Elon Musk promovira Bitcoin, DOGE pumpe i odlagališta, Reddit je partner s Ethereum Foundation

Vijesti tjedna – Najveće priče tjedna u svijetu kriptovaluta

Ovaj je tjedan bio posebno intenzivan za blockchain i kriptovalutni prostor nakon priljeva maloprodajnih investicija s Wall Street Bets-a u jako kratke dionice tvrtki – ponajviše GameStop. Nakon što su hedge fondovi pretrpjeli velike gubitke kratkim pritiskom, platforma za maloprodajna ulaganja Robinhood uvela je nova ograničenja za maloprodajne korisnike. Zauzvrat, ovo je stvorilo ogroman porast broja novih registracija za razmjenu kriptovaluta jer je osnivač Tesle Elon Musk promijenio svoj Twitter kako bi podržao Bitcoin.

Međutim, ova je priča samo jedan od mnogih vrijednih događaja koji su se dogodili ovog tjedna. Evo svega što trebate znati u ovotjednom izdanju vijesti tjedna OKEx Insight.

Elon Musk mijenja Twitter biografiju u "#bitcoin"

Možda najveća vijest koja se pojavila ovog tjedna došla je u petak ujutro kada je zagonetni osnivač Tesle Elon Musk promijenio svoj Twitter na Twitteru da bi jednostavno čitao "#bitcoin" prije cvrkutanje: "Retrospektivno, to je bilo neizbježno."

Tweet je izazvao pomutnju na društvenim mrežama, potaknuvši mnoge druge istaknute pojedince da zrcale svoje biografije s Twittera i Muska. Uz to, gotovo je odmah poslao cijenu BTC-a u nebo do čak 38.600 USD na globalnim burzama kriptovaluta.

Ključna za poneti

  • Elon Musk odavno je omiljen u zajednici Bitcoin i cryptocurrency, pa je njegovo očito podržavanje vodeće digitalne imovine bilo dugo očekivano i slavljeno.
  • Povećani interes nakon Muskova tweeta prouzročio je da su mnoge berze kriptovaluta doživjele pogoršane performanse ili izravni krah.

Dogecoin podiže cijenu od preko 0,08 dolara na hajku na Wall Streetu

Poznata kriptovaluta i mem-coin DOGE ovog su tjedna iskusili mem-tastic pumpu koja je pokrenula kratkoročno stiskanje Wall Street hedge fondova s ​​Wall Street Bets-a. Cijena jednog novčića naglo je porasla s 0,007 na 0,085 američkih dolara prije nego što je pala na otprilike 0,03 američkih dolara u vrijeme pisanja ovog članka.

Ključna za poneti

  • Koliko god Dogecoin mogao biti meme-vrijedan, DOGE pumpe su povijesno kratkog vijeka. Također su signalizirali vrhove tržišta, kao što je bio slučaj na samom početku siječnja 2018.
  • Čini se da postoji malo stvarne korelacije između želje Wall Street Bets-a da prisili gubitke na hedge fondove i DOGE-ove pumpe – s obzirom na to da institucionalni investitori uopće nisu zainteresirani za meme-coin.

Cijena DOGE-a podignuta je prema BTC-u, ali dobici su povijesno kratkog vijeka. Izvor: TradingView

MicroStrategy istraživanje znači stjecanje više BTC-a

Poznati Bitcoin bik Michael Saylor i njegova tvrtka MicroStrategy očito se ne osjećaju zasićeno sa 70.784 BTC-a – trenutno vrijednih preko 2,4 milijarde dolara – koji se nalaze u riznici tvrtke. U rezultatima Q4 tvrtke za poslovnu inteligenciju, Saylor primijetio da "istražit ćemo razne pristupe za stjecanje dodatnih bitcoina kao dio naše cjelokupne korporativne strategije."

Ključna za poneti

  • Iako MicroStrategy nije detaljno objasnio nijedan pristup, citat otvara vrata nagađanjima da tvrtka možda istražuje rudarstvo bitcoina – premda to ostaje čisto špekulativno.
  • Poznata je Saylorova bitcoin korporacija, a također je i njegova tvrtka istražujući razvoj Bitcoin podatkovnih proizvoda.

Cijena dionica MicroStrategyja porasla je tijekom protekle godine nakon agresivnih BTC kupnji. Izvor: Google

Sive nijanse uključuju više trustova vezanih uz altcoine

Grayscale, najpoznatiji menadžer kripto imovine u industriji, ima dodao je još šest trustova za poznate altcoine. Nova povjerenja vezana su uz DOT, AAVE, XMR, ADA, ATOM i EOS.

Vijest slijedi prethodno povjerenje inkorporacije od ranije ovog mjeseca vezan za LINK, XTZ, BAT, MANA, LPT i FIL.

Ključ za poneti

  • Formiranje trustova iz Grayscalea ne znači da će tvrtka zajamčeno lansirati spomenute proizvode. Međutim, mogućnost za povećanu institucionalnu izloženost altcoinima imat će određeni osjećaj kao da se spominje gore spomenuti odabir, s obzirom na to da Grayscale trenutno ima više od 25 milijardi USD imovine pod upravljanjem.

Reddit se udružuje s Ethereum Foundation

Reddit se navodno udružuje s Ethereum Foundation kako bi ubrzao razvoj bodova zajednice na poznatom mrežnom forumu. U postu na podreditu Ethereum, admin "jarine" napisao:

"Namjera nam je pomoći ubrzati napredak u skaliranju i razviti tehnologiju potrebnu za pokretanje velikih aplikacija poput Community Points na Ethereumu. Tehnologija skaliranja razvijena kroz ovo partnerstvo bit će otvorena i javno dostupna svima."

Ključna za poneti

  • Reddit je već eksperimentirao s tokenima temeljenim na Ethereumu na dvije podredite – r / Cryptocurrency i r / FortNiteBR – i nastoji zaposliti još back-end inženjera za razvoj kriptografije.
  • Uspješna primjena bodova zajednice utemeljenih u Ethereumu na Redditu išla bi vrlo dug put prema uobičajenom usvajanju kripto valuta na društvenim mrežama.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner