna dolara u BTC, dok YAM vidi kolaps od 60 milijuna dolara – Crypto News of the Week

Još jednom, bio je to naporan tjedan u svijetu blockchain tehnologije i kriptovaluta. Vidjeli smo kako milijarda dolara vrijedna tvrtka MicroStrategy kupuje više od 250 milijuna dolara u BTC-u, projekt DeFi-a propao je za 60 milijuna dolara za nekoliko minuta, a velika berza derivata promijenila je svoje zahtjeve prema KYC-u – ove priče i više u ovom izdanju OKEx Insights ‘Crypto Vijesti tjedna.

MicroStrategy s liste Nasdaq kupuje 21.454 BTC za rezerve

Nakon što je prvi put krajem prošlog mjeseca otkrio svoje planove zaštite od inflacije alternativnom imovinom – poput Bitcoina (BTC) i zlata – MicroStrategy je kupio preko 250 milijuna USD u BTC-u. Točnije, tvrtka za poslovnu inteligenciju s popisa Nasdaq, čija je vrijednost 1,2 milijarde dolara, stekla je 21.454 kovanice, iako nije otkrila detalje kako je točno kupljen novac.

Izvršni direktor MicroStrategy Incorporated, Michael J. Saylor, objasnio je u priopćenje za javnost:

“Naše ulaganje u Bitcoin dio je naše nove strategije raspodjele kapitala, koja nastoji maksimizirati dugoročnu vrijednost za naše dioničare. Ovo ulaganje odražava naše uvjerenje da je Bitcoin, kao najšire prihvaćena kriptovaluta na svijetu, pouzdano skladište vrijednosti i atraktivna investicijska imovina s više dugoročnog potencijala aprecijacije nego držanje gotovine. “

Ključni za poneti:

  • Značajna kupnja BTC-a MicroStrategy-a kao primarne rezervne imovine riznice, kao i izjava izvršnog direktora tvrtke, služe kao potvrda za prvu i najznačajniju kriptovalutu i daju značajan legitimitet slučaju Bitcoin kao alternativnom ulaganju.
  • Razumljivo je da više tvrtki s kojima se javno trguje može BTC gledati kao rezervnu imovinu – posebno ako MicroStrategy-ov plan isplati dividendu u bliskoj budućnosti.

Cijena dionica MicroStrategy, od godine do danasMicroStrategy Incorporated burza dionica, od danas. Izvor: Google

DeFi projekt YAM propao je sa 60 na 0 dolara gotovo trenutno

Yam Finance, uzgoj prinosa "eksperiment," srušila nakon što je postojao samo otprilike dva dana – s tržišne kapitalizacije od 60 milijuna dolara spustio se na 0 dolara za manje od jednog sata.

Cijena jednog YAM tokena dosegla je vrh od približno 167 dolara prije nego što je postala bezvrijedna nakon što je otkrivena kritična greška zbog koje protokol čini upravljanje nemogućim.

Od tada je projekt najavio planove za prelazak na novi protokol, YAM 2.0.

Ključni za poneti:

  • Bujnost oko uzgoja prinosa i decentraliziranih financija može biti ublažena ovim ne posve neočekivanim neuspjehom.
  • Kratkotrajni hajp oko YAM-a i njegov kasniji kolaps poslužit će kao upozorenje ne samo zajednici DeFi već i široj zajednici kriptovaluta koja je postala krajnje pohlepno posljednjih tjedana.

Sedmodnevni grafikon koji pokazuje kolaps YAM-ove tržišne kapitalizacijeUkupna tržišna kapitalizacija YAM-a tijekom posljednjih 7 dana. Izvor: CoinGecko

Dobit od rudarstva Ethereuma dosegla je dvogodišnji maksimum s rastom naknada za transakcije

The dnevna dobit od rudarskog etera (ETH) dosegla vrhunce ovog tjedna koji se nisu vidjeli više od dvije godine – izravni rezultat nenadanog porasta naknada za transakcije na mreži Ethereum i povećane potražnje za ETH i DeFi tokenima.

Prosječna vrijednost USD za naknadu transakcije na mreži Ethereum nije bila tako visoka od 2015. godine, prema podacima iz Blockchair-a. Isto tako, srednja naknada za transakcije u ETH-u je uvijek najviša.

Ključni za poneti:

  • Manija oko decentraliziranih financija uzima danak na mreži Ethereum koja pokreće gotovo svaku platformu DeFi.
  • Skalabilnost je primarna briga Ethereuma već godinama, a nenadano rastuće naknade za transakcije samo podcrtavaju važnost Ethereuma 2.0 rješavanja problema skalabilnosti.

Srednja ETH naknada za transakcijuGrafikon koji prikazuje srednju naknadu za transakciju u ETH. Izvor: Blok stolica

Revolutovi kripto holdingi porasli su 152% u odnosu na prošlu godinu

Revolut izvještava o snažnim rezultatima u pogledu kripto strane svog poslovanja. Prema godišnje izvješće iz europskog fintech jednoroga i rješenja za alternativno bankarstvo, njegovi su kupci držali 93,3 milijuna funti kripto imovine krajem prošle godine – 152% više u odnosu na 37,1 milijun funti koliko je držao na kraju 2018..

Unatoč povećanom rastu kripto poslovanja Revoluta, tvrtka je i dalje posluje s gubitkom.

Ključni za poneti:

  • Iako ovo ostaje nepotvrđena špekulacija, opravdano je da se vrijednost kriptoa koji se drži u Revolutu povećala i / ili će se povećati 2020. – na temelju rasta iz prethodne godine, povećanog interesa institucionalnih investitora i potencijala za SAD banke kako bi osigurale skrbnička rješenja za digitalnu imovinu.
  • Glasine i dalje ustraju da će fintech div PayPal uskoro pokrenuti usluge kriptoposredničkog posredovanja putem Paxosa, što će možda djelomično biti odgovor na povećanu potražnju za kriptovalutama u fintech sektoru.

BitMEX za provođenje obveznih zahtjeva za identifikaciju korisnika

BitMEX ima najavio da će svi korisnici biti podvrgnuti obveznoj provjeri identiteta, nakon što su godinama tražili samo adresu e-pošte, lozinku i državu prebivališta. Novi zahtjevi za verifikaciju vidjet će korisnike koji trebaju dostaviti dokaz o lokaciji i odgovoriti na pitanja o trgovačkom iskustvu, između ostalog, do kraja "poček" zaključujući u veljači 2021.

Ključni za poneti:

  • BitMEX je već dugo primarno odredište za pojedince koji žele trgovati kripto derivatima s visokom polugom i gotovo nula KYC zahtjeva. Obavezna provjera identiteta sigurno će promijeniti izgled burze, kao i skratiti njezinu bazu korisnika u bliskom roku.
  • Primarna motivacija za novu politiku BitMEX-a vjerojatno proizlazi iz straha od pojačanog regulatornog pritiska i nadzora. Njegova matična tvrtka, HDR Global Trading Limited, registrirana je u Republici Sejšeli – gdje pojedinci ne smiju koristiti burzu.

Smanjivanje dnevnog volumena BTC terminskih termina na BitMEX-uDnevni volumen BitMEX BTC terminskih ugovora s vremenom se smanjivao. Izvor: skew.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner